Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažiausiai sočiųjų riebalų turinčios salotos: 3 receptai

Siūlome išmėginti tris receptus, kuriuos pateikia knygos „Salotų anatomija“ kūrėjai. Be receptų, rasite ir internetinę skaičiuoklę, kuri padės apskaičiuoti kiekvieno patiekalo – pagaminto ar tik būsimo – energinę vertę. Skanaus!
Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis
Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis

TAIP PAT SKAITYKITE: „Salotų anatomijos“ autorius pateikė naujovę – internetinę kalorijų skaičiuoklę

Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis

Porcijos maistinė vertė:

  • Kalorijos 276 kcal
  • Baltymai 26 g
  • Riebalai 1,3 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 0,3 g
  • Angliavandeniai 42 g
  • Cukrūs 2,3 g
  • Skaidulinės medžiagos 8,1 g
  • Natris 87 mg
  • Cholesterolis 53 mg
Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis
Receptas: Vištienos salotos su šviežiomis keptomis bulvytėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 90.00 g (filė)
Bulvės: 80.00 g (šviežios - kubeliais)
Salotos: 50.00 g (lapai)
Pomidorai: 40.00 g (puselėmis)
Česnakai: 6.00 g (1 - 2 skilt. - smulkinti)
Kalendros: 1.00 g (viena šakelė)
Rozmarinai: 2.00 g (maža šakelė)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus sudėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 7 min.
  2. 2–3 cm dydžio kubeliais supjaustytas bulves sumaišykite su smulkintais česnakais ir rozmarinais, sudėkite į kepimo skardą, ant jų padėkite vištienos krūtinėlę ir kepkite iki 170–180 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol iš vištienos pradės skirtis bespalvės sultys.
  3. Vištieną išimkite ir patikrinkite, ar bulvės iškepusios, gali tekti jas pakepti dar 5 min.
  4. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su kitais ingredientais.  
  5. Rekomenduojame naminio majonezo padažą su apelsinais ir rozmarinais.

Patiekalų energinės maistinės vertės skaičiuokle – spausti ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
                  
Suskleisti

Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis

Porcijos energinė vertė:

  • Kalorijos 199 kcal
  • Baltymai 4,3 g
  • Riebalai 12,5 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 1,2 g
  • Angliavandeniai 22 g
  • Cukrūs 13,1 g
  • Skaidulinės medžiagos 5,8 g
  • Natris 32 mg
Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
Receptas: Obuolių salotos su mangais, burokų lapais, graikiniais riešutais ir kalendromis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 70.00 g (kubeliais)
Mangas: 40.00 g (kubeliais)
Burokėliai: 30.00 g (lapai)
Kalendros: 10.00 g
Aitrioji paprika: 4.00 g (griežinėliais)
Aguonos: 2.00 g (arba ½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.

Rekomenduojame kokosų pieno ir žaliųjų citrinų padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti

Garuose virtos jautienos išpjovos salotos su apelsinais ir šviežiais ananasais

Porcijos energinė vertė:

  • Kalorijos 153 kcal
  • Baltymai 19,4 g
  • Riebalai 2,3 g
  • Sočiosios riebalų rūgštys 0,8 g
  • Angliavandeniai 15,6 g
  • Cukrūs 5 g
  • Skaidulinės medžiagos 4,2 g
  • Natris 61 mg
  • Cholesterolis 56 mg
Garuose virtos jautienos išpjovos salotos su apelsinais ir šviežiais ananasais
Receptas: Garuose virtos jautienos išpjovos salotos su apelsinais ir šviežiais ananasais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 6
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 80.00 g (išpjova)
Salotos: 60.00 g (lapai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (50g - minkštimo)
Ananasai: 40.00 g (kubeliais)
Mėtos: 2.00 g
Kaip gaminti
  1. Apelsinus nulupkite, visiškai nupjaukite odą ir pasilikite tik minkštimą, likusias odeles pašalinkite.
  2. Į puodą įpilkite truputį vandens ir užvirkite. Įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite jautienos išpjovą bei šparagines pupeles, uždenkite dangčiu ir garinkite 15–20 min.
  3. Salotų lapus sumaišykite su padažu. Viską sudėkite į lėkštę kartu su likusiais ingredientais.
  4. Rekomenduojame avokadų ir braškių padažą.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

Suskleisti

Visų norimų patiekalų, pavyzdžiui, kuriuos dar tik ruošiatės gaminti ar jau pagaminote, energinę vertę apskaičiuosite lengvai specialia skaičiuokle – ją rasite paspaudę ČIA.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mažiausiai kalorijų turinčios salotos. 3 receptai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs