„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Mėsos kukuliukai gurmanams: su riešutais, kaparėliais ir žolelėmis

Mėsos kukuliukai – greitai pagaminamas patiekalas, kuris kaskart gali būti vis kitoks. Skirtingi prieskoniai, priedai, padažai gali įprastam patiekalui suteikti visiškai kitą skonį. Pranešime žiniasklaidai „Norfos“ kulinarijos meistrai dalinasi itin gurmanišku receptu.
Mėsos kukuliai
Mėsos kukuliai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 500 g šviežios maltos kiaulienos,
  • ¾ puodelio pakepintų susmulkintų riešutų (geriausiai tinka migdolai),
  • ¼ puodelio smulkintų kaparėlių,
  • ¾ puodelio tarkuoto Permazano sūrio,
  • 2 vnt. čili pipirų,
  • 1 vnt. česnako,
  • 1 vnt. svogūno,
  • 1 puodeliai smulkintų įvairių prieskoninių žolelių,
  • 1/2 puodelio džiūvėsėlių,
  • 1 vnt. kiaušinio,
  • 2-3 valg.š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 puodelio pomidorų padažo,
  • 500 g šviežių daržovių,
  • 1 pak. mėgstamų makaronų.

Gaminimas:

Mikseriu susmulkinkite ir sumaišykite iki vientisos masės žoleles, sūrį, riešutus, čili, česnaką, įpilkite kelis šaukštus aliejaus.

Keptuvėje pakepinkite svogūną.

Mėsą sumaišykite su kiaušiniu, kaparėliais, kepintu svogūnu. Suformuokite kukuliukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Pakepinkite mėsos kukulius keptuvėje, sudėkite į karščiui atsparų indą, užpilkite žolelių padažu, pomidorų padažu ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

Patiekite su šviežių daržovių salotomis ir mėgstamais makaronais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“