Kulinarai taip pat mėgsta ir vertina česnaką dėl to, kad jis labai plačiai taikomas ir turi unikalų skonį, suteikiantį bet kokiam patiekalui aromatingumo. Marinuotas česnakas galėtų būti puiki alternatyva šviežiam produktui.
TAIP PAT SKAITYKITE: Greitai paruošiami rauginti agurkėliai: 5 receptai
Jis, beje, neturi tokio stipraus skonio, todėl marinuotą česnaką galima valgyti net ryte ir traukti į darbą. Svarbiausia, marinuotas česnakas pasižymi švelniu skoniu. Receptų ir kulinarinių patarimų tinklalapis sovkusom.ru pateikia nesudėtingą česnakų marinavimo būdą.
Pabandykite pasigaminti!
Jums reikės:
- 1 kg česnakų,
- 600 ml vandens,
- 4 šaukštų cukraus,
- 10 gvazdikėlių,
- 7 žirnelių juodųjų pipirų,
- 3 šaukštų acto,
- 2 šaukštų druskos.
Gaminimo būdas:
- Nulupkite česnaką ir suskirstykite jį skiltelėmis.
- Į puodą įpilkite vandens, įberkite cukrų, druską, gvazdikėlius ir pipirų žirnelius.
- Užvirinkite, nuimkite nuo ugnies ir įpilkite acto.
- Paimkite pusės litro talpos stiklainį.
- Išdėliokite česnako skilteles ir užpilkite marinatu.
- Uždarykite steriliu dangteliu.
- Padėkite stiklainį į tamsią vėsią vietą, tačiau ne į šaldytuvą.
Jau po dviejų mėnesių galėsite pasimėgauti pačių gamybos marinuotu česnaku. Recepto autorė rašo, kad česnakas, gaminamas pagal šį receptą, būna labai skanus ir švelnaus skonio. „Verta pabandyti pamarinuoti česnaką nors kartą gyvenime. Beje, jeigu į stiklainį įdėsite nevirto burokėlio skiltelę ar kelias, česnakas taps raudonu“, – patarė kulinarinio tinklalapio autorė.