Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėsa pastiprinti blynai: nuo žemaičių iki lietinių

Saldžių blynelių skanaujame savaitgalio pusryčiams, lengvesnių, pavyzdžiui, iš daržovių, užkandame vakarienei, o sotūs, su mėsa, gali būti puikus pasirinkimas pietums. Nors... jei naudojate liesą mėsą, nepersivalgote, niekas jūsų nebars ir už vieną kitą blynelį antroje dienos pusėje. Belieka rinktis!
Lietiniai su mėsa
Lietiniai su mėsa / Vida Press nuotr.
Lietiniai su vištienos įdaru
Receptas: Lietiniai su vištienos įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (Lietiniams)
Pienas: 1.00 st. (Lietiniams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Lietiniams)
Aliejus: 2.00 valg. š. (Lietiniams ir 2-3 valg. š. įdarui)
Vištiena: 400.00 g (Įdarui keptos ar virtos)
Pievagrybiai: 100.00 g (Įdarui)
Sūris: 100.00 g (Įdarui tarkuoto fermentinio)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Vanduo: 1.00 st. (Lietiniams)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietiniams žiupsnelis)
Įdarui keli šaukšteliai aštrių prieskonių mišinio (pagal skonį) 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Visus lietiniams skirtus produktus, išskyrus aliejų, išplakite ir pusvalandžiui palikite išbrinkti. Įmaišykite aliejų ir sausoje keptuvėje iškepkite plonus lietinius. 

2. Nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius trumpai pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną, suberkite sūrį.

3. Mase įdarykite lietinius, sudėkite į karščiui atsparų indą, įpilkite truputį pieno, vandens ar kokio padažo ir apie 20 min. kepkite orkaitėje. Galite pakepinti ir keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Suskleisti
Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
Receptas: Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - lietiniams ir 2 kietai virti - įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2 - 3 - lietiniams)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Miltai: 1.00 st. (1,5 - lietiniams)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos - lietiniams)
Faršas: 400.00 g (veršienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuoto fermentinio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (smulkinti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė šviežių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir maišydami kepkite apie 20 minučių. Kepdami suberkite čiobrelius, druską ir pipirus.

3. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, žalumynus ir smulkiai kapotus kiaušinius. Įdaro dėkite ant lietinių ir susukite.

4. Lietinius gražiai sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių. Tiekite su grietine ar grietinės ir sviesto padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Lietiniai su vištiena
Receptas: Lietiniai su sūriu ir vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 100.00 g ((virtos arba keptos))
Sūris: 100.00 g ((fermentinis))
Kietasis sūris: 50.00 g
Majonezas: 4.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Išsikepame lietinius.
  2. Vištieną susmulkiname kaip įmanoma mažesniais gabalėliais, sumaišome su tarkuotais sūriais, majonezu ir prieskoniais (česnako skiltelę išspaudžiame).
  3. Įdarą susukame į lietinių blynų vokelius, tada pakepiname iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų.
  4. Valgome šiltus.
Suskleisti
Blyneliai su faršu
Receptas: Blyneliai su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 38
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 500.00 ml (Tešlai)
Miltai: 250.00 g (Tešlai)
Faršas: 400.00 g (Įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (Įdarui)
Kukurūzai: 125.00 g (Įdarui; konservuotų)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (Įdarui; aitraus)
Aliejus: 2.00 valg. š. (Tešlai ir įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; žiupsnelis)
meksikietiškų prieskonių mišinio 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užmaišykite skystą tešlą. Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi, įpilkite samtelį tešlos, tolygiai paskirstykite. Apkepkite blyną iš abiejų pusių. Iškepkite iš tešlos 10–12 blynų.

2. Paruoškite įdarą. Susmulkinkite svogūną, kubeliais supjaustykite papriką ir trumpai apkepkite įkaitintuose riebaluose, sudėkite mėsos faršą, maišydama kepkite, kol mėsa pakeis spalvą, sudėkite kukurūzus, sukrėskite pomidorų padažą, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.

3. Ant lietinio blyno dėkite du šaukštus įdaro, užlenkite blyno apačią ir viršų, vieną ant kito užvožkite kraštus.

4. Apkepkite įdarytus blynelius įkaitintame aliejuje. Tiekite su šviežiomis daržovėmis arba grietine.

Suskleisti
Blynai su kepta jautiena
Receptas: Blynai su kepta jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (200 - tešlai ir 2 valg. š. - priedams)
Pienas: 500.00 ml (tešlai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir priedams)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Svogūnai: 3.00 vnt. (priedams)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 valg. š. (priedams)
Aliejus: 3.00 valg. š. (priedams)
Kreminė varškė: 250.00 g (priedams)
Krienai: 2.00 arbat. š. (padažo - priedams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (priedams)
Ridikėliai: 5.00 vnt. (šviežių - priedams)
Jautiena: 2.00 kg (15 vnt. griežinėlių keptos)
Kaip gaminti

1. Miltus išsukite su pienu, įmaišykite žiupsnelį druskos, atskirtus kiaušinių trynius. Tešlą pusvalandį palikite brinkti, tada įmaišykite išplaktus baltymus.

2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Apvoliokite miltuose, išmaišytuose su saldžiąja paprika. Keptuvėje įkaitinkite keturis šaukštus aliejaus ir kepkite svogūnus, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams, pabarstykite druska.

3. Varškės kremą išmaišykite su krienų padažu, žiupsneliu druskos ir pipirų. Ridikėlius supjaustykite.

4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynus. Kiekvieną aptepkite varškės kremo mase, uždėkite keptos jautienos, svogūnų, ridikėlių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulviniai blynai su vištiena
Receptas: Bulviniai blynai su vištiena
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 252
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 valg. š. (1-1,5)
Miltai: 2.00 valg. š. (2-3 - priklauso nuo bulvių miltingumo)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š.
Muskatas: 2.00 g (0,5 arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Bulves nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Vištieną supjaustykite kuo smulkiau. Bulves ir mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite majonezą, suberkite miltus ir paskaninkite muskatais, druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  2. Masę dėkite šaukštu į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol blynai taps auksinės spalvos.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
Receptas: Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 129
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 didelės - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Manai: 2.00 valg. š. (tešlai)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Čiobreliai: 2.00 žiupsnelis (maltas - įdarui ir padažui)
Ridikėliai: 200.00 g (saujelė - padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos blyną (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Jei blynai labai stori ir bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.

4. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais, druska ir čiobreliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Žemaičių blynai su mėsa
Receptas: Žemaičių blynai su mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 435
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiauliena: 400.00 g (arba kitokios; virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite.

2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite svogūnus į maltą mėsą, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.

3. Iš maltų bulvių tešlos padarykite paplotėlius, dėkite šaukštą mėsos įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite pailgą blynelį. Lėkštėje sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliokite mišinyje blynelius ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su liesu jogurtu ar grietine.

Kulinaro patarimas: žemaičių blynus galite įdaryti maltos paukštienos arba grybų įdaru. Grybus apvirkite arba pakepinkite keptuvėje, jei naudosite pievagrybius, susmulkinkite ir sumaišykite su kepintais svogūnais.

Suskleisti
Žemaičių blynai su kepenimis
Receptas: Žemaičių blynai su kepenimis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiauliena: 300.00 g (virtų kiaulės kepenų)
Virti švieži lašiniai 50.00 g
Miltai: 1.00 st.
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Aliejus: 100.00 ml
Kaip gaminti

1. Virtas bulves sutrinkite, sumaišykite su druska (jei bulvės nesūdytos), miltais, krakmolu.

2. Virtas kepenis ir lašinius sumalkite, sudėkite pakepintą svogūną, po žiupsnelį lauro lapelių, pipiro, rozmarinų, jei reikia ir druskos.

3. Formuokite po 2 paplotėlius, į vidų įdėkite po šaukštą įdaro, apminkykite ir kepkite aliejuje.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

Suskleisti
Blynai su faršo, grybų ir kumpio įdaru
Receptas: Blynai su faršo, grybų ir kumpio įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (blynams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (blynams)
Miltai: 4.00 valg. š. (4 - 5 blynams)
Džiūvėsiai: 3.00 valg. š. (apvolioti)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (malti - blynams ir įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (blynams ir įdarui)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos, įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Grybai: 200.00 g (konservuoti, tinka ir pievagrybiai - įdarui)
Kumpis: 50.00 g (karštai rūkytas kiaulienos - įdarui)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite ir išvirkite sūdytame vandenyje, sugrūskite. Į bulvių masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, paskaninkite pipirais ir druska. Gerai išmaišykite, jei labai limpa prie rankų, berkite dar miltų.

2. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Baigdami kepti suberkite smulkintus grybus ir kubeliais pjaustytą kumpį, pabarstykite pipirais ir druska.

3. Šlapiomis rankomis formuokite blynus, į vidų dėkite įdaro, gerai suspauskite ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite ant nedidelės ugnies keptuvėje. Tiekite su grietine, paskaninta žolelėmis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs