Mažos energijos bombos: 15 saldainių, batonėlių ir rutuliukų iš džiovintų vaisių receptų

Ko griebiatės, kai staiga pritrūkstate energijos ar tiesiog norisi šio to „mažo ir saldaus“? Šokolado gabalėlio? Saldainio? Sausainio? Vienas iš sveikesnių pasirinkimų galėtų būti iš džiovintų vaisių, riešutų, sėklų, kruopų paruošti skanėstai. Jų būna keptų ir žaliavalgiškų, saldesnių ir ne tokių, gaminkite ir išsirinkite, kurie skaniausi būtent jums.
Džiovintų vaisių rutuliukai
Džiovintų vaisių rutuliukai / Vida Press nuotr.
Sveikesni „Twix“ batonėliai
Receptas: Sveika „Twix“ batonėlių versija
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 60.00 g (tinka ir tradiciniai stambūs, ir greito paruošimo)
Migdolai: 50.00 g (maltų)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Kokosų aliejus: 2.50 valg. š. (sustingusio, ne skysto)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Medus: 3.00 valg. š. (skysto)
Migdolų sviestas: 2.00 valg. š. (galite naudoti ir anakardžių)
Datulės: 200.00 g (Medjool)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (be pridėtinio cukraus)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

2. Puode išlydykite 2 arbat. šaukšt. kokoso aliejaus (su kaupu), ten pat supilkite klevų sirupą ir medų.

3. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniu maltuvu iki miltų konsistencijos, tada pilkite į dubenį, ten pat berkite migdolus, kokoso drožles ir supilkite išlydytą kokosų aliejų. Viską sutrinkite, vyniokite į maisto plėvelę ir palikite šaldytuve apie 20 min.

4. Po 20 min išimkite iš šaldytuvo ir išklokite ant lygaus paviršiaus, kol turėsite 1 cm storio stačiakampį. Supjaustykite šį stačiakampį į „pirštelius“ (turėtų gautis apie 8–10 batonėlių) ir dėkite į kokoso aliejumi pateptą kepimo skardelę (svarbu, kad piršteliai nesiliestų tarpusavyje). Kepkite orkaitėje apie 10–12 minučių. Kai iškeps, palikite atvėsti.

5. Į elektrinį smulkintuvą dėkite datules bei migdolų sviestą ir trinkite, kol gausis vientisa masė. Labai svarbu naudoti kokybiškas minkštas datules! Bet jei reikia, įdėkite papildomai 1/2 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus ar įpilkite šaukštelį vandens.

6. Kai visi išvardytieji veiksmai atlikti, imkitės konstravimo. Pirmiausia ant iškeptų batonėlių pagrindo rankomis lipdykite karamelę – t.y. riešutų sviesto ir datulių masę. Tada ant garų vonelės išlydykite šokoladą ir jame apvoliokite kiekvieną batonėlį. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (tai užtruks apie 15–20 min.), ir viskas!

Rekomenduojame laikyti šaldytuve arba sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje. Suvartokite per 4–5 dienas. Skanaus!

Suskleisti
Sveikuoliški sėklų batonėliai
Receptas: Saulėgrąžų batonėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Saulėgrąžos: 2.00 st. (sausai orkaitėje pakepintų, sumaltų kavamale)
Avižiniai dribsniai: 1.00 st. (smulkių viso grūdo)
Datulės: 35.00 vnt. (be kauliukų, susmulkintų)
Citrinos: 1.00 vnt. (išspaustos sultys)
Serbentai: 1.00 sauja (džiovintų juodųjų)
Kaip gaminti

Visus ingredientus dėkite į dubenį, išmaišykite ir suminkykite. Iš gautos masės formuokite norimos formos desertus. Laikykite juos šaldytuve iki 7 dienų.

Suskleisti
Batonėliai su spraginta kynva
Receptas: Batonėliai su spraginta bolivine balanda ir riešutų sviestu
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Bolivinės balandos (kynva): 30.00 g (spragintos)
Migdolai: 60.00 g
Riešutų sviestas: 120.00 g (žemės)
Kokosų aliejus: 1.00 valg. š.
Datulės: 8.00 vnt. (Medjool)
Bananai: 1.00 vnt. (mažas prinokęs)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia į elektrinį trintuvą dedame datules, šaukštą kokosų aliejaus ir bananą. Kai jau matote, kad viskas virsta vientisa mase, dedame riešutų sviestą ir pulsuojančiu režimu sukame, kol susimaišys.

2. Peiliu susmulkiname migdolus ir dedame į didesnį indą kartu su spragintomis bolivinėmis balandomis ir kokosų drožlėmis – išmaišome ir dedame datulių ir riešutų sviesto masę, gerai išmaišome (nebijokite naudoti rankų) ir dedame į mažą kepimo indą, išklotą maistine plėvele. Gerai paspaudžiame ir išlyginame (batonėliai turėtų būti 1,5 cm storio) ir dedame į šaldymo kamerą.

3. Po kelių valandų išimame ir supjaustome. Turėtų išeiti 16 batonėlių. Laikome kameroje. Tikrai suvalgysite greitai, bet jei ne, drąsiai galite laikyti kameroje pora savaičių.

Pastaba: Aš naudojau namuose gamintą riešutų sviestą, jei pirksite parduotuvėje, būtinai pirkite natūralų sviestą be pridėtinio cukraus.

Suskleisti
Sveika „Snickers“ batonėlių versija
Receptas: Sveikas „Snickers“ batonėlių variantas
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.9 / 13
Receptas
Ingredientai
Migdolų sviestas: 100.00 g
Klevų sirupas: 30.00 g
Migdolų miltai: 20.00 g
Datulės: 110.00 g (svoris be kauliukų, naudokite Medjool datules)
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Žemės riešutai: 50.00 g (nesūdytų)
Juodasis šokoladas: 110.00 g (be pridėtinio cukraus)
Kaip gaminti

1. Dubenėlyje sumaišome migdolų sviestą su klevų sirupu ir kokoso miltais. Gauta mase išklojame pasirinktą formelę (mes naudojome stačiakampę metalinę 19×6 cm dydžio formelę, kuri turi kraštus). Išlyginame ir dedame į šaldymo kamerą.

2. Keptuvėje apskrudiname žemės riešutus, atvėsiname ir stambiai susmulkiname.

3. Į nedidelį elektrinio trintuvo indą sudedame datules be kauliukų, supilame išlydytą kokoso aliejų, vanilės ekstraktą ir 1 šaukštą vandens – jeigu reikės, vėliau įpilsime dar vieną šaukštą vandens. Viską išsukame iki vientisos masės – neturi likti jokių gabaliukų, tik vientisa datulių karamelė.

4. Gautą karamelę sumaišome su žemės riešutais ir klojame antrą sluoksnį į formelę. Išlyginę vėl dedame į šaldymo kamerą. Joje paliekame mažiausiai porą valandų, kad gerai sušaltų.

5. Ištraukę iš kameros atsargiai išimame iš formelės ir supjaustome į batonėlius.

6. Virš garų vonelės ištirpiname šokoladą. Neperkaitiname! Greitais judesiais apvoliojame batonėlius šokolade ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Batonėlius dedame į šaldytuvą, kur ir laikome. Rekomenduojame suvartoti per savaitę.

Suskleisti
Kokosiniai batonėliai be cukraus
Receptas: Kokosiniai batonėliai be cukraus
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Kokosų drožlės: 170.00 g (nesaldintų)
Kokosų aliejus: 50.00 g
Medus: 2.00 valg. š.
Juodasis šokoladas: 100.00 g (be pridėtinio cukraus (70%))
Druska: 3.00 žiupsnelis (stambios, jūros)
Vanilės lazdelė: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Išlydykite kokoso aliejų, į jį dėkite kokoso drožles, medų ir vanilės ankšties sėklas. Išmaišykite ir viską dėkite į mažą kepimo skardelę (15x15cm), išklotą maistine plėvele. Reikės paslėgti – batonėlių storis turėtų būti apie 1–2 cm. Dėkite į šaldymo kamerą maždaug pusvalandžiui.

2. Inde virš garų išlydykite šokoladą.

3. Batonėlius išimkite iš kameros ir supjaustykite 2 cm pločio gabalėliais. Merkite į karštą šokoladą ir dėkite ant kepimo popieriaus, kad sustingtų. Užbarstykite truputį jūros druskos. Ir viskas!

Laikykite šaldytuve, galite ir kameroje. Rekomenduojame suvartoti per savaitę. Skanaus!

Suskleisti
Sveikuoliški batonėliai
Receptas: Sveikuoliški batonėliai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 31
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 236.00 g (2 puodeliai)
Lazdynų riešutai: 165.00 g (1 puodelis)
Kokosų drožlės: 50.00 g (1/2 puodelio)
Saulėgrąžos: 50.00 g (1/4 puodelio)
Moliūgo sėklos: 50.00 g (1/4 puodelio)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 2.00 g (1/4 arbat. š.)
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (1/8 arbat. š. - maltų)
Medus: 227.00 g (2/3 puodelio)
Rudasis cukrus: 50.00 g (1/4 puodelio)
Sviestas: 113.00 g (1/2 puodelio)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20x30 cm dydžio kepimo indą.

2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, grubiai smulkintus lazdyno riešutus, kokoso drožles, saulėgrąžų branduolius, moliūgų sėklas ir sezamo sėklas. Įmaišykite druską, vanilinį cukrų, cinamoną, muskatą ir maltus gvazdikėlius. Atidėkite į šalį.

3. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite medų, rudąjį cukrų ir sviestą. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami, apie 5 minutes – kol cukrus visiškai ištirps. Masę supilkite į dubenį su dribsniais, riešutais ir sėklomis. Išmaišykite, kol paruoštas sirupas padengs visus produktus ir gausite lipnią masę.

4. Paruoštą masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Aliejumi šiek tiek pateptais delnais paspauskite viršų, kad masė visiškai susiplotų ir inde pasiskirstytų kuo tolygiau.

5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol paviršius bus gražiai rudas. Išjunkite orkaitę ir kelias minutes palikite atvėsti kepimo inde. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Perdėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame iki valandos – atšalusius batonėlius bus daug lengviau supjaustyti.

6. Pjaustykite labai aštriu peiliu, kuo lygesniais stačiakampiais gabalėliais. Jei norite, apsukite juostele kepimo popieriaus: tokiu būdu batonėliai nesulips vienas su kitu ir juos bus patogu valgyti.

Daugiau skaitykite: Saldus savaitgalio eksperimentas: gardūs batonėliai

 

Suskleisti
Energiniai batonėliai
Receptas: Energiniai batonėliai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.7 / 25
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 1.00 st.
Datulės: 1.00 st.
Džiovinti vaisiai: 1.00 st.
Kaip gaminti
  1. Iki 180 lapsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių apkepinkite migdolų riešutus.
  2. Elektriniu smulkintuvu susmulkinkite apkepintus riešutus, džiovintus vaisius bei datules.
  3. Gautą masę dėkite ant maistinės plėvelės, formuokite kvadratėlius ir bent valandai dėkite į šaldytuvą.

 

Suskleisti
Avietiniai avinžirnių batonėliai su karamele
Receptas: Avietiniai avinžirnių batonėliai su karamele
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 70.00 g (virtų (o tai yra 35 g nevirtų + 1/4 arbat. šaukšt. sodos); pagrindui)
Anakardžių riešutai: 50.00 g (pagrindui)
Datulės: 130.00 g (Medjool, be kauliukų; 30 g pagrindui ir 100 g viršui)
Kokosų aliejus: 4.00 valg. š. (3 šaukštai pagrindui ir 1 šaukštas viršui)
Riešutų sviestas: 50.00 g (migdolų ir anakardžių; viršui)
Tahini pasta: 25.00 g (viršui)
Avietės: 25.00 g (liofilizuotų; viršui)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (viršui)
Kaip gaminti

1. Iš vakaro užmerkiame avinžirnius. Kitą dieną juos gerai nuplauname ir užpylę daug vandens verdame. Nuo užvirimo praėjus 5 minutėms, beriame sodą.

2. Verdame apie 30 minučių, vis paragaujame – avinžirnis turi tiesiog sutirpti burnoje. Išvirtus avinžirnius nukošiame ir paliekame visiškai atvėsti.

3. Elektriniame smulkintuve išsukame datules su kokoso aliejumi. Gautą masę dedame į dubenį. Į tą patį smulkintuvą dedame anakardžius – šiek tiek juos pasmulkinus, sudedame avinžirnius ir išsukame kartu iki vientisos masės. Ją sumaišome su dubenyje esančia datulių karamele ir išmaišome iki masės – ji bus batonėlio pagrindas.

4. Išklojame gauta mase formelės dugną. Dedame į šaldymo kamerą 30 minučių.

5. Gaminame viršutinį sluoksnį. Elektriniame smulkintuve išsukame datules su kokoso aliejumi iki karamelės konsistencijos. Dubenėlyje šaukštu sumaišome šią masę su riešutų sviestu. Dedame ant sušalusio pirmojo sluoksnio ir dedame į šaldymo kamerą 20 minučių.

6. Į mažą smulkintuvo indą dedame liofilizuotas avietes ir sukame iki miltelių, tada pilame klevų sirupą, tahini ir sukame iki vientisos tirštos masės, kurią uždedame ant antro batonėlio sluoksnio. Dedame atgal į kamerą, o sustingus jau galima mėgautis.

Šiuos batonėlius galima laikyti ir šaldytuve, tik tada jie labai nežymiai patamsėja.

Suskleisti
Džiovintų vaisių rutuliukai
Receptas: Sveikuoliški migdoliniai rutuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Datulės: 2.00 puodelis (minkštų, džiovintų, be kauliukų)
Migdolai: 2.00 puodelis (stambiai supjaustytų)
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (nesaldintų)
Kakava: 2.00 valg. š. (nesaldintos)
Druska: 0.50 arbat. š. (jūros)
Migdolų sviestas: 3.00 valg. š.
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Vanduo: 1.00 valg. š. (gali reikėti ir 2)
Kaip gaminti

1. Sudėkite į elektrinio virtuvės kombaino indą datules, migdolus, pusę kokoso drožlių, kakavą ir druską. Įjunkite ir laukite, kol mišinys virs lipniais trupiniais.

2. Dėkite gautą mišinį į didelį dubenį ir įmaišykite į jį migdolų sviestą bei vanilės ekstraktą. Paimkite šiek tiek gauto mišinio į rankas ir pabandykite suformuoti rutuliuką, jei jis puikiai formuojasi, gardėsio masė pagaminta, jei trūksta drėgmės, įpilkite 1–2 šaukštus vandens ir labai gerai išmaišykite.

3. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite likusias kokoso drožles iki švelnios gelsvos spalvos, nepamirškite maišyti! Palikite atvėsti.

4. Iš gautos riešutų ir datulių masės formuokite nedidelius, graikiško riešuto dydžio ar dar kiek mažesnius rutuliukus. Kiekvieną jų kruopščiai pavoliokite didelėje lėkštėje pabertose pakepintose kokoso drožlėse, kad jomis apliptų visos rutuliuko pusės.

5. Laikykite pagamintus rutuliukus orui pralaidžiame inde ar dėžutėje ne ilgiau kaip savaitę.

Suskleisti
Citrininiai kokosiniai makaronai su aguonom
Receptas: Kokosiniai rutuliukai su aguonomis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 11
Receptas
Ingredientai
Kokosų drožlės: 3.00 puodelis
Migdolai: 1.00 st. (maltų iki miltų)
Medus: 4.00 valg. š. (4–6 valg. š. – tirpinto (pagal skonį)
Aliejus: 1.00 st. (1/3 kokosų arba sviesto)
Aguonos: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. – tarkuotų žievelių ir 1–2 valg. š. – sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite visus ingredientus rankomis. Paimkite gabalėlį tešlos į ranką ir formuokite rutuliukus.
  2. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 15–20 min. pašaukite į iki 160–170 °C įkaitintą orkaitę.
  3. Stebėkite, kad rutuliukai nesudegtų. Palikite atvėsti praviroje orkaitėje.

Skanaukite ir dalykitės!

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Suskleisti
Abrikosų saldainiai
Receptas: Abrikosų saldainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Riešutai: 100.00 g (anakardžių, migdolų, žemės arba lazdynų)
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Džiovintus abrikosus gerai nuplaukite, sudėkite į sietelį, įstatykite į puodą su verdančiu vandeniu, garinkite, kol abrikosai išbrinks ir suminkštės.

2. Nuplaukite ir nuvarvinkite riešutus. Galite naudoti vienos rūšies riešutus arba skirtingų rūšių riešutų mišinį.

3. Gerai nuplaukite citriną, nutarkuokite žieveles, iš pusės citrinos išspauskite sultis.

4. Abrikosus ir riešutus sutrinkite elektriniu grūstuvu, suberkite miltelinį cukrų, įdėkite šaukštelį tarkuotų citrinų žievelių, įpilkite du šaukštus citrinų sulčių, išmaišykite.

5. Drėgnomis rankomis suformuokite vienodo dydžio rutuliukus, apvoliokite kokosų drožlėse. Į saldainiuko vidų dar galite įspausti nesmulkintą riešutą.

Kulinaro patarimas. Džiovintus abrikosus galite pakeisti slyvomis. Tuomet vietoje citrinų sulčių į masę įmaišykite šaukštą romo. Slyvų rutuliukus apvoliokite kokosų drožlėse arba juodajame šokolade: 50 g šokolado ištirpinkite su šaukštu sviesto, pamerkite rutuliukus, išdėliokite ant lėkštės ir palikite atvėsti.

Suskleisti
Moliūgų cukatų - sezamų kukuliai
Receptas: Moliūgų cukatų ir sezamų saldainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Moliūgų cukatos: 200.00 g
Sezamo sėklos: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Citrinos: 1.00 vnt.
Baltasis šokoladas: 150.00 g
Kaip gaminti

Aš pati prisiruošiu moliūgo cukatų. Tuomet, kada tik panorėjus, galiu pasigaminti saldžių saldainiukų. Vietoj jų galima naudoti kitus geltonus džiovintus vaisius.

1. Džiovintus moliūgus ar kitus vaisius sumalkite mėsmale.

2. Įberkite 100 g sezamų sėklų, įtarkuokite gabaliuką imbiero šaknies, citrinos žievės, įlašinkite porą šaukštų citrinos sulčių, sudėkite vanilinį cukrų ir viską išmaišykite.

3. Iš gautos masės formuokite kukulius, juos pavoliokite ištirpintame šokolade, o po to likusiose sezamų sėklose. Palaikykite valandą šaltai.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Riešutų ir razinų saldainiai
Receptas: Riešutų ir razinų saldainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Riešutai: 150.00 g (mėgstami)
Razinos: 150.00 g
Džiūvėsiai: 150.00 g (saldūs vaniliniai džiūvėsėliai)
Vaisių sirupas 3.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite.

2. Riešutus be odelių truputį pakepinkite. Paskui juos su razinomis ir džiūvėsėliais susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. 

3. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus, razinas ir džiūvėsėlius, supilkite medų, sirupą ir viską gerai išminkykite.

4. Iš gautos masės darykite nedidelius rutuliukus ir apvoliokite juos milteliniame cukruje.

Į šią masę dar galima dėti sirupe virtą apelsino žievelę. Tokie saldainukai tai ir puiki dovana švenčių proga! Saldžiąją staigmeną tereikia gražiai supakuoti.

Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė

Suskleisti
Sveikesni „Rafaelo“ saldainiai
Receptas: Sveikas „Rafaelo“ saldainių variantas
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 13
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 120.00 g (kreminio)
Klevų sirupas: 9.00 valg. š.
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Kokosų aliejus: 40.00 g
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š.
Migdolai: 30.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Iš vakaro užmerkite anakardžius vandenyje.

2. Nedideliame puode užvirkite vandenį ir ne ilgiau kaip 60 sekundžių pavirkite migdolus – praėjus šiam laikui iš karto juos perliekite šaltu vandeniu, tiek, kad jie atvėstų ir toliau nevirtų. Odelė turėtų lengvai nusiimti. Pašalinkite odeles ir palikite riešutus visiškai išdžiūti.

3. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite nuplautus bei gerai nusunktus išbrinkusius anakardžius, kreminį kokoso pieną, klevų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų ir citrinos sultis. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Dėkite į šaldiklį 15-ai minučių.

4. Išimkite masę iš šaldiklio ir formuokite rutuliukus. Jei norite, kad išeitų vienodi – sverkite svarstyklėmis. Suformavus rutuliuką, į vidų įspauskite migdolą be odelės, dar pasukite tarp delnų ir apvoliokite kokoso drožlėse. Apvoliotus saldainius dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kai ji bus pilna, dėkite į šaldytuvą – ten saldainius ir laikykite. Rekomenduotina suvartoti per savaitę.

Suskleisti
Chalvos saldainiai
Receptas: Kokosiniai migdolų chalvos saldainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 100.00 g
Medus: 30.00 g
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminame migdolų sviesto: dedame 100 g migdolų į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepame 10–12 minučių. Ištraukus atvėsiname.

2. Atvėsusius riešutus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir malkite. Pradėjus gali atrodyti, kad nieko neišeis, tačiau kantriai laukite ir po kokių 8–10 min. gausite nuostabiai švelnų kremą. Tik nepilkite vandens!

3. Įkaitinkite mažą keptuvę ir ant vidutinės ugnies (5-a kaitlentės padala) nuolat maišant pakaitinkite medų. Medus šiek tiek suputos, kai tai atsitiks, dar maišykite ir kaitinkite 4–5 minutes. Tada sumažinkite kaitrą (3-ia kaitlentės padala) ir supilkite migdolų sviestą – maišykite apie 30 sekundžių ir nukelkite nuo kaitros. Iškart supilkite kokoso drožles ir gerai išmaišykite.

4. Masę iš karto sudėkite į silikoninę formą saldainiams, o jeigu tokios neturite, drąsiai galite formuoti rutuliukus tarp delnų ar dėti į skardelę ir suformuoti stačiakampį, kurį paskui supjaustysite norimo dydžio batonėliais.

5. Masei atvėsus, dėkite saldainius į šaldytuvą, ten ir laikykite.

Rekomenduojama suvartoti per savaitę, nors nežinia, kiek porcijų reikia pagaminti, kad užtektų visai savaitei. Skanaus!

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis