Jums reikės:
600 g mėgstamo faršo (naudojau kiaulienos 12 proc. riebumo),
1 kiaušinio,
1 svogūno,
pagal poreikį pipirų ir druskos,
2 skiltelių česnako,
2 riekių baltos duonos (išmirkytos vandenyje ir nuspaustos),
žiupsnelis kmynų,
džiūvėsėlių apvolioti.
Padažui:
1 valg. šaukšto augalinio aliejaus,
1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
1 valg. šaukšto švelnaus kario miltelių,
1 valg. šaukšto maltų kmynų,
1 valg. šaukšto smulkintos kalendros,
1 valg. šaukšto maltos ciberžolės,
200 ml vištienos sultinio,
20 ml tamsaus sojų padažo.
Kaip gaminti:
1. Į dubenį sudėkite maltą kiaulieną, išmirkusią duoną, įmuškite kiaušinį, sutarkuokite svogūną, susmulkinkite česnakus, berkite druskos, pipirų, kmynų. Viską gerai išmaišykite ir kelis kartus pamėtykite į dubenį. Drėgnomis rankomis formuokite maltinukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite keptuvėje ant įkaitusio aliejaus, kol gražiai apskrus. Atidėkite.
2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Suberkite visus prieskonius ir pakaitinkite 2 min. Pilkite sultinį ir sojų padažą, pavirkite, iki pradės burbuliuoti. Nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite iki vientisos masės.
Į lėkštę krėskite kario padažo ir uždėkite maltinuką. Garnyrui puikiai tinka ryžiai. Skanaus!
Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė