Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto tinklaraštininkė – apie velykinio meniu planavimą. Tradicinės mišrainės receptas

Šiemet Velykas sutiksime kitaip nei daugelis esame pratę – be šeimos narių lankymo ir gausių giminės susibūrimų. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad neruošime šventinio stalo, nedažysime kiaušinių ir nešvęsime šios pavasario šventės.
Kristina Pišniukaitė-Šimkienė ir pagal jos mamos receptą ruošta mišrainė
Kristina Pišniukaitė-Šimkienė ir pagal jos mamos receptą ruošta mišrainė / Asmeninio albumo nuotr.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė kviečia per šias Velykas pasigaminti mėgstamiausią patiekalą, kuris primena šventes su šeima. Pasak jos, bent tokiu būdu būsime šiek tiek arčiau artimųjų.

Šiemet, kaip ir dauguma žmonių, tinklaraštininkė Velykas sutiks namuose tik su vyru ir dviejų mėnesių sūneliu. Moteris prisipažįsta, kad nors tai ir šiek tiek liūdina, geras emocijas vis tiek pavyks susikurti ir švenčiant mažame būrelyje.

Lina Jushke Photography nuotr./Kristina Pišniukaitė
Lina Jushke Photography nuotr./Kristina Pišniukaitė

Maisto tinklaraštininkė Kristina sako, kad jos namuose ant šventinio stalo tikrai bus margučiai, kepta antis su apelsinų glajumi, sveikas desertas ir, žinoma, tradicinė mamos naminė mišrainė. „Jokios Velykos mūsų šeimoje nepraeina be mano mamos klasika tapusių salotų – naminės mišrainės. Jos yra tikrai nepaprastos, o per daug metų išdirbtos iki tobulybės. Kas tik paragauja, visi sako – skaniau nėra ragavę. Nors šis patiekalas ne visai atitinka mano tinklaraštyje propaguojamo sveiko ir šiuolaikiško maisto koncepciją, bet be šios mišrainės šventinio stalo negali būti“, – pasakoja prekybos tinklo IKI pranešime žiniasklaidai cituojama maisto tinklaraštininkė.

Rekomenduoja nepersistengti

Įsiklausydama į rekomendacijas pirkti atsakingai – planuoti savo pirkinius, pirkti ilgesniam laikui ir taip retinti lankymąsi parduotuvėje, tinklaraštininkė siūlo nepersistengti ir per Velykas.

Keliems žmonėms puikiai užteks 1–2 užkandžių, pagrindinio patiekalo su garnyru ir deserto.

„Mažam būreliui žmonių tikrai nereikia daug patiekalų. Iš anksto suplanuokite, ką gaminsite – keliems žmonėms puikiai užteks 1–2 užkandžių, pagrindinio patiekalo su garnyru ir deserto. Vietoje kiekybės rinkitės kokybę, pagalvokite apie subalansuotus, skanius, vizualiai patrauklius patiekalus“, – patarimais dalinasi Kristina.

Vida Press nuotr./Užkandžiai Velykų stalui
Vida Press nuotr./Užkandžiai Velykų stalui

Maisto tinklaraštininkė primena, kad ne tik reikėtų nepersivalgyti, bet ir iš anksto sugalvojus, kokius patiekalus gaminsite, susirašyti reikalingų produktų sąrašą ir su juo keliauti į parduotuvę. „Taip pat geriausia, kad patiekalai būtų maistingi, per daug neapkrautų virškinimo. Nepamirškite daržovių, dabar pavasaris – jų daug šviežių ir skanių“, – primena ji.

Maisto tinklaraštininkės K. Pišniukaitės-Šimkienės mamos naminė mišrainė

Ingredientai:

  • 1 vnt. (apie 350 g) virtos „daktariškos“ dešros;
  • 350 g marinuotų agurkų;
  • 350 g konservuotų žirnelių (geriau smulkių);
  • 4 kiaušiniai;
  • 400 g bulvių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 6 valg. šaukšt. majonezo.

Gaminimas:

1. Bulves švariai nuplaukite, išvirkite su lupenomis, tik nepervirkite. Atvėsusias bulves nulupkite.

2. Kiaušinius išvirkite kietai.

3. Dešrą, agurkus ir bulves supjaustykite labai smulkiais kubeliais. Kuo smulkiau – tuo geriau. Kiaušinius sutarkuokite arba sutraiškykite šakute.

4. Į dubenį dėkite dešrą, agurkus, žirnelius, bulves, kiaušinius. Tuomet dėkite majonezo, berkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

Patarimas: Salotos skaniausios tuomet, kai truputį pastovi, nes tuomet susimaišo skoniai. Jei yra galimybė, paruoškite salotas porą valandų prieš jas patiekiant. K.Pišniukiatės-Šimkienės mamos naminės mišrainės paslaptis – labai smulkiais kubeliais supjaustyti ingredientai. Taip su kiekvienu kąsniu paragausite ne pavienių produktų, o visų ingredientų kartu.

Asmeninio albumo nuotr. /K.Pišniukaitės-Šimkienės mamos tradicinė mišrainė
Asmeninio albumo nuotr. /K.Pišniukaitės-Šimkienės mamos tradicinė mišrainė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas