„Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė teigia, kad gruodžio mėnesio „Anekdotas, o ne kaina“ pasiūlymai suteikia puikią galimybę visą mėnesį praktikuotis Kalėdoms ir šventiniam stalui pasiruošti iki 50 proc. pigiau. Ypač, kai akcijų leidinys pritaikytas įvairiausių skonių mėgėjams – tiek vertinantiems sočius mėsos patiekalus, tiek vegetarams ir smaližiams.
„Šio mėnesio „Maximos“ „Anekdotas, o ne kaina“ pasiūlymai išties verti dėmesio ir yra puikiai subalansuoti tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui bei dovanoms. Net 50 proc. pigiau galima įsigyti „Biovelos“ šonkaulių, lašišinių žuvų raudonųjų ikrų „Lemberg“, makaronų „Divella“, sausainių „Milka“, namų kvapų ir žvakių „Candle Family“, stalo žaidimų ir dar daugiau. Daugybės šventinių patiekalų pagrindiniais ingredientais galinčiais tapti pieno produktams „Granarolo“, varškei „President“ ir konservuotai produkcijai „Bonduelle“ suteikiama 40 proc. nuolaida. Pirkėjų favorito ir neatsiejamo švenčių stalo atributo „Hellmann‘s Original“ majonezo taip pat visą mėnesį galima įsigyti reikšmingai pigiau, su 53 proc. nuolaida“, – akcentuoja „Maximos“ atstovė.
Įspūdingieji želė tortui – Jūsų stalui
O kokios šventės be kalėdinių kepinių? 50 proc. nuolaidą „Anekdotas, o ne kaina“ mėnesio pasiūlymo leidinyje pirkėjai galės rasti ir kepinių priedams bei desertams „Dr. Oetker“ – reikšmingai pigiau bus galima įsigyti gardėsiams būtino ruošti šio prekės ženklo vanilinio cukraus, kepimo miltelių, mielių, želė. Pastaroji gali tapti tikra vakaro žvaigžde: želę galima naudoti gaminant įvairiausius desertus, net sūrį, maišyti ją su įvairiais vaisiais.
„Panaudoti želė galima ne tik gaminant paprasčiausius receptus, bet ir vis daugiau populiarumo sulaukiančius želė tortus. Jie yra lengvai gaminami, o parinkus įdomesnius ingredientus, tokius kaip „Granarolo“ maskarponės sūrį, riešutus „Arimex“ ar saldintą sutirštintą pieną „Lietuvaitė“, želė tortu tikrai bus galima nustebinti artimuosius ir svečius. Patiekalų įvairovei galima rinktis ir skirtingus želė skonius, kurių yra išties daugybė – vien „Dr. Oetker“ jų siūlo tikrą gausą“, – pastebi I. Trakimaitė-Šeškuvienė ir dalinasi „Maximos“ konditerijos meistrų siūlomu receptu.
Želė tortas su maskarponės sūriu
Šis receptas – labai paprastas, tačiau desertui paruošti reikės laiko, kad torto sluoksniai tinkamai sustingtų. Šio torto pagrindui reikės:
- 150 g migdolų „Arimex“;
- 50 g rudojo cukraus;
- 50 g sviesto;
- 1 v. š. aliejaus.
Maskarponės sluoksniui reikės:
- 250 g maskarponės „Granarolo“;
- 110 g cukraus;
- 200 ml riebios grietinėlės;
- 150 ml pieno.
- 2 a. š. želatinos „Dr. Oetker“.
Želė sluoksniui reikės:
- 1 vnt. pakelio braškių skonio želė „Dr. Oetker“;
- 350 ml verdančio vandens.
Gaminimas. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių ir paruoškite torto pagrindą: dubenyje sumaišykite sviestą, prieš tai sumaltus migdolų miltus ir rudąjį cukrų. Mišinį tolygiai paskirstykite 19 cm skersmens formoje su nuimamu dugnu. Kepkite 8 minutes, tada atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Paruoškite maskarponės įdarą: į mažą dubenį įpilkite 50 ml pieno ir įmaišykite želatinos miltelius. Leiskite jiems išbrinkti 5–10 minučių. Tada puode sumaišykite maskarponę, cukrų, grietinėlę ir 100 ml pieno. Švelniai plakite. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol mišinys pradės lengvai burbuliuoti, tik jokiu būdu neužvirkite. Naudodami plaktuvą, įmaišykite išbrinkusią želatiną į karštą mišinį, kol ji visiškai ištirps. Palikite atvėsti apie 30 minučių.
Torto formą padėkite ant kepimo skardos. Formos šonus patepkite aliejumi arba sviestu. Ant torto pagrindo supilkite maskarponės sluoksnį. Palikite kepimo formą pabūti kambario temperatūroje, kad maskarponės sluoksnis atvėstų, tada uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą, geriausia per naktį, kad sustingtų. Kitą rytą paruoškite želę pagal pakuotės instrukciją ir leiskite jai atvėsti iki kambario temperatūros. Supilkite želę ant sustingusio maskarponės sluoksnio, įdėkite į šaldytuvą ir laikykite kol želė sluoksnis visiškai sustings. Tuomet jau galėsite ragauti.