Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto ekspertės receptas: rytietiškas avienos troškinys, sužavėsiantis net gurmanus

Šis ypatingas avienos troškinys iš nuostabos privers aikčioti net didžiausius šeimos gurmanus. Negana to, kad troškinys – sotus ir sveikas, jo sudėtyje yra daugybė produktų, kurie daugiau ar mažiau pasižymi imunitetą stiprinančiomis savybėmis – tai svogūnai, morkos, česnakai.
Elžbieta Monkevič ir avienos troškinys
Elžbieta Monkevič ir avienos troškinys / Asmeninio albumo, Vida Press nuotr.

Patiekalo receptą siūlanti žurnalo „Verdu ir kepu“ vyriausioji redaktorė Elžbieta Monkevič perspėja, jog jam pagaminti būtinas storasienis, sunkus puodas, kitaip troškinys gali nepavykti. Be to, jei nerandate gražių baklažanų, jų galite ir nedėti – žiemą baklažanai retai būna skanūs.

Ingredientai:

  • Apie 1 kg avienos (pageidautina su kauliukais-šonkauliukais);
  • 3 vidutinio dydžio svogūnai;
  • 2 vidutinės morkos;
  • 2 baklažanai;
  • 2 paprikos;
  • 1 didelė skardinė (800 g) konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • apie 0,5 kg bulvių;
  • 0,5 kg kopūstų ir dar šiek tiek sveikų kopūstų lapų troškiniui uždengti;
  • didelis ryšelis petražolių;
  • 10–12 česnako skiltelės;
  • 1 arbat. šaukšt. šviežiai grūstų kuminų;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. (šiek tiek mažiau nei kuminų) šviežiai grūstų kalendrų sėklų;
  • maltų aitriųjų paprikų pagal skonį;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite, supjaustykite riekelėmis. Pomidorus šiek tiek pasmulkinkite, paprikas supjaustykite skiltelėmis, kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, o nuvalytus baklažanus supjaustykite riekelėmis.

2. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Bulves nulupkite ir supjaustykite ketvirtadaliais. Smulkintuvu susmulkinkite česnakus ir petražoles.

Vida Press nuotr./Aviena
Vida Press nuotr./Aviena

3. Sluoksniais viską dėkite į storasienį, sunkų puodą:

  • mėsą ir dalį česnakų bei petražolių mišinio (pabarstykite prieskoniais ir druska);
  • svogūnus;
  • morkas;
  • pomidorus (pabarstykite prieskoniais, dalimi česnakų ir petražolių mišinio);
  • baklažanus;
  • paprikas;
  • kopūstus;
  • viską pabarstykite prieskoniais ir likusiu petražolių ir česnako mišiniu;
  • bulves (pasūdykite);
  • sandariai uždenkite kopūstų lapais.

4. Įpilkite dar apie 1 l vandens, uždenkite dangčiu, užvirinkite ir sumažinkite kaitrą taip, kad troškinys vos virtų.

5. Troškinkite apie 2 val. Išjunkite ir šiek tiek palikite pastovėti – apie 15–20 min.

Vida Press nuotr./Avienos troškinys
Vida Press nuotr./Avienos troškinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai