Moliūgų sriubai su miso ir šilfiniu tofu (6 asmenims) reikės:
- 1 vidutinio dydžio sviestinio moliūgo (arba bet kuri kita panašaus dydžio veislė);
- 1 svogūno, supjaustyto dideliais gabalėliais;
- 1 česnako galvos (nupjaukite viršų);
- 1 rozmarino šakelės;
- 1 čiobrelio šakelės;
- 2 v.š. sviesto;
- 2 v.š. skrudintų sezamų aliejaus;
- 2 v.š. ekologiškos šviesios miso pastos;
- 400 ml daržovių sultinio + 400 ml vandens;
- 300 g „Clearspring“ šilkinio tofu pjaustyto kubeliais;
- 100 ml kokosų kremo;
- žiupsnelio dribsnių.
Gaminimo eiga
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
-
Nulupkite moliūgą ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
-
Į kepimo skardą sudėkite moliūgo gabalėlius, svogūną, česnaką, čiobrelius ir rozmariną. Gausiai apšlakstykite sezamų aliejumi ir pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 1 valandą arba kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus.
-
Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite keptas daržoves, supilkite sultinį, vandenį ir įdėkite 2 šaukštus misopastos. Viską gerai išmaišykite.
-
Perkelkite sriubą į trintuvą (tinka ir rankinis trintuvas) ir plakite, kol sriuba bus graži ir vientisa.
-
Įpilkite 100ml kokosų kremo, gerai išmaišykite. Čia galite reguliuoti sriubos konsistenciją, jei norite skystesnės įpilkite daugiau sultinio ir pagardinkite pagal skonį.
-
Sriubą papuoškite šlakeliu kokosų pieno, keletu kubelių šilkinio tofu ir užbarstykite dribsnių.