TAIP PAT SKAITYKITE: Didysis iškylos valgiaraštis: nuo užkandėlių iki šašlykų
1.Džiūvėsėlius sumaišykite su skystimu ir palikite 5–10 minučių, kad išbrinktų. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepkite keptuvėje su dalimi sviesto ir atidėkite, kad atvėstų.
2.Į išbrinkusius džiūvėsėlius sudėkite apkeptus svogūnus, kiaušinį, faršą. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir gerai išmaišykite. Arbatiniu šaukšteliu imkite mėsą ir tarp šlapių delnų formuokite kamuoliukus. Kepkite keptuvėje su įkaitintu sviestu. Kol bus paruoštas padažas, iškeptus mėsos kukulius padėkite kur nors šiltai.
3.Į skystį, likusį keptuvėje po kepimo, įpilkite truputį karšto vandens ir šiek tiek pavirkite. Nukelkite nuo viryklės. Puode ištirpinkite sviestą ir kaitinkite, kol paruduos. Įmaišykite miltus ir kaitinkite, kol jie taip pat paruduos.
4.Keptuvėje esantį skystį nukoškite ir nuolat maišydami pamažu supilkite į sviesto ir miltų mišinį. Pagardinkite druska, pipirais. Pageidaujant galima įpilti sojų padažo. Rudąjį padažą supilkite ant kukulių ir tiekite su mėgstamomis daržovėmis arba duona.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Faršą sukrėskite į dubenį, suberkite visus nurodytus prieskonius, kapotas mėtas arba petražoles ir gerai išmaišykite.
- Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukulaičius ir dėkite juos į keptuvėje įkaitintą aliejų. Atsargiai vartydami apkepame iš visų pusių. Iškepusius sudėkite į lėkštę.
- Į keptuvėje likusį aliejų suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, apkepkite.
- Supilkite į keptuvę smulkintus pomidorus, suberkite paprikų miltelius, pipirus, kuminus, kalendras, susmulkintas slyvas, uždenkite dangčiu ir vis pamaišydami patroškinkite apie 10 minučių. Tada pagal skonį pasūdykite (jei padažas atrodo pernelyg rūgštus, galite įberti šiek tiek cukraus) ir sudėkite į padažą kukulius.
- Sumažinkite ugnį ir pamaišydami patroškinkite dar 10 minučių.
1. Sumuštinių duonos riekeles (be plutelių) išmirkykite piene. Išgriebusi nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Paruoštus produktus sudėkite į dubenį su malta vištiena.
2. Įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotas apelsino žieveles, supilkite citrinos sultis, pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų pipirų ir aliejumi pateptomis rankomis suformuokite kukulius.
3. Sudėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu (jis turi kukulius semti). Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepinkite miltus. Supilkite pašildytą pieną ir kaitinkite, kol masė taps vienalytė. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kaparėlius ir dar porą minučių pakaitinkite.
1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, pagardinkite pipirais ir druska. Formuokite nedidelius kukulius ir kepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka.
2. Į čenakų indelius sudėkite pjaustytas bulves, ant viršaus dėkite apkeptus kukulius, pjaustytus agurkus, smulkintą česnaką. Užpilkite sultiniu, kad viską apsemtų, įdėkite po šaukštą pomidorų padažo ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Baigdami kepti įdėkite po šaukštą grietinės. Orkaitę išjunkite ir dar apie 10 minučių palaikykite karštai.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
1. Baltos duonos riekeles sulaužykite nedideliais gabalėliais, užpilkite pienu, gerai išmirkykite ir nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į dubenį su paukštienos faršu, įmuškite 2 gerai nuplautus kiaušinius, suberkite kaparėlius, prieskonines žoleles, apelsinų žieveles, įspauskite citrinos sulčių.
2. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Likusį kiaušinį išplakite elektriniu plakikliu. Iš vištienos faršo drėgnomis rankomis formuokite taisyklingos formos kukulius, juos pamirkykite kiaušinio plakinyje ir gausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
3. Kepkite karštame aliejuje apie 20 minučių. Vištienos kukulius tiekite su mėgstamu padažu.
- Kokoso drožles sumaišykite su paprikos milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ant kaitrios ugnies, suberkite kokoso drožles ir pakepinkite vis vartydami, kad nesudegtų, bet paskleistų malonų kvapą. Atidėkite į šalį atvėsti.
- Ananasą sumalkite virtuviniu kombainu. Jei labai daug sulčių dalį nupilkite ir išgerkite. Į faršą sudėkite prieskonius, žoleles, česnaką, trintą ananasą, įkulkite kiaušinius ir viską gerai išminkykite.
- Imkite truputį faršo, formuokite kukulius, apvoliokite pakepintose kokoso drožlėse ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Taip padarykite su visu faršu.
- Dėkite kukulius kepti į orkaitę apie 20-25 minutes 170 laipsnių temperatūroje. Tiekite su šviežiomis mėgiamomis salotomis, žirnelių piure, ar kitais pagardais.
Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA
- Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti).
- Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas.
- Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio.
- Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol mėsa švelniai paruduos.
- Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C .
- Puode pašildykite padažo produktus ir užpilkite ant mėsos kukulių.
- Kepkite orkaitėje dar apie 10–15 minučių.
- Papuoškite mėtų lapais ir iškart patiekite.
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite.
2. Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnais, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Sumaišykite su malta mėsa.
3. Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir suminkykite vientisą lipnią masę. Iš jos drėgnomis rankomis formuokite kukulius, meskite į verdantį vandenį, įberkite po kelis juoduosius bei kvapiuosius pipirus, įmeksite laurų lapelį ir virkite apie 20 minučių.
4. Paruoškite padažą: kruopščiai nuplaukite apelsinus. Nuo vieno vaisiaus nutarkuokite žievelę, tada iš visų apelsinų išspauskite sultis.
5. Supilkite į keptuvę, sukrėskite medų ir maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies, kol gausite vidutinio tirštumo sirupą.
6. Iš sultinio išgriebtus maltinius tiekite aplietus karštu padažu su šviežių daržovių salotomis.
1. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą susmulkinkite ir pamerkite į pieną. Paskui batono minkštimą gerai nuspauskite ir sudėkite į veršienos faršą, įmuškite kiaušinį, paskaninkite čiobreliais, pipirais, druska ir labai gerai išmaišykite.
2. Iš faršo šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir apkepkite keptuvėje iš visų pusių. Baklažaną, cukiniją ir paprikas supjaustykite didesniais gabaliukais ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
3. Išimkite daržoves iš keptuvės, į ją sudėkite smulkintą česnaką, svogūną ir kepinkite, kol suminkštės, supilkite vyną, padidinkite ugnį ir virkite, kol pusė vyno išgaruos. Ugnį sumažinkite, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti.
4. Pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais. Kukulius ir daržoves sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
- Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus.
- Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius.
- Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
- Įkaitinkite aliejų ir apie 2–3 min. kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos.
- Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Mirkomasis padažas:
- Užvirkite vandenį su razinomis.
- Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2–3 min., kol razinos suminkštės.
- Sudėkite kitus produktus, išskyrus valgomąjį svogūnėlį, ir gerai juos sumaišykite.
- Puodą nukaiskite ir įdėkite svogūnų.
- Pagardinkite druska ir sumaišykite, kad konsistencija būtų vientisa. Šiek tiek palaukite.
1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, grietine ar grietinėle, pagardinkite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Labai gerai išmaišykite ir šlapiomis rankomis formuokite norimo dydžio kukulius. Kukulius apkepkite įkaitintame aliejuje iš visų pusių ir sudėkite į kepimo skardą.
2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite smulkintą svogūną, česnaką. Sukrėskite smulkintus konservuotus pomidorus ir paskaninkite pipirais, sojų padažu, įmeskite smulkintų rozmarinų.
3. Troškinkite ant mažos ugnies apie 15 minučių. Paruoštą padažą užpilkite ant kukulių, dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 20 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip greitai užraugti agurkus: receptai
- Dubenyje sumaišykite faršą, duonos džiūvėsėlius ir kiaušinį. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių.
- Suridenkite kukulius ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos.
- Įberkite prieskonių mišinio „Tikka Masala“ ir įpilkite vandens.
- Įmaišykite grietinėlės ir virkite uždengę 5–10 minučių ant mažos ugnies.
- Apibarstykite kalendra ir patiekite su basmati ryžiais, mangų čatniu ir paplotėliais.
- Patiekite kukulius su mangų čatniu, basmati ryžiais ir traškiais paplotėliais.
Receptas iš tinklaraščio „Santa Maria“