Ingredientai:
- 250 ml pieno;
- 1 kiaušinis;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 10 g sausų mielių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- apie 450 g miltų.
Gaminimas:
1. Į dubenį pilame truputį pašildytą pieną, beriame druskos, cukraus, vanilinio cukraus, mušame kiaušinį ir suberiame sausas mieles. Viską gerai išmaišome ir paliekame 10 min.
2. Į dubenį su mielių mišiniu dalimis beriame persijotus miltus ir minkome tešlą (ji turi būti minkšta, truputį lipni). Išminkytą pridengiame, dedame šiltai ir kildiname apie 1 val. Tuomet perminkome, iškočiojame lakštą, pjaustome, suformuojame žagarėlius ir dar kartą pakildiname.
3. Puode įkaitiname aliejų ir dedame virti žagarėlius. Verdame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Išvirusius dedame ant popierinio rankšluosčio. Patiekiant pabarstome cukraus pudra.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.