- Pomidorus nuplaukite, kiekvieną įpjaukite ir į vidų įkiškite po česnako skiltelę.
- Į švarius stiklainius sudėkite pomidorus, įmeskite krapų, pipirų, po lauro lapelį. Iš išvardytų produktų išvirkite marinatą ir karštą užpilkite ant pomidorų.
- Stiklainius dėkite į puodą su vandeniu ir pridenkite dangteliais. Vandenį užvirkite ir stiklainius dešimt minučių kaitinkite. Išėmę sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Prinokusius, mėsingus pomidorus nuplaukite ir kelioms minutėms panardinkite į verdantį vandenį, po šalto vandens srove atvėsinkite ir nulupkite.
- Tada supjaustykite 1– 1,5 cm storio griežinėliais. Svogūnus nulupkite, nuplaukite ir taip pat supjaustykite 1–1,5 cm storio žiedais.
- Pomidorus su svogūnais dėkite į stiklainius, tarp sluoksnių į kiekvieną stiklainį įmeskite vieną ar du laurų lapelius. Želatiną ištirpinkite šlakelyje šilto vandens.
- Puode užvirinkite litrą vandens, sukrėskite išbrinkusią želatiną, cukrų, druską, garstyčių sėklas, kvapiuosius pipirus, šliūkštelėkite ir acto.
- Marinatą supilkite į stiklainius su daržovėmis. Dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite 80–85 laipsnių temperatūroje (puslitrinius 15 minučių, litrinius – 25– 30 minučių).
- Drebučių stiklainius sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Skiltelėmis supjaustytus pomidorus patroškintinkite keptuvėje įkaitintame svieste, kol suminkštės (15–20 min.), pertrinkite per sietelį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite trintais česnakais ir bazilikais.
2. Jei patiks, kuo daugiau pomidorų užsišaldykite: galėsite naudoti, kai tik prireiks pomidorų padažo.
- Išsivirkite marinatą: į puodą įpilkite vandens, suberkite prieskonius, druską ir cukrų. Užvirkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Palikite atvėsti.
- Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, česnaką nulupkite, žalumynus nuplaukite. Į atvėsusį marinatą įpilkite acto ir išmaišykite. Į sterilius indelius sudėkite pomidorus pramaišiui su česnakais, krapais ir petražolėmis.
- Užpilkite marinatu (jis turi būti kiek tąsus) ir pridenkite dangteliais, bet neužsukite. Dėkite indelius į didelį puodą su vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite 20–25 minutes. Sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Iš nurodytų marinato produktų išvirkite marinatą.
- Laurų lapelius, kvapiuosius pipirus ir garstyčių grūdelius sudėkite į stiklainius.
- Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir taip pat sudėkite į stiklainius.
- Užpilkite karštu marinatu, pridenkite dangteliais, statykite į puodą su karštu vandeniu ir neužvirdami kaitinkite 25–30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Daržoves, žalumynus ir uogas nuplaukite, česnako skilteles nulupkite.
- Paprikas ir krieno lapą padalykite į tris dalis.
- Visus produktus išskirstykite į tris litrinius stiklainius. Dėkite taip, kad liktų kuo mažiau oro tarpų.
- Stiklainius užpilkite verdančiu vandeniu.
- Palaikykite 20 minučių, nupilkite į puodą, dar kartą užvirkite ir vėl užpilkite daržoves.
- Pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie dešimt minučių.
- Paruoštus konservus sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Morkas nuskuskite ir sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu.
- Daržoves sumeskite į puodą, supilkite aliejų, cukrų, druską, pipirus, užvirkite ir troškinkite apie dvi valandas. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, suberkite nuluptą ir mėsmale sumaltą česnaką bei išvalytas paprikas.
- Baigę troškinti nukelkite nuo ugnies, supilkite actą ir gerai išmaišykite.
- Tyrę atvėsinkite ir dar kartą užvirinkite. Išpilstykite padažą į stiklainius ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Pomidorus nuplaukite, nuliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Išpjaustykite kietesnes vietas prie kotelių. Susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais.
- Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis, sumaišykite su pomidorais. Mišinį sukrėskite į puodą storu dugnu ir užvirinkite.
- upilkite uogienių cukrų ir nuolatos maišydami virkite apie dešimt minučių. Sumeskite migdolus ir dar kartą užvirkite. Nugriebkite susidariusias putas, išpilstykite į iškaitintus stiklainius.
- Tegul pusvalandį aušta, tada sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais.
- Actą su cukrumi užvirinkite, įmeskite svogūno gabalėlius ir kaitinkite 5–6 minutes. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite likusius produktus (išskyrus juodgrūdes).
- Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite atsargiai maišydami, kol sutirštės.
- Galiausiai suberkite juodgrūdes. Pamaišykite ir virkite dar 3–4 minutes.
- Karštą masę sudėkite į švarius indelius ir laikykite šaldytuve.
- Pusę pomidorų nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Kol kas padėkite į šalį.
- Kitą pusę irgi supjaustykite gabaliukais (prieš tai nulupkite odelę) ir dėkite į plaktuvą.
- Ten pat dėkite imbierą, česnaką, aitriąsias paprikas ir susmulkinkite.
- Į troškintuvą dėkite pomidorų gabaliukus, susmulkintus pomidorus, cukrų, actą ir gerai išmaišykite.
- Statykite virti.
- Kai užvirs, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30–40 min., kol sutirštės.
Receptą atsiuntė Helena J.
- Pomidorus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos.
- Nulupkite ir sukapokite česnakus, užberkite juos ant pomidorų.
- Susmulkinkite kadagių uogas ir užberkite ant pomidorų.
- Pabarstykite CHIPOTLE aitriosiomis paprikomis ir paskaninkite druska.
- Apšlakstykite viską vynuogių sėklų aliejumi ir kepkite 180 °C temperatūroje 8 min.
- Pomidorus į stiklainį dėkite sluoksniais. Tarp sluoksnių įdėkite laurų lapų ir smulkintų bazilikų.
- Po kepimo likusį aliejų supilkite ant pomidorų.
„Santa Maria“ receptas.
Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirinkite. Tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės, vis pamaišydami virkite apie 45–60 min. – masė turėtų pasidaryti lipni, pomidorai suvirti. Dar karštus pomidorus supilkite į sterilizuotus stiklainius. Laikykite šaltai.