Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mėgstantiems dešrainius – sveikesnis pasirinkimas: kokios dešrelės dovanos tobulą rezultatą?

Ar mėgstate dešrainius? Jei taip, šiandien yra puiki proga pasimėgauti šiuo gardėsiu, nes liepos 23-ioji pažymėta kaip Tarptautinė dešrainių diena. Ši tradicija prasidėjo 1991 metais ir nuo tada kasmet minima visame pasaulyje.
Kokios dešrelės labiausiai tiks dešrainiams?
Kokios dešrelės labiausiai tiks dešrainiams? / Vilniaus paukštyno nuotr.

Šia proga Vilniaus paukštyno naujų produktų kūrimo technologas Žygimantas Dumbliauskas dalinasi vertingais patarimais, į ką atkreipti dėmesį gaminant dešrainius. Jis taip pat atskleidžia, kokie skoniai šiuo metu yra populiariausi, padėdamas jums atrasti naujų mėgstamiausių kombinacijų.

Skonių variacijos – kokias dešreles rinktis?

Svarbiausias klausimas – kokias dešreles rinktis dešrainiams, kad šios dovanotų ypatingą skonį?

„Grilio sezonas jau įsibėgėja, ir daugelis renkasi gaminti dešrainius ant grilio. Tam puikiai tinka specialios kepamosios dešrelės, kurios pagal savo sudėtį yra tinkamiausios kepti ant aukštos temperatūros. Jose nėra nitrinės druskos. Kepant ant laužo, dešrelės be šio priedo neišskiria kancerogeninių medžiagų, tokių kaip nitrozaminai, kurie gali sukelti sveikatos problemų. Vilniaus paukštynas specialiai griliui sukūrė kepamąsias dešreles be nitrinės druskos, siekdamas užtikrinti saugesnį ir sveikesnį maisto pasirinkimą,“ – aiškina specialistas.

Vilniaus paukštyno nuotr./Žygimantas Dumbliauskas
Vilniaus paukštyno nuotr./Žygimantas Dumbliauskas

Vilniaus paukštyno „Heat&Eat“ kepamosios dešrelės yra aukščiausios rūšies ir pagamintos iš mėsinių viščiukų, kurie auginami be antibiotikų. Tai reiškia, kad jos yra sveikesnės ir natūralesnės.

Jis tęsia, kad visas Vilniaus paukštyno kepamąsias dešreles drąsiai galima naudoti dešrainiams ruošti. „Pačios populiariausios yra klasikinės vištienos kepamosios dešrelės,“ – sako technologas Ž.Dumbliauskas. Jų populiarumas kyla dėl lengvo skonio, kuris puikiai dera su įvairiais priedais ir padažais, taip pat dėl švelnios tekstūros, leidžiančios sukurti tobulą dešrainį. Be to, klasikinės vištienos dešrelės yra mėgstamos dėl savo universalumo – jos tinka tiek tradiciniams, tiek eksperimentiniams receptams, todėl tampa idealiu pasirinkimu įvairių skonių mėgėjams.

Ieškantiems naujų skonių, Vilniaus paukštynas siūlo platų kepamųjų dešrelių asortimentą, kuris gali praturtinti jūsų dešrainius ir suteikti jiems naujų poskonių. Be klasikinių vištienos dešrelių, rasite ir dešreles su džiovintais pomidorais ir bazilikais, kurios puikiai dera su įvairiais padažais ir suteikia patiekalui šviežumo ir aromato. Jei norite papildyti savo dešrainius kreminiu skoniu, išbandykite dešreles su mocarela – jos neabejotinai praturtins jūsų patiekalą.

Taip pat galite pasirinkti dešreles su džiovintomis žolelėmis, kurios savo aromatiniu mišiniu suteikia ypatingą skonį ir kvapą. O jei mėgstate intensyvesnius skonius, „Barbeque“ dešrelės su dūminiu padažu ir saldžiais akcentais taps puikiu pasirinkimu.

Ką žinoti apie kepimą?

Ž.Dumbliauskas pažymi, kad dešreles užtenka tik pašildyti: „Vilniaus paukštyno“ dešrelės yra paruoštos iškart kepti, todėl jums nereikia atlikti jokių papildomų darbų – tiesiog dėkite jas ant grotelių ir kepkite vos 3 minutes, kol apskrus ir bus tinkamos dešrainiams. Šios dešrelės yra tokios patogios ir greitai paruošiamos, kad galėsite be rūpesčių mėgautis skaniu ir šviežiu patiekalu.“

Taip paruoštas dešreles beliks dėti į dešrainio bandelę ir pagardinti pačiais mėgstamiausiais priedais. Pavyzdžiui, populiariausias dešrainių priedas Amerikoje yra garstyčios, po jų dažnai seka kečupas ir aitriųjų paprikų padažas. Tačiau dešrainiai gali būti gardinami ir įvairiais kitais priedais, todėl turite plačias galimybes eksperimentuoti su skoniais.

Išbandykite skirtingas variacijas – nuo šviežių kopūstų ir svogūnų, iki marinuotų agurkų ir pomidorų griežinėlių. Jei norite šiek tiek praturtinti savo dešrainius, pridėkite pupelių, majonezo ar aitriųjų paprikų padažo. Kiekvienas priedas suteikia unikalų skonį ir gali padėti sukurti jūsų idealų dešrainį. Pasirinkite, kas jums labiausiai patinka, ir mėgaukitės skaniu ir asmenišku patiekalu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus