Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Miesto sodas“, kuris rūpinasi jūsų sveikata

Ar tai Bernadinai? O galbūt botanikos sodas? Beveik, tačiau šįsyk „miesto sodas“ turi kiek perkeltinę prasmę - būtent taip lietuviškai skamba Vilniaus senamiestyje įsikūrusio sveiko augalinio maisto restorano „THE URBAN GARDEN“ pavadinimas, su kurio įkūrėja Gintare šiandien ir kalbamės.

- Gintare, prieš pradėdami pažintį su THE URBAN GARDEN, susipažinkime su Tavimi – trumpai papasakok apie save ir kaip atsidūrei čia, kur dabar esi, maisto sferoje?

- Vegetarinė mityba mane lydi jau šešiolika metų, o į sveiką gyvenseną pilnai „pasinėriau“ prieš aštuonerius metus, kai susipažinau su savo vyru Mathieu. Pusryčiams vietoj įprastų sumuštinų gamindavomės sveikus trintus kokteilius, spaudėme šalto spaudimo sultis bei rinkomės augalinę mitybą. Mane visada žavėjo maisto gamyba, ypač naujų skonių ar ingredientų paieškos – augalinės kilmės patiekalai tuo ir įdomūs, šioje virtuvėje tenka daug eksperimentuoti ir kartais apskritai pamiršti įprastus maisto gaminimo procesus, būdus ar ingredientus.

Partnerio nuotr./„Miesto sodas“, kuris rūpinasi jūsų sveikata
Partnerio nuotr./„Miesto sodas“, kuris rūpinasi jūsų sveikata

- Pavadinimas THE URBAN GARDEN sufleruoja, jog restoranas, nors ir miesčioniškas, bet nenutolęs nuo gamtos. Trumpai papasakok kas išties tas URBAN GARDEN ir „su kuo jis (arba kas jame) valgomas“?

- Mes išsiskiriame savo itin plačiu vegetarišku bei veganiškiu meniu, kuris pritraukia ne tik augalinės mitybos fanus, tačiau sulaukiame ir nemažai „visavalgių“ dėmesio. Savo patiekalais siekiame parodyti, jog augalinė mityba, tai toli gražu ne tik nuobodžios salotos ar kruopos. Mūsų gaminami „sourdough“ skrebučiai, „buddha bowl“ salotos ar veganiški burgeriai yra kupini skonio ir spalvų. Be kita ko patys gaminame visus padažus, riešutų sviestus, uogienes bei kitus ingredientus, taip atsisakydami bet kokių pusfabrikačių.

- Vegetariškų ir veganiškų restoranų Vilniuje nors ir yra, tačiau yra nedaug. Kas paskatino rinktis būtent tokią virtuvę?

- Tokią virtuvę pasirinkome pirmiausiai dėl to, jog tai yra mūsų pačių gyvenimo būdas – „practice what you preach“ (liet. „praktikuokite tai, kuo tikite“). Kai tik pradėjome domėtis augaline mityba, buvo itin sunku rasti gerų, vegetariškus ar veganiškus patiekalus siūlančių restoranų Vilniuje - dažniausiai tekdavo tenkintis garnyru įprastuose restoranuose... Stebėdami augalinės kultūros augimą dažnai pasvajodavome turėti savo mylimų patiekalų restoraną Vilniuje ir vieną dieną svajonės virto realybe.

Partnerio nuotr./„Miesto sodas“, kuris rūpinasi jūsų sveikata
Partnerio nuotr./„Miesto sodas“, kuris rūpinasi jūsų sveikata

- Kalbant apie pasirinkimus – kurie kraštai įkvėpė jūsų receptus? Ar galbūt kokie receptai buvo patobulinti „gabalėliu“ egzotiškų kraštų?

- Pamatą vienareikšmiškai paklojo pirmosios mūsų kelionės į Los Andželą, Londoną bei Niujorką – ten augalinės mityba jau seniai tapusi didmiesčių kasdienybe, vegetariškus ir veganiškus restoranus gali rasti bene kiekvienoje gatvėje. Nors esminis lūžis įvyko po kelionės į Balio salą – įsimylėjome spalvingus ir labai skanius „smoothie bowls“, kuriuos neretai patiekdavo dekoruotuose kokoso kiautuose. Labai džiaugiamės, jog galėjome pirmiejį pristatyti šį egzotišką patiekalą Vilniuje, kuris iki šių dienų yra vienas labiausiai mūsų klientų mylimų patiekalų.

- Jei jau narstome jūsų meniu, išduok paslaptį, kurie pasirinkimai yra mėgstamiausi lankytojų? Ką WOLT užsakymo laukelyje matote dažniausiai?

Bene mėgstamiausias mūsų svečių pasirinkimas yra „buddha bowls“ – tai subalansuoti, spalvoti salotų dubenėliai, kuriuose gausu įvairių daržovių ir kruopų, o patiekalai pateikiame su mūsų naminiais padažais.

Taip pat lankytojai ypač pamėgę mūsų „sourdough“ skrebučius, kurių siūlome daugybę įvairių rūšių: avokado, su keptais avinžirniais, su be lukšto virtais kiaušiniais ir feta ar su mūsų gamintu riešutų sviestu bei karamelizuotais bananais.

Na o populiauriausias šiuo metu Wolt‘e yra mūsų „galingasis“ veganiškas burrito, ruošiamus su sojų faršu, marinuotomis pupelėmis, gvakamole ir ryžiais. Tai itin sotus ir tikrai sveikas augalinis pasirinkimas pietums ar vakarienei.

Partnerio nuotr./„Miesto sodas“, kuris rūpinasi jūsų sveikata
Partnerio nuotr./„Miesto sodas“, kuris rūpinasi jūsų sveikata

- Šiandien turbūt itin aktualus klausimas – ką pasiūlytumėte imunitetui stiprinti ir kovoti su virusais? Pristatote save kaip sveiko maisto restoraną, tam skiriate itin didelį dėmesį, todėl neabejoju, turite būtent tokių pasirinkimų savo dideliame meniu.

- Sveika ir subalansuota mityba visada buvo ir liks mūsų pagrindiniu prioritetu, todėl nuo pat THE URBAN GARDEN įkūrimo svečiams siūlėme įvairiausius produktus, kurie padeda stiprinti imunitetą. Mūsų gaminami imbiero „Bomba“ šotai turbūt pats populiariausias ir labiausiai lankytojų mėgstamas pasirinkimas – juos šviežiai spaudžiame kiekvieną dieną ir rekomenduojame, jei norite, jog organizmas būtų geriausiai pasiruošęs kovoti su virusais. Taip pat mūsų meniu rasite šalto spaudimo sultis bei trintus kokteilius, kuriems naudojame įvairiausius vaisius, daržoves, riešutus bei „superfoods“.

- Jau žinome ką jūsų lankytojai mėgsta labiausiai, o ką labiausiai mėgsti Tu? Kas yra Tavo, jūsų darbuotojų „to go“ patiekalai? Taip pat ar yra kažkas, kuo labai didžiuojatės, tačiau publika šio pasirinkimo dar neatrado? Dabar puiki galimybė tai „parduoti“ būsimiems naujiesiems klientams.

- Mes visad svajojome savo meniu turėti bent kelis burgerių pasirinkimus ir su mūsų šefės Sigitos pagalba tai pagaliau virto realybe – svečiams siūlome klasikinį sojos burgerį su karamelizuotais vyšniniais pomidorais, garstyčių daigais bei naminiu veganišku majonezu, taip pat turime ir kiek egzotiškesnę, Azijos skonių įkvėptą alternatyvą – tai Teriyaki burgeris su sojos paplotėliu, aštriu wasabi bei Teriyaki padažais. Labai rekomenduojame paragauti, jei iki šiol dar neteko – dažnai sulaukiame pagyrų, jog tai geriausias kada lankytojų ragautas augalinis burgeris!

Partnerio nuotr./„Miesto sodas“, kuris rūpinasi jūsų sveikata
Partnerio nuotr./„Miesto sodas“, kuris rūpinasi jūsų sveikata

- Savo kelionę pradėjote ne kaip restoranas – papasakokite apie savo ikoniškuosius gėrimus bei kaip pradėję jais, ilgainiui virtote pilnaverčiu ir vilniečių pamėgtu restoranu?

- Pirminė mūsų idėja ir svajonė buvo tapti ta „hipsteriška“ sulčių vieta, kurią matėme Los Andžele ar Niujorke – viską pradėjome nuo nulio ir su dietologės pagalba sukūrėme sveiką bei subalansuotą šalto spaudimo sulčių ir „smoothies“ meniu. Sultyse naudojome didelį kiekį daržovių, kad išvengtume vaisiuose esančių cuktų, trintus kokteilius pildėme įvairiausiu „super maistu“, kad šie būtų ne tik ypatingo skonio, tačiau ir sveiki. Po poros metų nusprendėme, jog norint plėstis, sulčių neužteks – į savo meniu turėjome įtraukti ir įvairaus augalinio maisto. Taip iš mažo sulčių prekinio ženklo išaugome į populiarų restoraną Vilniaus senamiestyje.

- Pabaigai – pasidalinkite savo patirtimi – kaip sėkmingai išgyventi karantintą nepametant galvos? Kokia jūsų „sėkmės formulė“?

- Mūsų šeimos sėkmės formulė – sveika augalinė mityba, balansas tarp sporto ir poilsio bei pasivaikščiojimu su sūnumi gryname ore. Prisipažinsime, karantino metu ne kiekvieną dieną pavyksta visus šiuos dalykus suderinti, tačiau stengiamės dėl to nepergyventi ir svarbiausia pasidžiaugti pačiu maloniausiu laiku su šeima.

Partnerio nuotr./„Miesto sodas“, kuris rūpinasi jūsų sveikata
Partnerio nuotr./„Miesto sodas“, kuris rūpinasi jūsų sveikata

Kalbantis su Gintare tikrai ne kartą pasijautėme lyg būdami jos minimos šeimos dalimi – toks jaukus ir kviečiantis užsukti pasirodė THE URBAN GARDEN restoranėlis. Žinoma, kurį laiką dar teks pakentėti, tačiau iki kol galėsime miesto sode apsilankyti gyvai, tikrai galite paragauti rekomenduotus burgerius ar skrebučius neiškėlę kojos iš namų – restoraną bei visus jo siūlomus skanėstus rasite Wolt programėlėje, o kad sukti galvos nereiktų, kurjeris jūsų užsakymą saugiai pristatys iki pat namų durų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais