Makaronų apkepėlė – įsimintinas skonis

Greitas ir skanus patiekalas – tegu pietūs būna dar įsimintesni!
Makaronų apkepėlė
Makaronų apkepėlė / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 300 g vamzdelių formos makaronų,
  • 150 g rūkyto kiaulienos kumpio,
  • 4 kiaušinių,
  • 2 vyšninių pomidorų,
  • 300 ml miltų,
  • 100 g varškės,
  • skiltelės česnako,
  • stiklinės tarkuoto brandinto sūrio,
  • sviesto, druskos ir pipirų.

Kaip gaminti:

1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, nukoškite, palikite nusivarvėti.

2. Nedideliais kubeliais supjaustykite kumpį.

3. Dubenyje gerai suplakite kiaušinius, išspauskite česnaką, įmaišykite sutrupintą varškę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais, pasūdykite. Maišykite, kol masė taps vientisa.

4. Nedidelius karščiui atsparius keraminius indelius patepkite sviestu. Ant dugno dėkite makaronų ir kumpio, ant viršaus užpilkite paruoštos tešlos, pabarstykite tarkuotu sūriu, uždėkite kelis pomidorų griežinėlius. Kepkite 180 0C temperatūroje vidurinėje orkaitės dalyje apie 20 minučių, kol kiaušinių masė sustings, o paviršius gražiai apskrus.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų