Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Marokietiška sriuba

Bonduelle pristato greitus ir naudingus receptus!
Marokietiška sriuba
Marokietiška sriuba / Projekto partnerio nuotr.

Kiekis: 4 porcijos

Kalorijos: 69 kcal

Paruošimo laikas: 40 min.

Ingredientai:

  • Vapeur garuose ruošti avinžirniai, 425 ml, 1/2 skardinės
  • Ryžiai – 70 g
  • „Vapeur“ garuose ruošti lęšiai, 425 ml 1 skardinė
  • Pomidorai savose sultyse – 1 skardinė
  • Čili pipiras – 1 vnt.
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Malta paprika – 2 arbat. šaukšt.
  • Ilgoji ciberžolė – 1/2 arbat. šaukšt.
  • Maltas imbieras – 1/2 arbat. šaukšt.
  • Kalendra – 6 šakelės
  • Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai
  • Druska – pagal skonį
  • Pipirai – pagal skonį

Paruošimo būdas:

  1. Svogūnus supjaustykite žiedeliais, čili pipirus susmulkinkite. Nustatę didelę liepsną apkepinkite aliejuje pipirus ir svogūnus, kol jie suminkštės.
  2. Užvirinkite 2 l vandens, sumažinkite liepsną, suberkite svogūnus su pipirais ir 5 min. pavirkite.
  3. Susmulkinkite trintuvu pomidorus ir supilkite gautą tyrelę į puodą. Suberkite nevirtus ryžius, lęšius ir vėl užvirinkite. Suberkite avinžirnius, pagardinkite druska ir pipirais. 20 min. pavirkite.
  4. Blakines kalendras labai smulkiai supjaustykite ir prieš patiekdami apibarstykite jomis sriubą.

Rekomendacijos:

Norint, kad ryžiai sriuboje būtų gerai išvirti, geriau naudoti greitai paruošiamus ryžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos