Jums reikės:
Tešlai:
- 250 g miltų,
- 150 g sviesto,
- kiaušinio,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 4 kiaušinių,
- 300 g mėsos faršo,
- svogūno,
- morkos,
- 25 g šviežių špinatų,
- šaukšto lydyto sviesto,
- 300 ml grietinėlės,
- druskos,
- tarkuoto muskato riešuto,
- maltų juodųjų pipirų,
- 4 lietinių.
Kaip gaminti:
- Sviestą sukapokite su miltais ir druska, įleiskite kiaušinį ir įpilkite 2 šaukštus ledinio vandens. Labai greitai užminkykite tešlą, suformuokite diską ir palaikykite šaldytuve apie valandą.
- Tešlą iškočiokite, išklokite ja 24 cm skersmens formą, subadykite šakute ir apkepkite 180 °C temperatūroje apie 10–15 min., kol pagels.
- Svogūną ir morką smulkiai supjaustykite ir trumpai apkepkite lydytame svieste. Įpilkite vandens ir patroškinkite, kol daržovės suminkštės. Sukrėskite mėsos faršą ir apkepkite, pabaigoje suberkite špinatų lapus, pasūdykite, įberkite pipirų ir tarkuoto muskato.
- Užpilui sumaišykite kiaušinius su grietinėle. Nupilkite apie 150 ml ir atidėkite. Likusį skystį sumaišykite su mėsos faršu.
- Į pakeptą pyrago pagrindą sudėkite dalį faršo, uždėkite lietinį, vėl faršo ir taip sluoksniuokite toliau. Ant viršaus užpilkite atidėtą kiaušinių ir grietinėlės plakinį. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 180 °C apie 25 minutes.