Vaisių margučiui reikės:
- 300 g datulių,
- 1st. vandens,
- 2 valg. š. fruktozės arba 0,5 st. cukraus,
- 100 g riešutų,
- 300 g spalvotų džiovintų vaisių mišinio (kivių, abrikosų, ananasų, papajų, greifrutų ir kt.),
- 1 kiaušinio,
- 100 ml aliejaus,
- 2 st. miltų,
- 1 arb. š. kepimo miltelių.
Papuošimui:
- balto glajaus iš kiaušinio baltymo ir cukraus arba baltojo šokolado,
- spalvotų saulėgrąžų saldainiukų.
Siųskite savo receptą ir laimėkite puikų prizą!
Gaminimas:
Datules užpilti verdančiu vandeniu, suberti cukrų arba fruktozę, susmulkintus džiovintus vaisius ir riešutus, supilti aliejų ir išplaktą kiaušinį. Suberti kepimo miltelius ir miltus. Viską labai gerai išmaišyti. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Tuščiavidurę kepimo formą ištepti sviestu, supilti tešlą ir kepti 25 min. 180 C orkaitėje, po to sumažinti temperatūrą iki 160 C ir kepti dar 25 min.
Atvėsusį pyragą papuošti baltu glajumi arba tirpintu baltu šokoladu ir apibarstyti spalvotomis saulėgrąžomis.
P.S. Pyragas išlieka šviežias ir skanus apie 2 savaites.
SKANAUS!
Dėkojame Marytei už receptą! Kviečiame dalintis ir Jus! Nugalėtojų laukia prekybos tinklo NORFA prizas – gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkiniai!