Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
11 09

Metas raugti kopūstus: išbandytas receptas, kad būtų traškūs ir gardūs

Rauginti kopūstai – nepakeičiamas ir labai naudingas sveikatai produktas atėjus šaltajam sezonui. Jeigu dažai nusiviliate pirktų kopūstų skoniu, galite pabandyti jų užsiraugti namuose patys. Tai tikrai nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. O mes dalinamės patikrintu receptu!
Kopūstai
Kopūstai / Shutterstock nuotr.

Rauginti kopūstai yra puikus vitamino C ir B grupės vitaminų šaltinis. Juose taip pat gausu kalio, kalcio, fosforo druskų ir pieno rūgšties, kuri palankiai veikia virškinimą. Geros žinios sveikatai – 100 g raugintų kopūstų turi 30 mg vitamino C, kuris sudaro beveik pusę dienos normos. Valgydami kopūstus kasdien, galite sumažinti riziką susirgti ateroskleroze, inkstų ir žarnyno ligomis. B grupės vitaminai, esantys raugintuose kopūstuose, aprūpina ląsteles deguonimi, suaktyvina smegenų veiklą ir gerina nuotaiką.

Rauginti kopūstai naudingi ne tik protinį darbą dirbantiems – jie suteikia energijos, padidina ištvermę ir mažina nuovargį. Rekomenduojama juos valgyti prieš intensyvesnį fizinį krūvį. Taip pat rauginti kopūstai naudingi plaukams, nagams, o riebiai odai suteikia gaivumo ir padeda gyti smulkiems odos įtrūkimams.

Kalio gausa raugintuose kopūstuose padeda organizmui šalinti skysčių perteklių ir gerina baltymų virškinimą, tad jie puikiai tinka su mėsos patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais