TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip paruošti ir patiekti silkę? Receptai
1. Jautieną nuplaukite, labai gerai nusausinkite. Mėsą supjaustykite maždaug 200 g gabalėliais. Juos šiek tiek padaužykite ranka ir, uždengusi kepimo popieriumi, švelniai pamuškite, kad mėsa suminkštėtų.
2. Kiekvieną jautienos gabalėlį pagal skonį iš abiejų pusių įtrinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, aptepkite garstyčiomis (rinkitės grūdėtąsias arba paprastas). Ant viršaus dėkite po šoninės juostelę, agurkėlių skiltelių, berkite griežinėliais supjaustytų, citrinų sultimis pagardintų ir rankomis pamaigytų minkštų svogūnų.
Fotolia nuotr. / Jautienos paruošimas |
3. Paruoštus mėsos suktinukus keliose vietose persmeikite mediniais smeigtukais ir konditeriniu šepetėliu aptepkite aliejumi. Dėkite į didelėje keptuvėje gerai įkaitintus riebalus.
Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai |
4. Mėsos suktinukus iš pradžių apkepkite ant didelės kaitros – užsidarys mėsos poros ir neišbėgs sultys. Tada liepsną sumažinkite ir mėsą dar 10 min. troškinkite. Suktinukus ištraukite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Galiausiai juos sudėkite į lėkštes ir užberkite smulkintų porų.
Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai |
5. Padažui visas daržoves nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite nuo mėsos likusiuose rialuose. Supilkite sultinį, vyną, sumeskite čiobrelių šakeles. Viską šiek tiek pakaitinkite. Tada supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą, išmaišykite, išgriebkite čiobrelių šakeles, įberkite druskos ir pipirų. Padažą sutrinkite elektriniu plakikliu ir patiekite puodelyje – kiekvienas užsipils, kiek norės.
Shutterstock nuotr. / Padažas |
1. Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Smulkiai sukapokite petražoles, mėtas ir šalavijus. Įdarui reikės 4 šaukštų smulkintų petražolių ir po šaukštą mėtų bei šalavijų.
3. Patieskite ant lentelės mėsos griežinėlį. Įtrinkite jį druska, pabarstykite šviežiai maltais pipirais, užkrėskite žolelių įdaro ir tolygiai paskirstykite. Susukite mėsą į ritinėlį ir suriškite virvele.
4. Skardą ištepkite sviestu, sudėkite mėsos suktinukus, viršų patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į 180ºC temperatūros orkaitę, kepkite maždaug valandą. Sudėkite suktinukus į pašildytą dubenį, uždenkite folija ir palaikykite šiltoje orkaitėje maždaug 15 min.
5. Tiekite žolelėmis įdarytus suktinukus su bulvių koše, ryžiais arba orkaitėje keptomis bulvių puselėmis.
- Vištiena pamuškite, kad taptų panaši į plonus kepsnelius. Visus likusius ingredientus sumaišykite, ir gautu marinatu užpilkite mėsą, palikite marinuotis (galite per naktį).
- Špinatus trumpai pakaitinkite verdančiame pasūdytame vandenyje (~2min.), gerai nuvarvinkite. Ant kiekvieno kepsnelio dėkite špinatų ir džiovintų spanguolių, susukite į suktinuką ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~20 min.
- Prie šių suktinukų labai tinka balzaminio acto padažas:
- 100ml balzaminio acto sumaišykite su 100g cukraus ir viską pavirkite kol padažas ims tirštėti.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Laura Kanevičiūtė
1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis.
2. Mėsą supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada kiekvieną jų pamuškite konditeriniu plaktuku. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite greipfruto sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
3. Fetą gerai ištrinkite su 50 ml grietinėlės.
4. Kiekvieną muštinį aptepkite fetos mase, per vidurį dėkite po kelias paprikų juosteles, susukite ritinėlius ir suriškite svogūnų laiškais. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde.
5. Paruoškite padažą: keptuvėje išlydykite sviestą, sumeskite likusias paprikų juosteles ir kelias minutes patroškinkite. Sudėkite trintus česnakus ir troškinkite dar porą minučių.
6. Sukrėskite grietinę, pomidorų padažą, supilkite likusią grietinėlę ir gerai viską išmaišykite. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos. Gautu padažu apliekite suktinukus ir 30 minučių pašaukite į karštą orkaitę. Ištraukusi apibarstykite likusiais svogūnų laiškais.
1. Plonai išmuškite vištieną, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Palikite pasimarinuoti.
2. Špinatų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
3. Susmulkinkite pievagrybius. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, baigiant kepti įmaišykite pievagrybius, sukrėskite pomidorų padažą. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti, įmaišykite tarkuotą sūrį.
4. Ant išmuštos vištienos dėkite špinatų lapų, užkrėskite paruošto įdaro, susukite suktinuką ir persmeikite mediniu pagaliuku. Susukite suktinukus į foliją, sudėkite į skardą ir kepkite 180–200°C temperatūros orkaitėje apie 40 min. Tiekite su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.
- Šoninę perpjaukite pusiau išilgai.
- Pjausnius nuplaukite, nusausinkite ir šiek tiek pamuškite.
- Tada kiekvieną jų perpjaukite pusiau ir išilgai taip, kad iš viso išeitų 12 mėsos juostelių.
- Ant jų paskirstykite garstyčių ir medaus padažą ir ant kiekvieno uždėkite po šoninės juostelę.
- Viską suvyniokite ir kiekvieną suktinuką sutvirtinkite iešmeliais.
- Aptepkite suktinukus aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Kepkite kepsninėje 10–15 min., nustačius vidutinę kaitrą, iš visų pusių, kaskart apversdami.
Patarimas: patiekite su MAGGI Chilli padažu.
- Visus įdaro produktus sumaišykite ir pertrinkite trintuvu.
- Vištienos filė supjaustykite į tris plonus gabalėlius.
- Ant kiekvieno griežinio užtepkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir susukite. Šoninės gabalėliais apsukite vištienos suktinukus ir persmeikite mediniu iešmeliu ar krapštuku.
- Vištienos suktinukus sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
- Patiekite su makaronais ar ryžiais (arba kaip vieną užkandį).
- Patarimas! Taip pat pabandykite su persikų čatniu arba ananasų padažu!
- Krūtinėlę padalykite į 12 pailgų gabalėlių. Pabarstykite juodaisiais pipirais, malta saldžiąja paprika. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite 2–3 bazilikų lapelius ir apvyniokite kumpio ar šoninės juostele.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite suktinukus ir kepkite 3–4 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Pasigaminkite suktinukų įdarą. Į atskirą indelį sudėkite maskarponę, susmulkintus ananasus, mėtas, sutraiškytą česnako skiltelę. Viską išsukite iki vientisos masės.
2. Išmuškite vištieną, bet ne per plonai, kad vėliau vyniojami suktinukai neplyštų.
3. Į paruoštą mėsą, arčiau centro, įdėkite maždaug po 1 arbat. š. įdaro. Kiek įmanoma glaudžiau suvyniokite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.
4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suktinukus. Pabarstykite juos druska, juodaisiais pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Kiekvieną mėsos pusę kepkite po 5–6 minutes.
5. Kai suktinukai gražiai apskrus, supilkite vyną (jeigu parduotuvėje neaptiktumėte sicilietiško vyno, naudokite portveiną arba maderą – rezultatas bus panašus). Kai vyno sumažės perpus, supilkite grietinėlę. Dar porą minučių patroškinkite. Paragaukite, nes gali tekti papildomai įberti žiupsnelį druskos.
6. Paruoštus suktinukus, prieš dėdamos į lėkštę, perpjaukite. Garnyrui galite patiekti virtų ryžių ir vaisių salotų.
1. Mėsą perpjaukite į du vienodo dydžio kepsnius, pabarstykite druska ir pipirais, patepkite aliejumi ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
2. Kaštainius sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, kartu sutrinkite sviestą, rozmarinus, nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį.
3. Paruoštu įdaru patepkite abu mėsos gabalėlius, susukite ir suriškite siūlu. Palikite šaldytuve dar pusvalandį.
4. Suktinukus apvoliokite kiaušinio plakinyje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 min.
Rozmarinų skonis šiek tiek kartokas, labai stiprus ir aromatingas, todėl jų vartojama saikingai. Rozmarinais tinka gardinti ėrieną, kepsnius, paukštieną, žuvį, žvėrieną, bulves, ankštinių daržovių patiekalus, aštrius padažus, grybus, cukinijas, baklažanus.
TAIP PAT SKAITYKITE: 10 dalykų, kuriuos kiekviena moteris privalo žinoti apie savo organizmą