„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Mažuosius sužavės spalvoti lietiniai, suaugusius – sveikas užkandis

Vasara – pats tinkamiausias laikas valgyti daug šviežių daržovių ir vaisių. Tačiau dalies gėrybių sezonas gana trumpas – savaitė kita ir šviežių jau nelieka. Tada verta atsigręžti į kitokiu formatu prieinamas daržoves ir vaisius – šaldytus, džiovintus, liofilizuotus.
Gintarė Laucė kviečia mėgautis spalvingais patiekalais
Gintarė Laucė kviečia mėgautis spalvingais patiekalais / Asmeninio albumo nuotr.

Pavyzdžiui, liofilizuotų (džiovintų šaltyje) gėrybių spalvingi milteliai labai pravers ne tik praturtinant patiekalus naudingomis medžiagomis, bet ir juos nuspalvinant.

Pavyzdžiui, daugumos vaikų mėgiamas patiekalas – lietiniai. Kad jie būtų maistingi ir patrauklūs, prekės ženklo „Urban food“ vadovė Gintarė Laucė pranešime žiniasklaidai kviečia išbandyti ir paruošti spalvotus blynelius.

„Pati auginu 2 ir 4 metų dukras, ir matau, kaip nenoriai valgomos daržovės ar tiesiog įvairesnis maistas, tad mėgiamus vaikiškus patiekalus dažniausiai praturtiname natūraliais vaisių ar daržovių milteliais. Juk daug smagiau vaikams valgyti spalvotus blynelius ar patiems nusispalvinti košę“, – sako sveiką mitybą propaguojanti G.Laucė. Ji išsikepti spalvotų lietinių.

Asmeninio albumo nuotr. /Spalvingi lietiniai
Asmeninio albumo nuotr. /Spalvingi lietiniai

Spalvoti lietiniai

Ingredientai:

  • 1 kiaušinis;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus (galima ir nedėti);
  • žiupsnelis druskos;
  • šlakelis pieno;
  • 1 valg. šaukšt. aliejaus (arba truputis lydyto sviesto);
  • 1 stiklinė vandens;
  • 6–7 kupini šaukštai miltų (pagal pasirinkimą – pilno grūdo speltos, kvietinių, ar jų mišinio);
  • natūralių daržovių ar vaisių miltelių (špinatų – žalia, mėlynių ar serbentų – violetinė, bruknių ar spanguolių – rožinė, braškių ar aviečių – šviesi rožinė).

Gaminimas:

1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įpilkite pieną, aliejų (lydytą sviestą), įberkite truputį druskos.

2. Įpilkite truputį vandens ir maišydami suberkite miltus, kad tešla būtų tiršta ir išsisuktų visi gumuliukai. Pabaigoje supilkite likusį vandenį, kad tešla taptų skysta.

3. Tešlą galite padalinti į atskirus dubenėlius ir juose sumaišyti su skirtingų spalvų uogų ar daržovių milteliais. Brinkdami uogų milteliai šiek tiek tirština tešlą, tad gali reikėti papildomai įpilti vandens.

4. Gerai įkaitintą keptuvę patepkite aliejumi ar sviestu. Kepkite blynus iš abiejų pusių.

Lietinius galima patiekti su mėgiamais priedais – šviežiais vaisiais, jogurtu ar grietine.

Asmeninio albumo nuotr. /Spalvoti rutuliukai
Asmeninio albumo nuotr. /Spalvoti rutuliukai

Turint vaisių ir daržovių miltelių tuo pačiu galima paruošti ir dar vieną užkandį – gaivius varškės rutuliukus. G.Laucė siūlo išbandyti gaivias „bombikes“.

Gaivūs ir spalvingi rutuliukai

Ingredientai:

  • 100 g varškės (arba tofu);
  • 1/2 banano (arba 3–4 datulės);
  • 100 g kokoso drožlių (arba 80 g anakardžių riešutų);
  • vaisių ar daržovių miltelių (bruknių, špinatų, braškių, šaltalankių ar kitų).

Gaminimas:

Viską sumaišome. Padarome rutuliukus ir apvoliojame skirtinguose uogų milteliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“