Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėsos suktinukai: ir gardu, ir gražu. Receptai

Į mėsos pjausnį įvynioti galima bet kokį įdarą, pakepinti, patroškinti – ir turėsite puikų patiekalą, kuris skanus bus ir kitą dieną pašildytas. O gal išmėginsite ir kitokius receptus?
Vištienos suktinukai su bazilikais ir kumpiu
Vištienos suktinukai su bazilikais ir kumpiu / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip paruošti ir patiekti silkę? Receptai

Jautienos suktinukai
Receptas: Jautienos suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 29
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (minkšta šviežia)
Agurkai: 4.00 vnt. (kieti marinuoti agurkėliai)
Garstyčios: 4.00 arbat. š.
Šoninės juostelės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Druska: 1.00 valg. š. (pagal skonį mėsai ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai malti, mėsai ir padažui)
Porai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 st. (aptepti ir kepti)
Morkos: 1.00 vnt. (padažui)
Salierai: 1.00 vnt. (padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Jautienos sultinys: 300.00 ml (padažui)
Vynas: 100.00 ml (raudonas - padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (padažui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (padažui)
Čiobreliai: 10.00 g (pagal skonį, padažui)
Kaip gaminti

1. Jautieną nuplaukite, labai gerai nusausinkite. Mėsą supjaustykite maždaug 200 g gabalėliais. Juos šiek tiek padaužykite ranka ir, uždengusi kepimo popieriumi, švelniai pamuškite, kad mėsa suminkštėtų.

2. Kiekvieną jautienos gabalėlį pagal skonį iš abiejų pusių įtrinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, aptepkite garstyčiomis (rinkitės grūdėtąsias arba paprastas). Ant viršaus dėkite po šoninės juostelę, agurkėlių skiltelių, berkite griežinėliais supjaustytų, citrinų sultimis pagardintų ir rankomis pamaigytų minkštų svogūnų.

Jautienos paruošimas
Fotolia nuotr. / Jautienos paruošimas

3. Paruoštus mėsos suktinukus keliose vietose persmeikite mediniais smeigtukais ir konditeriniu šepetėliu aptepkite aliejumi. Dėkite į didelėje keptuvėje gerai įkaitintus riebalus.

Jautienos suktinukai
Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai

4. Mėsos suktinukus iš pradžių apkepkite ant didelės kaitros – užsidarys mėsos poros ir neišbėgs sultys. Tada liepsną sumažinkite ir mėsą dar 10 min. troškinkite. Suktinukus ištraukite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Galiausiai juos sudėkite į lėkštes ir užberkite smulkintų porų.

Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai
Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai

5. Padažui visas daržoves nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite nuo mėsos likusiuose rialuose. Supilkite sultinį, vyną,  sumeskite čiobrelių šakeles. Viską šiek tiek pakaitinkite. Tada supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą, išmaišykite, išgriebkite čiobrelių šakeles, įberkite druskos ir pipirų. Padažą sutrinkite elektriniu plakikliu ir patiekite puodelyje – kiekvienas užsipils, kiek norės.  

Padažas
Shutterstock nuotr. / Padažas

 

Suskleisti
Mėsos suktinukai
Receptas: Mėsos suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 28
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (nugarinės)
Mėsos sultinys: 100.00 ml
Sviestas: 1.00 valg. š.
Petražolės: 20.00 g (ryšulėlis)
Mėtos: 10.00 g (kelios šakelės)
Šalavijai: 10.00 g (kelios šakelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

2. Smulkiai sukapokite petražoles, mėtas ir šalavijus. Įdarui reikės 4 šaukštų smulkintų petražolių ir po šaukštą mėtų bei šalavijų.

3. Patieskite ant lentelės mėsos griežinėlį. Įtrinkite jį druska, pabarstykite šviežiai maltais pipirais, užkrėskite žolelių įdaro ir tolygiai paskirstykite. Susukite mėsą į ritinėlį ir suriškite virvele.

4. Skardą ištepkite sviestu, sudėkite mėsos suktinukus, viršų patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į 180ºC temperatūros orkaitę, kepkite maždaug valandą. Sudėkite suktinukus į pašildytą dubenį, uždenkite folija ir palaikykite šiltoje orkaitėje maždaug 15 min.

5. Tiekite žolelėmis įdarytus suktinukus su bulvių koše, ryžiais arba orkaitėje keptomis bulvių puselėmis.

Suskleisti
Vištienos suktinukai su špinatais ir džiovintomis spanguolėmis
Receptas: Vištienos suktinukai su špinatais ir džiovintomis spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 39
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (šafrano)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Spanguolės: 1.00 st. (sauja džiovintų)
Špinatai: 2.00 sauja (šaldyti, bet tinka ir švieži)
Kaip gaminti
  1. Vištiena pamuškite, kad taptų panaši į plonus kepsnelius. Visus likusius ingredientus sumaišykite, ir gautu marinatu užpilkite mėsą, palikite marinuotis (galite per naktį).
  2. Špinatus trumpai pakaitinkite verdančiame pasūdytame vandenyje (~2min.), gerai nuvarvinkite. Ant kiekvieno kepsnelio dėkite špinatų ir džiovintų spanguolių, susukite į suktinuką ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~20 min.
  3. Prie šių suktinukų labai tinka balzaminio acto padažas:
  4. 100ml balzaminio acto sumaišykite su 100g cukraus ir viską pavirkite kol padažas ims tirštėti.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Laura Kanevičiūtė

Suskleisti
Veršienos suktinukai
Receptas: Veršienos suktinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 200.00 g (kumpio)
Greipfrutai: 1.00 vnt. (vieno greipfruto sultys)
Fetos sūris: 100.00 g
Grietinėlė: 150.00 ml (riebios)
Paprikos: 5.00 vnt. (3 raudonos ir 2 geltonos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinė: 100.00 ml
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis.

2. Mėsą supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada kiekvieną jų pamuškite konditeriniu plaktuku. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite greipfruto sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

3. Fetą gerai ištrinkite su 50 ml grietinėlės.

4. Kiekvieną muštinį aptepkite fetos mase, per vidurį dėkite po kelias paprikų juosteles, susukite ritinėlius ir suriškite svogūnų laiškais. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde.

5. Paruoškite padažą: keptuvėje išlydykite sviestą, sumeskite likusias paprikų juosteles ir kelias minutes patroškinkite. Sudėkite trintus česnakus ir troškinkite dar porą minučių.

6. Sukrėskite grietinę, pomidorų padažą, supilkite likusią grietinėlę ir gerai viską išmaišykite. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos. Gautu padažu apliekite suktinukus ir 30 minučių pašaukite į karštą orkaitę. Ištraukusi apibarstykite likusiais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Vištienos suktinukai
Receptas: Vištienos suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 33
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g
Špinatai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sūris: 125.00 g (smulkiai tarkuoto kieto brandinto sūrio)
Pievagrybiai: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Plonai išmuškite vištieną, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Palikite pasimarinuoti.

2. Špinatų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Susmulkinkite pievagrybius. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, baigiant kepti įmaišykite pievagrybius, sukrėskite pomidorų padažą. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti, įmaišykite tarkuotą sūrį.

4. Ant išmuštos vištienos dėkite špinatų lapų, užkrėskite paruošto įdaro, susukite suktinuką ir persmeikite mediniu pagaliuku. Susukite suktinukus į foliją, sudėkite į skardą ir kepkite 180–200°C temperatūros orkaitėje apie 40 min. Tiekite su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.

Suskleisti
Pjausnių suktinukai su garstyčiomis ir šonine
Receptas: Pjausnių suktinukai su garstyčiomis ir šonine
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 21
Receptas
Ingredientai
Šoninė: 6.00 vnt. (juostelės)
Jautiena: 600.00 g (3 vnt (po 200g) - pjausniai)
Padažas:(garstyčių ir medaus padažo) 2.00 valg. š.
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Iešmeliai:(trumpų medinių) 12.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Šoninę perpjaukite pusiau išilgai.
  2. Pjausnius nuplaukite, nusausinkite ir šiek tiek pamuškite.
  3. Tada kiekvieną jų perpjaukite pusiau ir išilgai taip, kad iš viso išeitų 12 mėsos juostelių.
  4. Ant jų paskirstykite garstyčių  ir medaus padažą ir ant kiekvieno uždėkite po šoninės juostelę.
  5. Viską suvyniokite ir kiekvieną suktinuką sutvirtinkite iešmeliais.
  6. Aptepkite suktinukus aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
  7. Kepkite kepsninėje 10–​15 min., nustačius vidutinę kaitrą, iš visų pusių, kaskart apversdami.

Patarimas: patiekite su MAGGI Chilli padažu.

 

 

 

Suskleisti
Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru
Receptas: Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 4.00 vnt. (filė gabalėlis po 175 g)
Šoninė: (gabalėlių po 10g) 12.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų SANTA MARIA)
Druska: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Moliūgo sėklos: 100.00 g (įdarui)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto - įdarui)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (įdarui)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (SANTA MARIA saulėje džiovintų - įdarui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkintų - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šviežiai spaustų sulčių - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (0,5 SANTA MARIA)
Kaip gaminti
  1. Visus įdaro produktus sumaišykite ir pertrinkite trintuvu.
  2. Vištienos filė supjaustykite į tris plonus gabalėlius.
  3. Ant kiekvieno griežinio užtepkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir susukite. Šoninės gabalėliais apsukite vištienos suktinukus ir persmeikite mediniu iešmeliu ar krapštuku.
  4. Vištienos suktinukus sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
  5. Patiekite su makaronais ar ryžiais (arba kaip vieną užkandį).
  6. Patarimas! Taip pat pabandykite su persikų čatniu arba ananasų padažu!
Suskleisti
Vištienos suktinukai su bazilikais ir kumpiu
Receptas: Vištienos suktinukai su bazilikais ir kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Bazilikai: 4.00 vnt. (šakelės)
Parmos kumpis: 12.00 vnt. (arba karštai rūkytos šoninės)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Krūtinėlę padalykite į 12 pailgų gabalėlių. Pabarstykite juodaisiais pipirais, malta saldžiąja paprika. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite 2–3 bazilikų lapelius ir apvyniokite kumpio ar šoninės juostele.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite suktinukus ir kepkite 3–4 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Vištienos suktinukai
Receptas: Vištienos suktinukai su maskarponės įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 8
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 3.00 vnt. (filė)
Maskarponės sūris: 15.00 g (1 valg. š.)
Ananasai: 15.00 g (1 valg. š. konservuoti)
Mėtos: 1.00 valg. š. (kapotos)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vynas: 200.00 ml (raudonas - „Marsala Ambra Sweet“)
Grietinėlė: 100.00 ml
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Pasigaminkite suktinukų įdarą. Į atskirą indelį sudėkite maskarponę, susmulkintus ananasus, mėtas, sutraiškytą česnako skiltelę. Viską išsukite iki vientisos masės.

2. Išmuškite vištieną, bet ne per plonai, kad vėliau vyniojami suktinukai neplyštų.

3. Į paruoštą mėsą, arčiau centro, įdėkite maždaug po 1 arbat. š. įdaro. Kiek įmanoma glaudžiau suvyniokite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.

4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suktinukus. Pabarstykite juos druska, juodaisiais pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Kiekvieną mėsos pusę kepkite po 5–6 minutes.

5. Kai suktinukai gražiai apskrus, supilkite vyną (jeigu parduotuvėje neaptiktumėte sicilietiško vyno, naudokite portveiną arba maderą – rezultatas bus panašus). Kai vyno sumažės perpus, supilkite grietinėlę. Dar porą minučių patroškinkite. Paragaukite, nes gali tekti papildomai įberti žiupsnelį druskos.

6. Paruoštus suktinukus, prieš dėdamos į lėkštę, perpjaukite. Garnyrui galite patiekti virtų ryžių ir vaisių salotų.

Suskleisti
Kalakutienos suktinukas su rozmarinais
Receptas: Kalakutienos suktinukas su rozmarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 24
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 230.00 g (filė)
Kaštainiai: (konservuoti) 50.00 g
Sviestas: 50.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą perpjaukite į du vienodo dydžio kepsnius, pabarstykite druska ir pipirais, patepkite aliejumi ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

2. Kaštainius sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, kartu sutrinkite sviestą, rozmarinus, nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį.

3. Paruoštu įdaru patepkite abu mėsos gabalėlius, susukite ir suriškite siūlu. Palikite šaldytuve dar pusvalandį.

4. Suktinukus apvoliokite kiaušinio plakinyje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 min.

Rozmarinų skonis šiek tiek kartokas, labai stiprus ir aromatingas, todėl jų vartojama saikingai. Rozmarinais tinka gardinti ėrieną, kepsnius, paukštieną, žuvį, žvėrieną, bulves, ankštinių daržovių patiekalus, aštrius padažus, grybus, cukinijas, baklažanus.

 

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 dalykų, kuriuos kiekviena moteris privalo žinoti apie savo organizmą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais