Žinoma šalies moteris pasakoja ypač besižavinti pavasariu ir jo metu bundančia gamta. Šis virsmas tampa įkvėpimu ir K.Zvonkuvienės kulinariniams eksperimentams.
„Žydi kačiukai, saulė vis dažniau paglosto savo spinduliais, o aš raitoju rankoves ir gaminu vaikų labiausiai pamėgtą, jiems skaniausią pasaulyje varškės ir obuolių pyragą. Imu laiko patikrintus, aukščiausios rūšies, kokybiškiausius „DVARO“ gaminius. Ir – pirmyn!
Asmeninio archyvo nuotr./Maži mūsų darbai – didelė laimė brangiausiems: „ore sprogstantis“ K.Zvonkuvienės obuolių pyragas šeimai
Namai kvepia, o mano širdis tirpsta iš džiaugsmo, kai vienu šeimynos prisėdimu belieka paskutinis gabaliukas. Močiutei, žinoma“, – teigia K.Zvonkuvienė.
„Todėl dažniau džiuginkim savo mylimuosius mažais, bet iš tiesų – dideliais darbais“, – priduria atlikėja.
Katažinos Zvonkuvienės varškės ir obuolių pyragas
Ingredientai:
- 1 pakelis (180 g) „DVARO“ sviesto
- 280 g miltų
- 50+150+80 g cukraus
- 500 g „DVARO“ varškės (9 %)
- 3 kiaušiniai
- 9 dideli obuoliai (tikslus kiekis priklauso nuo kepimo formos dydžio)
- uogos (Katažina renkasi vyšnias arba spanguoles)
- žiupsnelis cinamono
- žiupsnelis rudojo cukraus
- žiupsnelis vanilinio cukraus
- migdolų drožlės
Gaminimas:
- Įmušame kiaušinius, suplakame su 10 valg. šaukštų cukraus, beriame varškę, dar paplakame. K.Zvonkuvienė varškę suplaka labai kruopščiai, bemaž iki kreminės konsistencijos, o šį produktą visada naudoja prekės ženklo „DVARO“ – tada pyragas pavyksta geriausiai. Į varškę beriant vanilinį cukrų, pastarojo reikėtų nepagailėti.
- Sviestą apipilame miltais, pasmulkiname peiliu, galiausiai sutriname delnais. Turi gautis purus smulkus „sniegas“, svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabaliukų. Tada beriame cukraus, vis paragaujame, kad būtų pakankamai, tačiau ne pernelyg saldu. Įberiame ir vanilinio cukraus.
- Visą „sniegą“ paskirstome į dvi krūveles. Didesnę krūvelę suberiame į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstome. Beje, K.Zvonkuvienė prieš tai formos kepimo popierių patepa nuo sviesto likusiu popieriuku. Ant šio pagrindo supilame dar šiek tiek pamaišytą varškę. Ant varškės plonomis skiltelėmis supjaustome obuolius, apibarstytus cinamonu ir ruduoju cukrumi.
- Sluoksniuojame su uogomis. Sudedame iki pat kepimo formos viršaus – juk obuolių šiam pyragui niekada nebūna per daug. Galiausiai saikingai pabarstome ruduoju cukrumi.
- Pyrago viršų užbarstome plonu sluoksniu likusios tešlos ir migdolų drožlėmis.
- Orkaitę įkaitiname iki 180ºC temperatūros ir kepame pyragą valandą ant žemiausios pakopos, kad gerai apskrustų dugnas.
- Skaniausias šis pyragas – jau atvėsęs. Arba netgi kitą rytą, ištrauktas iš šaldytuvo.
Skanaus!
Asmeninio archyvo nuotr./Maži mūsų darbai – didelė laimė brangiausiems: „ore sprogstantis“ K.Zvonkuvienės obuolių pyragas šeimai