Blyneliams reikės:
- 200 ml kefyro;
- 100 g miltų;
- 50 g cukraus;
- 2 arb. š. vanilės;
- 1 arb. š. kepimo miltelių;
- 2 kiaušinių;
- Žiupsnelio cinamono.
Gaminimas:
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius gerai išplakite su cukrumi, vanile, kepimo milteliais bei cinamonu. Pilkite kefyrą, masę gerai išmaišykite.
Į ją suberkite miltus, vėl gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standumo ir taip pat įmaišykite į tešlą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
Dėkite po šaukštą tešlos ir kepkite, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių. Padažui rekomenduojama patiekti mėlynių (ar kitą mėgstamą) uogienę sumaišius su natūraliu jogurtu.
Skanaus!