Mėgstat balandėlius, bet tingit vargt? Šis apkepas juos primins, o darbo mažiau

Tradiciniai balandėliai – vienas tų patiekalų, kuriam reikia susikaupti, prisiruošti, nes darbo su jais ne tiek ir mažai... Tačiau galima naudoti tuos pačius ingredientus, išgauti (beveik) tą patį skonį, tik vargti žymiai mažiau. Šis nuostabus apkepas jums tą ir pademonstruos!
Balandėlius primenantis apkepas
Balandėlius primenantis apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 700 g maltos jautienos ar jautienos ir kiaulienos mišinio;
  • 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • ryšelis šviežių krapų, smulkiai sukapotų;
  • 3 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 0,5 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų dribsnių;
  • didelis žiupsnis malto cinamono (galima ir neberti);
  • 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 1 galva savojinio kopūsto (galima naudoti ir paprastą baltagūžį, tiesiog nuo savojinio lengviau nusiims lapai);
  • 1 stiklinė ilgagrūdžių ryžių;
  • 200 ml grietinės;
  • 2 rutuliukai kuo sausesnio mocarelos sūrio, stambiai sutarkuoti.

Gaminimas:

1. Pirmiausia paruoškite mėsos įdarą. Dėkite į didelį dubenį maltą mėsą, suberkite pusę krapų ir česnakų, smulkintą svogūną, gerą žiupsnį druskos, pipirus ir cinamoną (jei naudojate). Labai gerai šią masę išmaišykite.

2. Storadugniame plačiame puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Suberkite mėsos masę ir kapodami mentele pakepinkite, kol visa mėsa pakeis spalvą – bus apkepusi. Supilkite į puodą konservuotus pomidorus ir likusius česnakus bei krapus, aitriosios paprikos dribsnius, patroškinkite gautą mišinį apie 15–20 min., kol didžioji dalis skysčio nugaruos.

3. Išpjaukite kopūsto kotą, o tada visą galvą trumpam panardinkite į didelį puodą su verdančiu vandeniu. Tada atsargiai išimkite ir kai tik galėsite, atskirkite keletą lapų. Nieko tokio, jei jie kiek suplyšinės. Kopūsto galvą vėl panardinkite į vandenį ir nuimkite dar kelis lapus.

4. Nedideliame prikaistuvyje apie 5 min. pavirkite ryžius, o tada nusunkite ir perliekite šaltu vandeniu.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Metas formuoti apkepą. Imkite vidutinio dydžio kepimo formą aukštesniais kraštais, ištepkite dugną ir šonus likusiu aliejumi. Tada visą dugną išklokite kopūstlapiais. Ant kopūstų sluoksnio krėskite pusę mėsos įdaro, paskirstykite jį, tada apibarstykite puse ryžių kiekio. Tada vėl klokite sluoksnį kopūstų, antrąją dalį mėsos ir ryžių. Vėl užklokite kopūstų sluoksniu, o tada šį apdėliokite ir kiek pavyks aptepkite grietine bei apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.

6. Pridenkite apkepą folija, dėkite į orkaitę ir kepkite 20 min., tada foliją nudenkite ir kepkite dar apie 20 min., kol viršus bus gražiai skrustelėjęs. Leiskite bent 10 min. atvėsti, o tada galima ragauti.

Vida Press nuotr./Balandėlius primenantis apkepas
Vida Press nuotr./Balandėlius primenantis apkepas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis