Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mielieji skanieji šlykštukai: trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais

Helovinas, kurį švęsime paskutinį spalio vakarą bei naktį, nėra rimta šventė – šiurpuliukai čia pinasi su juoku ir pokštais. Net to vakaro skanėstai paprastai būna gal kiek kraupoki, tačiau labiau juokingi. Tokie, kaip šie trapūs sausainiai, kuriuos apspito šokoladiniai voriukai.
Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais
Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais / Vida Press nuotr.

Ingredientai (24 sausainiai):

  • 100 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 4 valg. šaukšt. žemės riešutų sviesto (be gabaliukų, galite naudoti naminį);
  • 50 g rudojo cukraus;
  • 100 cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 150 g miltų (gali prireikti kiek daugiau);
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 didelis žiupsnis druskos;
  • 24 apvalūs šokoladiniai saldainiai (pvz., „Lindt“ ar panašūs);
  • 50 g juodojo šokolado;
  • 48 cukrinės akytės desertams (arba baltojo šokolado lašeliai).

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį dėkite sviestą, riešutų sviestą bei abiejų rūšių cukrų ir sukite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa ir puri (šiam darbui galite naudoti ir virtuvės kombainą). Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir dar pasukite, kol masė taps vientisa.

2. Kitame dubenyje sumaišykite sausuosius ingredientus – persijotus miltus, kepimo miltelius bei druską. Visą šį mišinį supilkite į sviesto, cukraus, kiaušinių masę ir gerai išmaišykite, o tada greitai suminkykite minkštą tešlą (gali reikėti įdėti dar šiek tiek miltų, tačiau nepersistenkite). Suvoliokite tešlą į rutulį ir dėkite 15-ai min. į šaldytuvą.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.

4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir voliokite iš jos nedidelius graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Sudėkite po 12 rutuliukų į kiekvieną skardą, dėkite skardas į orkaitę ir kepkite 8 min. Tada skardas išimkite ir naudodami patogų virtuvės įrankį buku koteliu įspauskite kiekvieno sausainio centre duobutę (vėliau, sausainiams iškepus, „sodinsite“ į ją saldainį – tai yra voriuko kūnelį). Kepkite sausainius dar 7–10 min., kol taps auksiškai rusvi.

Vida Press nuotr./Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais
Vida Press nuotr./Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais

5. Leiskite sausainiams beveik visiškai atvėsti – jie turi būti kiek šilti, tačiau ne karšti, ir „sodinkite“ į padarytas duobutes po apvalų saldainiuką (jei sausainis bus pakankamai šiltas, saldainis prilips, jei neprilimpa, tam naudokite ištirpintą šokoladą).

6. Virš garų vonelės ištirpinkite gabaliukais sulaužytą šokoladą. Šiuo skystu šokoladu nupieškite ant kiekvieno sausainio 8 voriuko kojas, taip pat naudokite jį kaip klijus cukrinėms akytėms priklijuoti (kaip minėta anksčiau, jo gali prireikti ir kūneliams priklijuoti).

7. Palaukite, kol kojytės sustings, akytės gerai prilips, o tada tiekite voriukus ant stalo.

Vida Press nuotr./Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais
Vida Press nuotr./Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais