Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Meyer maistas“ receptas: Vidurio Rytų filo tešlos suktinukai su malta kiauliena

Šis sviestinis Vidurio Rytais kvepiantis patiekalas labai lengvai paruošiamas ir pilnas įvairių skonių. Dar geriau, kad visus reikiamus ingredientus greičiausiai jau turite namuose, trūksta tik filo tešlos ir fetos sūrio – šių ingredientų nesunkiai įsigysite bet kurioje didesnėje parduotuvėje.
Filo tešlos suktinukai su malta kiauliena
Filo tešlos suktinukai su malta kiauliena / Tinklaraščio archyvo nuotr.

Ingredientai (6 asm.):

  • 12 filo tešlos lakštų;
  • 125 g sviesto, ištirpinto;
  • 2 valg. šaukšt. sezamo sėklų;
  • 1 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

įdarui:

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 500 g maltos kiaulienos, ėrienos, jautienos ar kitos geros mėsos;
  • druskos ir pipirų, pagal skonį;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 3 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • 1,5 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
  • 1,5 arbat. šaukšt. maltų kmynų;
  • 3 valg. šaukšt. sezamo sėklų;
  • 100 g špinatų lapų;
  • 2 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 75 g fetos sūrio, sutrupinto.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai pagaminkite mėsos įdarą. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite maltą kiaulieną, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite mėsą ant vidutinės ugnies ją vis pasmulkindami mentele, kol apskrus.

2. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės-žemos, sudėkite svogūnus ir česnakus, kepkite, kol suminkštės ir apskrus. Tada sudėkite kalendras, maltus kmynus ir sezamo sėklas. Kepkite maišydami, apie 2 minutes arba kol pajusite malonų prieskonių kvapą. Galiausiai sudėkite špinatus ir citrinų sultis. Kepkite toliau maišydami apie 1 minutę, arba kol špinatai taps minkšti. Įdaras paruoštas. Supilkite jį iš keptuvės į dubenį ir leiskite atvėsti apie 15 minučių. Tada sudėkite fetos sūrį, išmaišykite ir trumpam atidėkite į šalį.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

4. Uždenkite filo lakštus švariu ir drėgnu virtuvės rankšluosčiu. Padėkite 1 filo tešlos lakštą ant darbastalio ir maistiniu šepetėliu užtepkite tirpinto sviesto. Stenkitės kuo daugiau filo tešlos lapo padengti sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį filo lapą ir šį taip pat ištepkite sviestu. Taip pat paruoškite ir trečiąjį filo tešlos sluoksnį. Tada išilgai tešlos krašto, išdėkite mėsos ir fetos įdarą.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Taip ant tešlos sudedamas įdaras, belieka susukti
Tinklaraščio archyvo nuotr./Taip ant tešlos sudedamas įdaras, belieka susukti

5. Užlenkite tešlos kraštus ir suvyniokite į ritinį. Aptepkite sviestu, apibarstykite sezamo sėklomis ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Pakartokite visą procesą suformuodami keturis ritinius.

6. Kepkite 2025 minučių arba iki aukso rudumo spalvos, kol suktinukai taps traškūs.

7. Galite patiekti su jogurtiniu padažu arba humusu.

Tinklaraščio archyvo nuotr./Filo tešlos suktinukai su malta kiauliena
Tinklaraščio archyvo nuotr./Filo tešlos suktinukai su malta kiauliena

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio meyermaistas.lt, kurio autoriai – lietuvė Diana ir jos vyras amerikietis Bernardas, gimęs Pietų Afrikos Respublikoje. Nors Diana ir Bernardas dirba su kulinarija nesusijusius darbus, didelę dalį savo laisvalaikio skiria šiam pomėgiui, ne tik gamindami ir dalydamiesi savo šeimų tradiciniais, bet ir jų pačių sukurtais ar improvizuotais receptais.

Asmeninio archyvo nuotr. /Meyer šeima
Asmeninio archyvo nuotr. /Meyer šeima

Meyermaistas.lt tinklaraštyje rasite ne tik tradicinių lietuviškų, amerikietiškų bei afrikietiškų patiekalų, bet ir receptų, įkvėptų kitų pasaulio šalių virtuvių bei naujausių maisto tendencijų.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos