Ingredientai:
- 0,5 nedidelio baltagūžio kopūsto;
- 0,5 nedidelio raudonojo kopūsto;
- 1 raudona saldžioji paprika;
- 1 didelė morka;
- 1 stiklinė šaldytų edamame pupelių (rasite didesnių parduotuvių šaldytų daržovių lentynose; galite keisti kitais ankštiniais);
- saujelė migdolų plokštelių ar lazdelių;
- ryšelis šviežių kalendrų, sukapotų (jei nemėgstate, galima keisti petražolėmis).
padažui:
- 50 ml ryžių acto;
- 1 valg. šaukšt. skysto medaus ar klevų sirupo;
- 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 1 valg. šaukšt. glotnaus riešutų „sviesto“;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos.
Gaminimas:
1. Migdolų plokšteles ar lazdeles pakepinkite sausoje keptuvėje, kol taps gražiai gelsvos. Nukaiskite, suberkite į lėkštelę ir leiskite atvėsti.
2. Morką stambiai sutarkuokite, kopūstus supjaustykite itin plonais šiaudeliais, o papriką – siaurutėmis juostelėmis. Suberkite visas šias daržoves į dubenį, kuriame salotas maišysite. Čia taip pat berkite ir atšildytas edamame pupeles bei kapotas kalendras, išmaišykite.
3. Iš visų padažui skirtų ingrediemtų nedideliame dubenėlyje išsukite padažą. Pilkite jį į salotų dubenį ir labai gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite ir migdolus, darsyk švelniai išmaišykite ir paragaukite, ar nieko netrūksta. Galima valgyti iškart, o galima valandą-kitą palaikyti šaldytuve. Šios salotos bus puikios ir kitą dieną.