Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 17

Metas išsikepti cinamoninių bandelių: naudingi patarimai ir receptas

Mielinės bandelės, kvepiančios cinamonu, jau kelerius metus yra tikras kepyklų ir kavinių hitas visame pasaulyje. Vienur jos itin saldžios, kitur saikingiau, kai kas mėgsta jas gausiai nuteptas kreminio sūrio glajumi, kiti nenori jokių glajų. Jei šias bandeles iki šiol tik pirkote, gal pats metas pasiraitoti rankoves ir išsikepti jų patiems?
Cinamoninės bandelės
Cinamoninės bandelės / 123RF.com nuotr.

Taip nušausite net kelis zuikius: bandelių bus daug (!), saldumo lygį ir glajaus kiekį reguliuosite patys, o ne kas nors kitas, šiems kepiniams nereikia ypatingų produktų, tad ir išlaidauti nereikės. O ką jau kalbėti apie pasididžiavimo savimi jausmą! Pirmiausia – keli patarimai, ypač naudingi, jei nesate mielinės tešlos profesionalai, o tada – išsamus receptas.

Ir dar vienas svarbus momentas: suformavus šias bandeles galima per naktį kildinti šaldytuve, o ryte beliks iškepti. Rytas su šiltomis naminėmis bandelėmis – ar gali būti geriau?

Patarimai prieš pradedant kepti:

  • mielinei tešlai paruošti laiko prireiks, tačiau kol ji kils, kaip nors ypatingai jos prižiūrėti nereikia, užsiimkite savo reikalais ir sekite laiką;
  • visi tešlai skirti ingredientai turi būti kambario temperatūros;
  • tešlą kildinkite nei pernelyg trumpai, nei per ilgai – pirmu atveju ji pakankamai neiškils, antru gali kiek perrūgti ir sukristi. Laiką jums rekomenduosime, tačiau ir sveikas protas pravers;

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai