Jums reikės:
- 250 g ilgų makaronų (spagečių ar „linguini“),
- 40 g sviesto,
- 2 kiaušinių,
- nedidelės skardinės (400 g) konservuotų avinžirnių,
- šaukšto cukraus,
- 2 šaukštų sojų padažo,
- šaukšto aitriųjų paprikų padažo (labai tinka „Sriracha“),
- 40 g tarkuoto parmezano.
Kaip gaminti:
1. Makaronus sudėkite į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Avinžirnius nuvarvinkite.
2. Kol makaronai verda, nedideliame indelyje sojų padažą sumaišykite su cukrumi ir aitriųjų paprikų padažu. Didelėje keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite išplaktus kiaušinius ir, visą laiką maišydami, kaitinkite, kol masė sukrekės. Neperkepkite!
3. Į keptuvę su kiaušiniene suverskite nusunktus makaronus, avinžirnius, supilkite padažo mišinį, sumažinkite ugnį ir vis pamaišydami kaitinkite, kol nugaruos skysčio perteklius. Prieš nukeldami nuo ugnies apibarstykite sūriu, kad jis dar spėtų aptirpti.