„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Metas marinuoti: saldi agurkų mišrainė

Jeigu agurkų per daug, metas juos suguldyti į stiklainius!
Saldi agurkų mišrainė
Saldi agurkų mišrainė / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

3 kg šviežių agurkų,

ryšulio šviežių krapų.

Marinatui:

1 l vandens,

130 g druskos,

250 g cukraus,

4 šaukštų acto,

citrinos.

Kaip gaminti:

1. Citriną kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu.

2. Agurkus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite vidutinio stambumo griežinėliais ir sumaišykite su smulkintais šviežiais krapais.

3. Puode užvirinkite vandenį, sumeskite citrinos griežinėlius, suberkite druską, cukrų ir maišykite, kol birūs produktai ištirps. Nukėlę nuo ugnies, supilkite actą.

4. Atvėsusį marinatą supilkite ant agurkų ir parai pastatykite daržoves šaltoje vietoje.

5. Sudėkite į sterilius stiklainius, sandariai užsukite. Laikykite šaltai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs