Taigi šiems lietiniams prireiks vos dviejų ingredientų: maskarponės ir kiaušinių!
„Žinoma, dar galima skanininti druska, saldikliu. Bet esmės tai nekeičia: tik du ingredientai ir turite lietinius! Aš plakiau virtuvės šluotele, tačiau galima ir blenderyje. Mažiau vargo, daugiau plovimo.
Beje, išmėginau juos kepti ir vaflinėje, visai neblogai pavyko. Gal kiek per daug oriniai, tai kitą kartą kepdama vaflinėje pridėčiau kelis šaukštus migdolų miltų.
Be šįkart apie keptuvę, ne apie vaflinę. Taigi blynelius rekomenduoju kepti patepus keptuvės paviršių aliejumi. Stebuklo nesitikėkite, čia blynai, tad, pirmasis būtinai prisvils?
Pati lietiniams visada naudoju ekologiškus kiaušinius iš parduotuvės arba iš pažįstamų ūkininkų.
Kas dėl maskarponės. Įprastai karvės pieno produktus keičiu augaliniais arba ožkos, avies pieno produktais.
Tačiau kartais, kai receptas reikalauja nepakeičiamo pieno produkto, tokio kaip maskarponė, renkuosi iš pietų šalių (Italija, Ispanija) kilusius produktus. Tokių šalių karvių piene didesnė tikimybė, jog nebus beta kazein grupės A1 baltymo, kuris sukelia netoleravimą.
Vėlgi, reikia skaityti maisto produktų etiketes, nebūtinai produktas pagamintas iš itališko pieno, net jeigu ant pakuotės užrašyta „itališkas”.
O grįžtant prie lietinių, aš į juos nieko papildomo nededu: nei druskos, nei ksilitolio, todėl joks skonis nedominavo ir jie man tarnavo labiau kaip pagrindas įdarui. Šiek tiek jautėsi kiaušinis, na bet negali tikėtis, kad su dviem ingredientais jo nesijaus", – teigia Natalija.
Lietiniams reikės:
- 3 valgomieji šaukštai su kaupu maskarponės;
- 3 vnt kiaušinių;
- aliejaus (kepimui);
- papildomai galima skaninti druska, saldinti saldikliu ksilitoliu.
Kaip gaminti:
Maskarponę išplakame su kiaušiniais iki vientisos masės.
Kepame ant vidutinės kaitros, keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol abi pusės gražiai apskrunda.
Aš valgiau su ikrais, susukusi triubeles – nuostabu!
Daugiau Natalijos patiekalų receptų galima surasti šiame tinklapyje.