15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto tinklaraštininkė atskleidė, kur praleidžia didžiąją dienos dalį + madingas užkandžio receptas

Populiaraus tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė gyvenime siekia balanso ir įvairovės. Valgydama ji siekia pamaitinti ne tik alkį, bet ir kūną, todėl, sako, dažnai įprastas veiklas, net ir valgymą, ji perkelianti į gryną orą. Tuomet, anot Kristinos, vyksta tikri stebuklai, mat lauko malonumai suteikia labai daug gyvybiškai svarbios energijos.
Maisto tinklaraštininkė atskleidė, kodėl maistas gryname ore įgauna naujų skonių
Maisto tinklaraštininkė atskleidė, kodėl maistas gryname ore įgauna naujų skonių / IKI nuotr.

Džiaugiasi namais gamtos apsuptyje

„Harmonijos paieškose buvimas gryname ore man yra vienas svarbiausių komponentų. Todėl neatsitiktinai su vyru nusprendėme gyvenimą kurti kiek atokiau nuo sostinės šurmulio ir namus įsigijome užmiestyje. Atėjus šiltajam metų laikui, dauguma mano veiklų vyksta ne tarp keturių sienų, o būtent lauke: čia gimsta ir mano receptai, ir įrašai, čia valgome ar tiesiog leidžiame laiką“, – atvirauja Kristina.

Sveikai ir subalansuotai mitybai tinklaraštininkė skiria labai daug dėmesio ir, kaip pati sako, jai svarbus ne tik lėkštės turinys, bet ir bendra atmosfera, kompanija ir kitos šio ritualo detalės. „Pirmenybę teikiu namuose ruoštam maistui ir valgymui prie bendro stalo. Vis tik, šiuolaikinis tempas diktuoja tai, jog kartais kokybiškai praleisti pietų pertrauką tiesiog pritrūksta laiko. Labai stengiuosi, kad man šio malonumo niekas neatimtų, todėl, net susiruošusi į miestą, kur laukia įvairūs susitikimai ar darbai, su savimi pasiimu užkandžių dėžutę. Nuo rutinos atitrūkti man labai padeda trumpos pertraukos – nejaučiu jokio komplekso prisėsti kad ir miesto centre ant gražaus suolo ir ramiai suvalgyti savo lauknešėlį. Tuomet atsipalaiduoju, pabūnu su savimi, ramiai viską apmąstau ir tęsiu pradėtus iššūkius“, – savo ritualais dalijasi Kristina.

IKI nuotr./Maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė
IKI nuotr./Maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė

Gamtoje randa laiko ir pasivaikščiojimui, ir piknikui

Drauge su vyru šunį auginanti Kristina prisipažįsta, kad miesto centrą dažniausiai ji linkusi aplenkti. „Mums labai patinka įvairūs pažintiniai takai, upeliai, ežerai. Tai ypač aktualu ir dėl mūsų augintinio, norisi, jog gamtoje jis galėtų dūkti, o kartu ir mes turiningai praleistume laiką. Tiesiog dieviname gamtą, tad kuo jos daugiau, tuo mums smagiau“.

Maisto mylėtoja atvirauja, jog net ir į mažiausią kelionę išsiruošia su savo ruožtais užkandžiais. „Nuo vaikystės visi žinome, kad gryname ore valgomas maistas tarsi įgauna naujų skonių. Pasivaikščiojus dažniausiai išalkstame, todėl man labai smagu, kai radus atokią vietelę galiu ištiesti pledą ir bendrakeleivius pakviesti spontaniškam piknikui“, – sako Kristina.

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė sako, jog visuomet kruopščiai apgalvoja, koks maistas būtų tinkamiausias. „Maistas – mano silpnoji vieta. Kadangi labai mėgstu gaminti, pasiruošti iš anksto man nėra sunku. Visuomet stengiuosi, kad būtų lengvų užkandžių, vienas sotesnis patiekalas ir koks nors subtilus desertas ar skanėstas. Net kai viešime užsienyje, stengiuosi per dieną 3 kartus neiti į restoranus, mieliau pritupiu gražiame parke ar kitoje stabtelėti vertoje vietoje ir ten pavalgau“.

IKI nuotr./Maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė
IKI nuotr./Maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė

Svajoja apie iškylą ant jūros kranto

Šią vasarą prekybos tinklas IKI pradėjo kampaniją „Visi į lauką“, kurios metu šalies gyventojai raginami kuo daugiau laiko praleisti gryname ore ir atrasti valgymo lauke malonumus. Pasak maisto mylėtojos Kristinos, šią idėją palaikyti turėtų kuo daugiau žmonių, mat daugumos gryname ore praleidžiamas valandų rodiklis yra iš tiesų per mažas.

„Ne visi įprastomis dienomis gali mėgautis lauko džiaugsmais. Įsisukus į darbo, reikalų ir namų rutiną nė nepastebime, kaip toji ilgai laukta vasarą prabėga. Todėl aš nuoširdžiai skatinu rengti tiek spontaniškus piknikus miesto centre, tiek ryžtis ypatingam vasaros nuotykiui ir surengti svajonių pikniką mėgstamiausioje vietoje“.

Pati Kristina prisipažįsta, jog jos svajonių piknikas būtų surengtas pajūryje. „Kas atsisakytų jaukios pavakarės su gardžiu maistu, puikia kompanija, įsitaisius ant jūros kranto? Matau ne tik labai romantišką iškylą, bet ir visą jos meniu: neabejotinai ruoščiau vasariškus suktinukus „summer rolls“, lengvas salotas, energinius, saldžiuosius rutuliukus. Dėl maisto mano fantazija nepažabojama, tačiau neabejotinai pasirūpinčiau ir detalėmis: tikrais, neplastikiniais indais ir įrankiais, žvakėmis, fakelais, gėlės žiedu“.

Tiems, kam planavimo ir pasiruošimo darbai nėra tokie priimtini, IKI asortimente galima rasti daugybę jau paruoštų ir piknikui puikiai tinkančių pasirinkimų: įvairių rūšių salotų, sumuštinių, šviežių vaisių ir daržovių, vaisvandenių bei kitų užkandžių.

Pikniko receptas pagal Kristiną: skanieji vasaros suktinukai „Summer rolls“

IKI nuotr./Skanieji vasaros suktinukai „Summer rolls“
IKI nuotr./Skanieji vasaros suktinukai „Summer rolls“

Suktinukams reikės:

  • 10 ryžių popieriaus lakštų;
  • 150 g ryžių vermišelių;
  • 2 keptų vištienos filė gabalėlių;
  • 2 morkų;
  • 5 raudonojo kopūsto lapų;
  • 1 avokado;
  • Laimo sulčių;
  • 1 mango (Geriausiai – vidutiniškai prinokęs)
  • Sezamo sėklų;
  • Šviežios kalendros.

Padažui reikės:

  • 1/2 stiklinės riešutų sviesto;
  • 4 valg. šaukšt. sojos padažo (versijai be glitimo tinka Tamari padažas);
  • 3 valg. šaukšt. kokosų pieno;
  • 3 valg. šaukšt. laimo sulčių;
  • 2 valg. šaukšt. klevų sirupo arba medaus;
  • 2 cm tarkuotos imbiero šaknies;
  • 1 skiltelės tarkuoto česnako.

Gaminimas:

  1. Pirmiausia, pasiruošiame visus priedus: iškepame vištienos filė ir supjaustome juostelėmis, daržoves supjaustome norimo dydžio juostelėmis, išverdame ryžių vermišelius (išvirusius perliejame šaltu vandeniu, kad nebūtų sulipę).
  2. Paruošiame padažą: indelyje sumaišome visus ingredientus iki vientisos masės.
  3. Ryžių popieriaus lakštą merkiame į šaltą vandenį ir palaikome 10 sekundžių. Išimame iš vandens ir perkeliame ant tolygaus paviršiaus – stalviršio ar lentelės. Lakštas bus dar kietas, bet šlapias ir kol dėliosime visus priedus, jis galutinai suminkštės.
  4. Per lakšto vidurį nedidelėmis krūvelėmis dėliojame visus priedus.
  5. Nuo apačios atkeliame lakštą, juo apsukame visus priedus, užlenkiame šonus ir susukame į ritinėlius.
  6. Jei valgysite namuose, suktinukus pjaukite perpus ir patiekite su padažu. O jei keliausite į lauką, suktinukų neperpjaukite, kad priedai nepabėgtų, o ir gamtoje valgyti rankomis būtų patogiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais