Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 69 kcal
Paruošimo laikas: 40 min.
Ingredientai:
- Vapeur garuose ruošti avinžirniai, 425 ml, 1/2 skardinės
- Ryžiai – 70 g
- „Vapeur“ garuose ruošti lęšiai, 425 ml 1 skardinė
- Pomidorai savose sultyse – 1 skardinė
- Čili pipiras – 1 vnt.
- Svogūnai – 1 vnt.
- Malta paprika – 2 arbat. šaukšt.
- Ilgoji ciberžolė – 1/2 arbat. šaukšt.
- Maltas imbieras – 1/2 arbat. šaukšt.
- Kalendra – 6 šakelės
- Alyvuogių aliejus – 2 šaukštai
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Paruošimo būdas:
- Svogūnus supjaustykite žiedeliais, čili pipirus susmulkinkite. Nustatę didelę liepsną apkepinkite aliejuje pipirus ir svogūnus, kol jie suminkštės.
- Užvirinkite 2 l vandens, sumažinkite liepsną, suberkite svogūnus su pipirais ir 5 min. pavirkite.
- Susmulkinkite trintuvu pomidorus ir supilkite gautą tyrelę į puodą. Suberkite nevirtus ryžius, lęšius ir vėl užvirinkite. Suberkite avinžirnius, pagardinkite druska ir pipirais. 20 min. pavirkite.
- Blakines kalendras labai smulkiai supjaustykite ir prieš patiekdami apibarstykite jomis sriubą.
Rekomendacijos:
Norint, kad ryžiai sriuboje būtų gerai išvirti, geriau naudoti greitai paruošiamus ryžius.