Patiekalui reikės:
- 500 g spagečių,
- 1 valg. š alyvuogių aliejaus,
- 1 didelio svogūno,
- 1 didelės morkos,
- 1 saliero stiebo,
- 3 česnako skiltelių,
- 500 g maltos kalakutienos,
- druskos pagal skonį,
- 825 ml skardinės konservuotų pomidorų,
- ½ st. sauso raudonojo vyno,
- dviejų saujų petražolių,
- žiupsnelio raudonėlio,
- kelių saujų tarkuoto Parmezano sūrio .
Gaminimas:
Dideliame puode su pasūdytu vandeniu pagal nurodytas instrukcijas ant pakelio išvirkite makaronus.
Kol makaronai verda, pagaminkite Bolonijos padažą.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite susmulkintą svogūną, morką, saliero stiebą, česnaką. Po 5-7 minučių į keptuvę suberkite kalakutienos faršą ir kepinkite 15 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais.
Konservuotus pomidorus sutrinkite ir kartu su vynu supilkite į keptuvę su mėsa. Suberkite susmulkintas petražoles bei raudonėlius.
Pamaišydami kaitinkite 10-15 minučių. Suberkite virtus nukoštus makaronus, išmaišykite. Patiekite pabarstę smulkintomis petražolėmis ir tarkuotu Parmezanu.
Pusvalandis – ir patiekalas garuoja ant stalo! Skanaus!