Mažiausiai kalorijų turinčios salotos. 3 receptai

Jei valgote salotas, tai dar nereiškia, kad jas tinkamai suderinote ir neprikrovėte į lėkštę ingredientų tiek ir tokių, kad porcija turėtų kilokalorijų kaip du dienos valgymai. Knygos „Salotų anatomija“ autoriai siūlo pluokštelį receptų - mažo kaloringumo salotų - ir pateikia patiekalo porcijos maistinę vertę.
Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais
Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais

Tačiau jei nusprendėte improvizuoti ir kažką keisti recepte, galite tą patiekalo vertę perskaičiuoti naudodamiesi specialia internetine skaičiuokle. Ją rasite ČIA.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nekeptas tortas: 26 receptai

Taigi, trys pasiūlymai iš knygos „Salotų anatomija“.

Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis

Porcijos maistinė vertė:

  • Kalorijos (kcal) 87
  • Baltymai 2 g
  • Riebalai 3,2 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 0,4 g
  • Angliavandeniai  14,5 g
  • Cukrūs 9,8 g
  • Skaidulinės medžiagos 3,2 g
  • Natris 794 mg
  • Cholesterolis 0 mg
Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
Receptas: Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Ridikėliai: 40.00 g (puselėmis)
Agurkai: 30.00 g (griežinėliais)
Cukinijos: 30.00 g (juostelėmis)
Actas: 30.00 g (ryžių)
Gervuogės: 20.00 g (puselėmis)
Sultenės: 20.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š. (arba 10g)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (skrudintų sezamų sėklų aliejus - 2 g arba 1/3 arbat. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (2 g su mažiau natrio)
Aguonos: 2.00 g (½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Skustuku cukinijas supjaustykite juostelėmis.
  2. Sudėkite į puodą medų, supilkite ryžių actą, skrudintų sezamų sėklų aliejų, įberkite druską, nuolatos maišydami pašildykite. Tada atvėsinkite, sudėkite pusiau perpjautus ridikėlius ir juos pamarinuokite 10–12 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas skrudintų moliūgų sėklų ir bazilikų pesto padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
                                                                                                                      Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

 

Suskleisti

Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis

Porcijos maistinė vertė:

  • Kalorijos  88 kcal
  • Baltymai 6,5 g
  • Riebalai 4,5 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 2,3 g
  • Angliavandeniai 7,5 g
  • Cukrūs 2,8 g
  • Skaidulinės medžiagos 3,3 g
  • Natris 123 mg
  • Cholesterolis 12 mg
Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis
Receptas: Keptų agurkų salotos su Parmigiano Reggiano sūriu, avietėmis ir sultenėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 100.00 g (skiltelėmis)
Avietės: 30.00 g
Sultenės: 30.00 g
Kietasis sūris: 14.00 g (Parmigiano Reggiano sūris (drožlėmis))
Garstyčios: 2.00 g (daigai)
Kaip gaminti
  1. Agurkus supjaustykite skiltelėmis ir kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 10–15 min. 

  2. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  3. Rekomenduojame saulėje džiovintų pomidorų ir apelsinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti

Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais

Porcijos maistinė vertė:

  • Kalorijos 144 kcal
  • Baltymai 22 g
  • Riebalai 3,2 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 1 g
  • Angliavandeniai 9,1 g
  • Cukrūs 2,8 g
  • Skaidulinės medžiagos 4,5 g
  • Natris 79 mg
  • Cholesterolis 56 mg
Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais
Receptas: Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (žiedynais)
Jautiena: 80.00 g (išpjova)
Pievagrybiai: 40.00 g („Portobello“ - griežinėliais)
Salotos: 40.00 g (lapų)
Ridikėliai: 26.00 g (griežinėliais)
Burokėliai: 10.00 g (saujelė lapų)
Kaip gaminti
  1. Jautienos išpjovą kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 5 min. Ištraukę keletą minučių palaukite ir tik tuomet supjaustykite.
  2. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 5–7 min.

  3. Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite brokolinius kopūstus, uždenkite dangčiu ir garinkite 20 min. 

  4. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
  5. Rekomenduojame avokadų ir braškių padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Lengvo būdo mesti rūkyti Lietuvoje mokantis Evaldas Žvirblis: „Kuo ilgiau ir daugiau rūkote, tuo lengviau ir mesite“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų