Ingredientai
- 8 mažos tortilijos;
- Marinuoti svogūnai;
- Tarkuoto kietojo sūrio.
Vištienos įdarui:
- 400 g vištienos filė;
- 1/2 paprikos;
- druskos pagal skonį;
- česnako miltelių pagal skonį;
- aitriosios paprikos miltelių pagal skonį;
- aliejaus kepimui.
Avokado įdarui:
-
2 avokadai;
- 5-6 vyšniniai pomidorai;
- citrinos arba laimo sultys pagal skonį;
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
1. Vištieną supjaustykite jums patinkančio dydžio gabalėliais, bet ne per dideliais. Paprikos taip pat supjaustomi juostelėmis. Viską pakepinkite, kol paskrus, pabaigoje subekite minėtus prieskonius. Neperkepkite vištienos.
2. Kol vištiena su paprika kepa, paruoškite avokado užtepėlę: išimkite avokado kauliuką ir odelę, sutrinkite šakute.
3. Sudėkite vyšninių pomidorų gabalėlius (apvalius, skilteles ar ką tik mėgstate), pagal skonį įberkite druskos ir citrinos sulčių. Išmaišykite.
4. Kai viskas bus paruošta, ant keptuvės apkepkite tortilijas. Kol pradės maloniai kvepėti ir po truputį keis spalvą - ant mažesnės liepsnos ~10 sekundžių iš kiekvienos pusės.
Jei pageidaujama, jas galima formuoti įdėjus, pavyzdžiui, tarp orkaitės lentynėlių.
5. Kai viskas bus paruošta, kiekvieną ingredientą patiekite ant stalo atskirai ir leiskite valgytojui sukurti savo tobulą tako. Rekomenduoju ant tortilijos dėti avokadų masę, ant viršaus vištieną su paprika, sūriu ir viską užbaigti raugintais svogūnais, bet tvarką galima keisti pagal kiekvieno skonį.