Rauginti kopūstai yra puikus vitamino C ir B grupės vitaminų šaltinis. Juose taip pat gausu kalio, kalcio, fosforo druskų ir pieno rūgšties, kuri palankiai veikia virškinimą. Geros žinios sveikatai – 100 g raugintų kopūstų turi 30 mg vitamino C, kuris sudaro beveik pusę dienos normos. Valgydami kopūstus kasdien, galite sumažinti riziką susirgti ateroskleroze, inkstų ir žarnyno ligomis. B grupės vitaminai, esantys raugintuose kopūstuose, aprūpina ląsteles deguonimi, suaktyvina smegenų veiklą ir gerina nuotaiką.
Rauginti kopūstai naudingi ne tik protinį darbą dirbantiems – jie suteikia energijos, padidina ištvermę ir mažina nuovargį. Rekomenduojama juos valgyti prieš intensyvesnį fizinį krūvį. Taip pat rauginti kopūstai naudingi plaukams, nagams, o riebiai odai suteikia gaivumo ir padeda gyti smulkiems odos įtrūkimams.
Kalio gausa raugintuose kopūstuose padeda organizmui šalinti skysčių perteklių ir gerina baltymų virškinimą, tad jie puikiai tinka su mėsos patiekalais.