Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto šaldymo ABC: kaip tą daryti, kiek produktai išliks geri, ko šaldyti nepatariama

Šaldymo kamera pasitarnauja visais sezonais, nes joje išties ilgai galima išsaugoti įvairiausius produktus – ne tik mėsą, žuvį, vaisius, uogas, bet ir jau paruoštus patiekalus, įvairaus tipo tešlą ir pan.
Šaldytos uogos
Šaldytos uogos / Vida Press nuotr.

Kaip paruošti produktus šaldyti?

  • Kokį produktą ar patiekalą besiruoštumėte užšaldyti, dėkite jį į šaldymo kamerą kambario temperatūros, o ne šiltą. Tarkime, išvirėte daug Bolonijos padažo (jo pagrindas – mėsa ir pomidorai), palaukite, kol visiškai atvės, o tada supilstykite į šaldyti tinkamas dėžutes ir dėkite į kamerą. Jei dėsite ten karštą patiekalą, pakelsite bendrą temperatūrą, todėl gali nukentėti kiti produktai.
  • Pasirinkite tinkamas pakuotes. Šaldymui tinka specialūs tvirti plastiko maišeliai, plastikinės dėžutės, silikoniniai daugkartinio naudojimo maišeliai, produktus galima vynioti ir į foliją. Stiklo indų ir plonyčių plastiko maišelių patariama vengti, pirmieji gali suskilti kameroje ar atšildant maistą, o ploni plastiko maišeliai lengvai plyšta, ypač jei šaldymo kamera prigrūsta ir joje dėl vietos kovoja daug maišelių.
Asmeninio albumo nuotr./Užšaldyti baravykai
Asmeninio albumo nuotr./Užšaldyti baravykai
  • Ant kiekvienos pakuotės verta užklijuoti etiketę ar kaip nors kitaip ryškiai pažymėti, koks produktas viduje ir kada jis užšaldytas.
  • Nešaldykite maisto itin didelėse dėžutėse ar maišeliuose, geriau padalyti į kelias, talpinančias mažesnį produkto kiekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai