Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Meyer maisto“ receptas: lengvas desertas tingiai dienai – Kuršėnų vyniotinis

Tai paprastas ir greitai paruošiamas pyragas, kurį kepėme pagal standartinį receptą. Biskvitas pavyko puikiai, svarbiausia jį ruošiant gerai išplakti kiaušinius, ypač jų baltymus. Tiesa, sviesto, manau, kitąkart mėginsime dėti dar mažiau, nes yra receptų, kur rekomenduojama dėti net 180 gramų, o tai tikrai daugoka.
Kuršėnų vyniotinis
Kuršėnų vyniotinis / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Išties sviesto gal net pakaktų kokių 100 gramų, mat šįkart prieš valgydami vyniotinį turėjome jį kiek palaikyti išimtą iš šaldytuvo, nes kremas dėl sviesto gausos išeina gana kietas ir bent jau mums norėtųsi jo kremiškesnio.

Ingredientai (8 asm.):

biskvitui:

  • 4 kiaušiniai;
  • 4 valg. šaukšt. cukraus;
  • 4 valg. šaukšt. miltų;
  • šlakelis vanilės ekstrakto.

įdarui:

  • 150 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 180 g desertinės varškės arba varškės su šiek tiek cukraus;
  • 1/2 indelio saldinto kondensuoto pieno;
  • šlakelis vanilės ekstrakto;
  • šlakelis tiršto likerio (pasirinktinai).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C laipsnių temperatūros.

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

3. Kiaušinių trynius labai gerai (iki baltumo) išplakite su cukrumi ir vanile, tada suberkite miltus ir viską labai gerai išsukite.

4. Atskirai iki standžių glotnių putų išplakite baltymus (pavertus dubenį, jie turi nekristi), tada atsargiai įmaišykite juos į trynių masę.

5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, tada supilkite biskvito masę ir dėkite į orkaitę 10–14 min. Iškepusį biskvitą dar karštą iškart susukite į ritinėlį (kartu su kepimo popieriumi) ir palikite atvėsti.

6. Kol keps biskvitas, pasiruoškite įdarą: kambario temperatūros sviestą gerai išplakite plakikliu, tada iš lėto ir po truputį pilkite kondensuotą pieną nuolat plakdami iki vientisos masės. Galiausiai sudėkite pertrintą varškę su šlakeliu vanilės ir likerio. Viską gerai išmaišykite.

7. Biskvitui atvėsus išvyniokite, atsargiai nuimkite kepimo popierių, patepkite vidinę pusę įdaru ir vėl suvyniokite.

8. Dėkite į šaldytuvą bent porai valandų, o prieš ragaujant apibarstykite cukraus pudra ir bent 10 min palaikykite kambario temperatūroje, kad įdaras šiek tiek suminkštėtų.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Kuršėnų vyniotinis
Tinklaraščio archyvo nuotr./Kuršėnų vyniotinis

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio meyermaistas.lt, kurio autoriai – lietuvė Diana ir jos vyras amerikietis Bernardas, gimęs Pietų Afrikos Respublikoje. Nors Diana ir Bernardas dirba su kulinarija nesusijusius darbus, didelę dalį savo laisvalaikio skiria šiam pomėgiui, ne tik gamindami ir dalydamiesi savo šeimų tradiciniais, bet ir jų pačių sukurtais ar improvizuotais receptais.

Meyermaistas.lt tinklaraštyje rasite ne tik tradicinių lietuviškų, amerikietiškų bei afrikietiškų patiekalų, bet ir receptų, įkvėptų kitų pasaulio šalių virtuvių bei naujausių maisto tendencijų.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas