Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Mėsos mylėtojams ir ne tik: kepta kiaulienos nugarinė su persimonais

Ieškote būdų, kaip kiaulieną paruošti naujai? Prekybos tinklo „Iki“ kulinarai pranešime žiniasklaidai siūlo jums pasigaminti įspūdingą keptą kiaulienos nugarinę, kuriai netikėtų skonio vingių suteiks ne kas kitas, o sultingasis persimonas.
Kepta kiaulienos nugarinė su persimonais
Kepta kiaulienos nugarinė su persimonais / Shutterstock nuotr.

Ingredientai

  • 2 švieži ir prinokę persimonai
  • 680 g kiaulienos nugarinės
  • ½ svogūno
  • 4 šakelės rozmarino
  • druska, šviežiai malti pipirai
  • alyvuogių aliejus

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
  2. Nuo dviejų rozmarino šakelių nuimkite lapelius ir susmulkinkite. Kiaulienos nugarinę gausiai apvoliokite druskoje, pipiruose, smulkintame rozmarine ir 1 šaukštu alyvuogių aliejaus.
  3. Į įkaitusią ketaus keptuvę įpilkite 2 šaukštus aliejaus, tada pakraščiais suberkite stambiai pjaustytus svogūnus. Įdėkite kiaulieną ir kepkite 3-5 minutes, kol stipriai karamelizuosis.
  4. Apverskite kiaulieną, sudėkite griežinėliais pjaustytą persimoną ir sumaišykite su svogūnais.
  5. Apšlakstykite dar vienu šaukštu aliejaus, dideliu žiupsneliu druskos ir rozmarino šakelėmis.
  6. Perkelkite keptuvę į orkaitę (jeigu jūsiškės negalima naudoti orkaitėje – perkelkite visą turinį į įkaitintą kepimo indą) ir kepkite 15-25 minutes, priklausomai nuo kiaulienos storio. Prieš pjaustydami leiskite 15 minučių pailsėti. Patiekite su ryžiais, bulvėmis arba žalumynais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas