Jums reikės:
1,5 stiklinės grikių,
stiklinės mėgstamų miško grybų,
morkos,
2 šaukštų grietinės,
šaukšto sviesto,
svogūno,
3 skiltelių česnako,
2 virtų bulvių,
2 kiaušinių,
3 šaukštų miltų,
pagal skonį druskos, pipirų, įvairių žalumynų (petražolių, krapų).
Kaip gaminti:
1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu ir užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų. Per naktį pamirkykite.
2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą.
3. Miško grybus susmulkinkite, morką sutarkuokite. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste. Suberkite grybus ir morkas, dar pakepinkite, mišinį atvėsinkite ir sukrėskite į tą patį indą.
4. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, prieskonius, sudėkite grietinę ir viską išplakite elektriniu plakikliu – turite gauti lipnią tešlą. Jeigu ji per skysta, dar įberkite miltų.
5. Drėgnomis rankomis formuokite maltinukus ir kepkite karštame aliejuje keptuvėje arbe be riebalų orkaitėje.