Malta mėsa – ne tik kotletams: 20 tradicinių ir netikėtų patiekalų visiems skoniams

Pirma idėja, šaunanti į galvą pamačius maltą mėsą ar jos įsigijus – kotletai arba kukuliukai. Tačiau juk pasirinkimų yra daugybė – nuo apkepo iki faršu (ar malta mėsa) paskaninto kugelio, o gal čili troškinio, sočiau paruoštų makaronų ir panašiai. Kviečiame rinktis!
Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
Makaronų ir faršo apkepas / Neringos Kalasauskaitės nuotr.
Faršo sriuba
Receptas: Faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 161
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (jautienos)
Jautienos sultinys: 800.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Savose sultyse konservuoti pomidorai 400.00 g
Konservuotos raudonosios pupelės 250.00 g
Konservuoti kukurūzai 80.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama pakepinkite porą minučių, įspauskite česnaką, suberkite aitriosios paprikos miltelius, dar pakepkite 1 min. Sudėkite faršą, nuolat maišykite, kad faršo gabalėliai nesušoktų, kepkite, kol mėsa pakeis spalvą.

2. Suberkite kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintus pomidorus, supilkite sultinį, pasūdykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, virkite 30 min.

3. Baigdama virti sudėkite nusunktas pupeles ir kukurūzus, pagardinkite sriubą pipirais, jei reikia, dar pasūdykite, pavirkite 5 min. Tiekite su baltos duonos riekele.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aštriai, į sriubą įmaišykite smulkintą aitriosios paprikos ankštį.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Vištienos faršo sriuba
Receptas: Vištienos faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 83
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 vištienos filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (didelės)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (keli kvapnieji)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vištienos prieskoniai: 2.00 g (žiupsnelis pagal skonį)
Vištienos sultinys: 1.00 vnt. (kubelis)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite faršą. Paskaninkite pipirais, druska, kariu ir vištienos prieskoniais.

2. Didesniame puode užvirkite 1,5–2 l vandens, įmeskite kelis laurų lapelius, kvapiųjų pipirų, kubelį sultinio ir sudėkite apkeptą faršą, pjaustytas morkas.

3. Sriubą virkite 10–15 minučių, tuomet suberkite pjaustytas cukinijas, paprikas ir virkite dar 10–15 minučių, kol daržovės suminkštės.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
IMG_7992
Receptas: Čili sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 142
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 200.00 g (maltos arba jautienos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pipirai: 1.00 vnt. (0,5 - šviežio čili)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Pupelės: 400.00 g (skardinė konservuotų raudonųjų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė konservuotų savo sultyse)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Parmezano sūris: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite.
  2. Į puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus, apkepinkite.
  3. Jiems apkepus sudėkite mėsą ir pakepinkite porą minučių.
  4. Mėsai apkepus sudėkite susmulkintą čili pipirą, įdėkite pomidorų pastos, pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliu.
  5. Viską dar keletą minučių troškinkite ant mažos ugnies (jei trūksta skysčio, galima įpilti šlakelį vandens).
  6. Tuomet, į puodą sudėkite kubeliais supjaustytą papriką ir viską dar ~7–10 min. troškinkite.
  7. Paprikai šiek tiek suminkštėjus į puodą sudėkite pupeles ir pomidorus (su visu skysčiu) ir viską  dar 5 min. pavirkite.
  8. Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, į ją įmaišykite parmezano.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Pagreitintas čili troškinys
Receptas: Pagreitintas čili troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 36
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 250.00 g (maltos; galima naudoti ir kitą mėgstamą)
Pupelės: 250.00 g (virtų; patinkančios rūšies ir spalvos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (smulkiai pjaustytas)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutrintos)
Kalendros sėklos: 1.00 žiupsnelis (nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų)
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sūris: 1.00 sauja (mėgstamo fermentinio; tarkuoto)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir česnakus, pakepinkite iki minkštumo. Sudėkite maltą mėsą ir 3-5 minutes pamaišydami pakepinkite (jei per sausa – galima įpilti šiek tiek verdančio vandens).

2. Supilkite pomidorus savo sultyse, pupeles, prieskonius ir uždengę troškinkite ant vidutinės ugnies (kad kunkuliuotų) apie 20 minučių.

3. Patiekdami apibarstykite smulkintu sūriu.

Beje, visada galima pritaikyti šį troškinį savo skoniui. Aš nemėgstu kukurūzų, tai jų nededu. O galima. Kaip ir įvairių žalumynų bei natūralaus smulkinto čili pipiro.

Suskleisti
Maltos mėsos troškinys
Receptas: Maltos mėsos troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malto kumpio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 140.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. – maltos)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuotas morkas dėkite į įkaitintą keptuvę.
  2. Morkoms sukritus, suberkite smulkintus svogūnus.
  3. Ant daržovių užbarstykite šiek tiek druskos, viską išmaišykite ir kepkite, kol daržovės dailiai apskrus. Iškepusias daržoves išimkite iš keptuvės.
  4. Įpilkite į keptuvę šiek tiek aliejaus ir sukrėskite maltą mėsą. Kepkite ant silpnos ugnies, pamaišykite kas 10 min., tiksliau tol, kol išgaruos visas iš mėsos išsiskyręs skystis.
  5. Į kepamą mėsą įberkite druskos, viską sumaišykite.
  6. Keptas morkas ir svogūnus elektriniu plakikliu sutrinkite iki vientisos masės ir sukrėskite į keptuvę su mėsa.
  7. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite maltus aitriuosius pipirus. Gerai išmaišykite.
  8. Viską kepkite 2–3 minutes.
  9. Prieš tiekdami, pabarstykite šviežių smulkintų petražolių.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
Receptas: Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 139
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malta)
Pomidorų padažas: 200.00 ml (aštrus)
Vanduo: 200.00 ml
Makaronai: 200.00 g (kriauklelių ar kitokių smulkių)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia arba raudona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinė: 150.00 g
Druska: 3.00 g (1/2 arbat. .š.)
Sūris: 80.00 g (fermentinis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiškytą česnaką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 8 minutes.

3. Sudėkite nuvarvintus makaronus, pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes. Prieš tiekdami sudėkite grietinę, lengvai permaišykite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aštrusis maltos mėsos troškinys su pupelėmis
Receptas: Aštrus maltos mėsos troškinys su pupelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 102
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (1-2)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli pomidorai ir 1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 400 g))
Aliejus: 2.00 valg. š.
Faršas: 750.00 g (kiauliena ir jautiena)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (1-2)
Kmynai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 2.00 arbat. š.
Mėsos sultinys: 250.00 ml
Pupelės: 250.00 g (po 0,5 skardinės konservuotų baltųjų ir raudonųjų pupelių)
Grietinė: 125.00 g
Sūris: 75.00 g (tarkuotas kietasis fermentinis)
Petražolės: 1.00 sauja
Tortilija: 10.00 vnt.
Kaip gaminti

1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

2.Konservuotus pomidorus nusunkite, susmulkinkite, sultis atidėkite. Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūnų, česnakų, aitriųjų paprikų gabaliukus ir pakepinkite. Sudėkite faršą, kepdami išmaišykite. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, cukraus, maltos paprikos, kmynų, džiovintų raudonėlių.

3.Supilkite pjaustytus konservuotus pomidorus, jų sultis ir sultinį. Užvirkite ir troškinkite vis pamaišydami apie 30 minučių. Sudėkite nusunktas konservuotas pupeles, suberkite saldžiąsias paprikas ir troškinkite 5 minutes.

4.Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir sudėkite į troškinį. Pavirkite. Įmaišykite grietinę, tarkuotą sūrį, kapotus petražolių lapelius. Dar šiek tiek pavirkite ir nukaiskite.

5.Galima tiekti su bulvėmis, ryžiais, balta duona ar vynioti į tortilijas.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Maltos mėsos vėrinukai
Receptas: Maltos mėsos vėrinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 20
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (maltos)
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Svogūnai: 100.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Duona: 1.00 vnt. (sužiedėjusi bandelė)
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių rozmarinų arba šaukštelis džiovintų)
Česnakai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą sudėkite piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmuškite kiaušinį, suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kukuliukus.

2. Paruoškite česnakus: išskirstykite skiltelėmis ir nulupkite.

3. Mėsos kukuliukus ir česnakų skilteles pakaitomis suverkite ant iešmų. Ant vidutinio karštumo žarijų vartydami kepkite maždaug 10 min.

Patarimas. Jei maltos mėsos masė per skysta, galima įberti truputį džiūvėsėlių ar manų kruopų.

Suskleisti
Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis
Receptas: Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.1 / 10
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 400.00 g (malta - jautiena arba kiauliena)
Pipirai: 3.00 g (0,5 cm aitriojo)
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5 raudonos)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (smulkintų lapelių)
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š. (malti)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Aitrųjį pipirą ir papriką smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą, įberkite prieskonių, smulkintų petražolių, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite.
  2. Drėgnomis rankomis iš faršo formuokite nedidelius kamuoliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tiekite su šviežiomis salotomis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
„Cannelloni“ makaronai, įdaryti jautienos faršu su baklažanais
Receptas: Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g
Rikotos sūris: 250.00 g
Lašinukai: 50.00 g (sūdytų arba rūkytų)
Makaronai vamzdeliai: 250.00 g (cannelloni)
Konservuoti pomidorai: 400.00 g (smulkintų)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 50.00 g
Pienas: 500.00 ml
Miltai: 3.00 valg. š.
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite 0,5 cm storio riekelėmis ir paskrudinkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje ant aukštos kaitros.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir įmeskite nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę, supilkite konservuotų pomidorų tyrę, sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis 10–15 minučių retkarčiais pamaišant.

3. Pasmulkinkite lašinukus ir sumaišykite su žiupsneliu persilado prieskonių. Trumpai apkepkite keptuvėje ir sudėkite faršą. Viską gerai išmaišykite ir pakepinkite, kol faršas iškeps. Tada užpilkite balzaminio acto ir viską gerai permaišykite.

4. Iškepusį faršą suberkite į atskirą gilų indą. Įdėkite rikotos sūrį, porą šaukštų troškinto pomidorų padažo ir gerai išmaišykite.

 

5. „Cannelloni“ makaronus po minutę apvirkite sūdytame vandenyje. Virkite po 5–6 vienu kartu, kad nesuliptų. Konditeriniu maišeliu įdarykite juos faršo ir rikotos mase.

6. Prikaistuvyje išlydykite sviestą ir suberkite miltus. Šluotele nuolat maišykite, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilkite pieną ir šluotele nuolat gerai maišykite bei kaitinkite iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Įberkite žiupsnelį druskos ir permaišykite.

7. Kepimo indo dugną ištepkite keliais šaukštais bešamelio padažo. Išdėliokite įdarytus makaronus ir apiberkite dalimi plėšytų baklažano riekelių.

8. Užpilkite likusį bešamelio padažą ir tolygiai paskirstykite paviršiuje. Suberkite likusias plėšytas baklažano riekeles, užtepkite pomidorų padažu, gausiai apibarstykite parmezano sūriu.

9. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 35–40 minučių.

Suskleisti
Bulvių košė su faršu
Receptas: Bulvių košė su faršu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 138
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (pagal poreikį)
Grietinė: 4.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Jautiena: 200.00 g (malta jautiena; tinka ir kitokia jūsų mėgstama malta mėsa)
Vanduo: 100.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite.
  2. Kol bulvės virs, paruoškite maltą mėsą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sukrėskite maltą mėsą, truputį apkepkite. Tuomet suberkite smulkintus svogūnus ir kmynus, pasūdykite, įpilkite 100–200 ml vandens ir kepkite, kol mėsa visiškai iškeps.
  3. Į karštas trintas bulves įdėkite sviesto, maišykite, kol išsilydys. Tada sukrėskite grietinę ir  gerai išmaišykite.
  4. Suberkite į košę keptą maltą mėsą ir vėl gerai išmaišykite. Jei košė jums atrodys pernelyg tiršta, galite dar įdėti grietinės arba, liesesnis variantas, įpilti norimą kiekį karšto virinto vandens.
  5. Tiekdamos galite apibarstyti košę žalumynais: krapais, svogūnų laiškais, bazilikais, rozmarinais ir pan.
Suskleisti
Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas
Receptas: Sluoksniuotas tortilijų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 110
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 6.00 vnt.
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 500.00 g (jautienos)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Mėsos prieskoniai: (aštrūs) 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Sūris: 150.00 g (tarkuoto fermentinio)
Majonezas: 200.00 g
Kaip gaminti

1. Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Baklažaną supjaustykite kubeliais, taip pat apkepkite keptuvėje, paskaninkite pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Fermentinį sūrį sumaišykite su majonezu ir žalumynais.

3. Į aliejumi apšlakstytą kepimo formą dėkite vieną tortiliją, tada sluoksnį faršo ir aptepkite majonezo padažu. Taip sluoksniuokite visas tortilijas. Viršutinę tortiliją aptepkite tik majonezo padažu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Faršo ir kukurūzų apkepas
Receptas: Faršo ir kukurūzų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Kukurūzai: 1.00 st. (0,5 kruopos)
Faršas: 500.00 g (veršienos)
Konservuoti kukurūzai: (2 - 3) 2.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (po puse raudonos ir geltonos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 3.00 ml (keli lašai)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Aitriųjų pipirų padažas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kukurūzų kruopas išvirkite. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, kukurūzų kruopomis ir konservuotais kukurūzais.

2. Svogūną, česnaką, paprikas ir aitrųjį pipirą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į faršą, gerai išmaišykite. Pagardinkite pipirais, druska, padažais ir dar kartą gerai išmaišykite.

3. Kepimo formą apšlakstykite aliejumi ir sudėkite paruoštą faršą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Makaronų ir faršo apkepas
Receptas: Makaronų ir faršo apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 82
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 400.00 g (norimos formos)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Paprikos: 2.00 vnt. (keli griežinėliai geltonos ir raudonos)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (neriebios)
Sūris: 4.00 valg. š. (4 - 5 tarkuoto fermentinio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Makaronų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje ir perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Faršą pakepinkite su smulkintu svogūnu, baigdami kepti sudėkite pjaustytą cukiniją, paprikas, pagardinkite prieskoniais ir dar kelias minutes pakepkite.

2. Į aliejumi pašlakstytą ar sviestu išteptą kepimo formą sudėkite pusę makaronų. Ant viršaus paskleiskite faršą su daržovėmis ir likusius makaronus. Kiaušinius išplakite su grietinėle ir supilkite ant apkepo. Viršų pabarstykite fermentiniu sūriu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

3. Jei viršus greitai parus, uždenkite folija, o šiek tiek vėliau nuimkite, kad gražiai apskrustų.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Kugelis su faršu
Receptas: Kugelis su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 187
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (didelės)
Pienas: 1.00 st. (0,5 st.)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: (bulvių ir maltos mėsos) 2.00 žiupsnelis
Aliejus: 4.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, maltos mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Į tarkius supilkite pieną, išplaktą su kiaušiniais, įberkite bulvių prieskonių, pipirų, druskos ir gerai sumaišykite.

3. Pusę tarkių supilkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą, paskleiskite faršą ir užpilkite likusius tarkius. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Kai kugelis sukietės, aptepkite grietine ir toliau kepkite. Tiekite su grietine, grybų padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais
Receptas: Apkepas su bulvėmis, faršu ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 300.00 g (1 indelis konservuoti, lupti)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 vnt.)
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Pienas: 1.00 st. (0,3 st.)
Sviestas: 50.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (malti, džiovinti - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išvirkite sūdytame vandenyje. Dar karštas sutrinkite su pienu ir tarkuotu sūriu.

2. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir grūstu česnaku, sudėkite trintus pomidorus, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir ant mažos ugnies troškinkite apie 20 minučių.

3. Į 4 nedideles ar 1 didelę aliejumi pašlakstytą kepimo formą dėkite bulvių košės, tada sluoksnį faršo ir vėl košės. Ant viršaus uždėkite kelis gabalėlius sviesto ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Makaronai su vištienos faršu
Receptas: Makaronai su vištienos faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 85
Receptas
Ingredientai
Porai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Vištiena: 400.00 g (faršas)
Makaronai: 200.00 g
Vištienos sultinys: 500.00 ml (400-500 ml)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (šviesus)
Pievagrybiai: 150.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą porą.

2.Sudėkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Sudėkite makaronus, supilkite sultinį, sojų padažą ir ant mažos ugnies troškinkite 7–8 minutes.

3.Tuo metu plonai supjaustykite grybus ir apkepkite su sviestu. Juos taip pat sudėkite į puodą, viską išmaišykite ir pakaitinkite dar 5 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
maltos mėsos vyniotinis
Receptas: Maltos mėsos vyniotinis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 34
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (maltos kiaulienos (arba kiaulienos ir jautienos mišinio))
Pienas: 125.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (ir įdarui 6 kietai virti kiaušiniai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Krienai: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 125.00 g (Įdarui)
Duona: 2.00 vnt. (2 riekės sužiedėjusio batono)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, piene išmirkytą ir nuspaustą batoną, krienus, įmuškite kiaušinius, įberkite pipirų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Mėsos masę sukrėskite ant celofano, uždenkite kitu celofano lakštu ir iškočiokite didelį stačiakampį. Po to viršutinį celofaną nuimkite.

2. Ant iškočiotos mėsos per patį vidurį viena eile sudėkite nuluptus kiaušinius, suvyniokite (be celofano), dėkite siūle į apačią ant riebalais pateptos aliuminio folijos ir kuo sandariau užlankstykite folijos kraštus. Viršuje pradurkite 2–3 skylutes, kad kepant galėtų išeiti garai.

3. 190 `C karštumo orkaitėje kepkite 45 min. Tada praplėškite ir praskleiskite foliją ir dar kepkite, kol apskrus viršus. Šiek tiek praaušusį vyniotinį supjaustykite griežinėliais.

Suskleisti
Bandelės su faršo ir daržovių įdaru
Receptas: Bandelės su faršo ir daržovių įdaru
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.9 / 13
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1.00 vnt. (1 pakelis, tinka ir mielinė)
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė arba 2 mažos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 4.00 valg. š. (4 -5 valg. š. tarkuoto fermentinio)
Paprikos: 1.00 vnt. (pusės raudonos)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Viduržemio regiono žolelių mišinys: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iškepkite faršą, smulkintą svogūną ir tarkuotą morką, paskaninkite pipirais, druska ir prieskoniais. Baigdami kepti suberkite kubeliais smulkintą papriką. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, smulkintas petražoles ir viską sumaišykite.

2. Tešlą atšildykite, šiek tiek pakočiokite. Kiaušinį išplakite ir aptepkite visą tešlos lakštą. Ant tešlos paskleiskite faršo įdarą ir susukite.

3. Vyniotinį supjaustykite 2 centimetrų pločio ritinėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai parus. Pyragėlius tiekite tiek karštus, tiek šaltus.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Maltos veršienos ir daržovių pyragas
Receptas: Maltos veršienos ir daržovių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (0,5 gumbo)
Veršiena: 400.00 g (400 - 500 maltos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (smulkinti pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves, morkas, svogūną ir saliero gumbą smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su faršu, kiaušinių tryniais, pipirais, druska ir žolelėmis.

2. Baltymus išplakite ir atsargiai įmaišykite į paruoštą faršą. Kepimo formą apšlakstykite aliejumi, sudėkite faršą, išlyginkite ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis