Ingredientai:
- 200 g mėgstamos formos makaronų;
- druskos;
- ryšelis žaliųjų smidrų;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 valg. šaukšt. miltų;
- 200 ml grietinėlės;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 100 g kietojo sūrio, sutarkuoto (pvz., tinka „Džiugas“ ar parmezanas);
- 1 skiltelė česnako.
Gaminimas:
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Smidrus nuplaukite, nupjaukite sukietėjusias dalis, stiebus 1–2 minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebkite ir nuvarvinkite.
3. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir trumpai pakepinkite miltus. Supilkite grietinėlę, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užvirinkite. Suberkite tarkuotą parmezaną, įspauskite skiltelę česnakų ir gerai išmaišykite.
4. Makaronus ir smidrus sudėkite į lėkštes ir užpilkite sūrio padažo.