Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Makaronai su kalakutiena ir Bolonijos padažu

Kai norisi greitai, skaniai ir sočiai, visada gelbsti makaronai. Šiandien siūlome juos pasigaminti su malta kalakutiena ir garsiuoju Bolonijos padažu. Jei niekada jo negaminote – nenusigąskite – tai tikrai labai paprasta.
Makaronai su Bolonijos padažu
Makaronai su Bolonijos padažu / 123RF.com nuotr.

Patiekalui reikės:

  • 500 g spagečių,
  • 1 valg. š alyvuogių aliejaus,
  • 1 didelio svogūno,
  • 1 didelės morkos,
  • 1 saliero stiebo,
  • 3 česnako skiltelių,
  • 500 g maltos kalakutienos,
  • druskos pagal skonį,
  • 825 ml skardinės konservuotų pomidorų,
  • ½ st. sauso raudonojo vyno,
  • dviejų saujų petražolių,
  • žiupsnelio raudonėlio,
  • kelių saujų tarkuoto Parmezano sūrio .

Gaminimas:

Dideliame puode su pasūdytu vandeniu pagal nurodytas instrukcijas ant pakelio išvirkite makaronus.

Kol makaronai verda, pagaminkite Bolonijos padažą.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintą svogūną, morką, saliero stiebą, česnaką. Po 5-7 minučių į keptuvę suberkite kalakutienos faršą ir kepinkite 15 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.

Konservuotus pomidorus sutrinkite ir kartu su vynu supilkite į keptuvę su mėsa. Suberkite susmulkintas petražoles bei raudonėlius.

Pamaišydami kaitinkite 10-15 minučių. Suberkite virtus nukoštus makaronus, išmaišykite. Patiekite pabarstę smulkintomis petražolėmis ir tarkuotu Parmezanu.

Pusvalandis – ir patiekalas garuoja ant stalo! Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos