Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto tinklaraštininkė rudeninę harmoniją lėkštėje siūlo susikurti gaminant veganišką troškinį

Rudens žvarbumui išsklaidyti maisto tinklaraštininkė Natalija Kurganovė, garsėjanti ypatingu potraukiu kulinarijai ir fotografijai, siūlo daržovių kario receptą. Greitą ir paprastą, bet, kaip sako pati, toli gražu neprastą.
Daržovių karis
Daržovių karis / Stebuklingameta.lt nuotr.

Į daržovių troškinį maisto blogerė siūlo pakviesti batatus (saldžias bulves), saliero gumbą, morkas, pankolį, svogūną, česnaką.

Receptą galima papildyti mėgstamomis sezoninėmis daržovėmis: topinambais, porais, smulkintais salierų stiebais, kalafijoru, brokoliu, kaliarope, cukinija ir pan.

Tik palydėti į puodą reiktų pagal skirtingą suvirimo laiką, kad po to neturėtumėte daržovių pliurzos. Troškiniui labai tiks kario prieskoniai ir pasta.

„Man su pasta visad viskas paprasčiau ir ryškiau, bet jeigu jos neturite, tiks sausi prieskoniai.

Juos reikėtų gerai pakaitinti keptuvėje su daržovėmis, kad atsiskleistų aromatas. Aš naudojau tokį derinį: karis, garam masala, kalendrų sėklos. Juos visus beriu į pakepintus svogūnus su česnakais ir maišau, kol virtuvę pritvindo rytietiški aromatai.

Iš tiesų apie karius buvau jau visai pamiršusi, bet Afrikoje jie itin populiarūs. Kas pasirodė įdomu: prieš valgant ant viršaus jie deda čatnio, tarkuotos laimo žievelės ir kitokių priedų skoniui išryškinti.

Na, ir čatnio saldumas sukuria kažkokią magišką harmoniją lėkštėje", – tikina Natalija.

Stebuklingameta.lt nuotr./Daržovių karis
Stebuklingameta.lt nuotr./Daržovių karis

Veganiškam daržovių kariui reikės:

  • Keli svogūnai;
  • česnako galva (su visom skiltelėm);
  • pankolis;
  • saliero gumbas;
  • 3 batatai (saldžios bulvės);
  • 3-2 vš kario prieskonių arba pastos ;
  • kiti mėgstami prieskoniai (pvz.: aitrioji paprika);
  • kokosų kremas.

Valgant ypač tinka pagardinti čatniu, citrina ar laimu, smulkintais žalumynais (kalendra).

Kaip gaminti:

„Smulkintus svogūnus apkepu gilesniame puode. Dedu česnakus, išmaišau. Tada, jeigu naudoju kario prieskonius, beriu juos ir kepinu maišydama apie minutę, kol pasklinda aromatas.

Jeigu naudoju pastą, įdedu jos, o tada jau keliauja kiti ingredientai iš paskos (kaitinti papildomai nereikia). Dedu pjaustytą pankolį, saliero gumbą ar morkas.

Užpilu stikline verdančio vandens ir užstatau 25 min troškintis ant ne didelės kaitros. Po 7 minučių dedu kubeliais pjaustytus batatus (nereikia labai smulkiai, maždaug degtukų dėžutės dydžio), išmaišau, uždengiu puodą. Likus 1-2 min supilu kokosų kremą, išmaišau", – sako N.Kurganovė.

Daugiau Natalijos patiekalų receptų galima surasti šiame tinklapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais