Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Migdoliniai sausainiai su mėlynėmis ir kokosų įdaru

Tai ne tik nuostabiai skanūs, bet ir išskirtinai atrodantys sausainiukai!
Migdoliniai sausainiai su įdaru
Migdoliniai sausainiai su įdaru / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

200 g cukraus,

200 g miltelinio cukraus,

150 g baltymų,

50 ml vandens,

200 g migdolų miltų,

nugriebto šaukštelis liofilizuotų mėlynių arba šilauogių miltelių.

Įdarui:

200 g baltojo šokolado,

40 ml plakamosios grietinėlės,

20 ml kokosų likerio,

30 g kokosų drožlių.

Kaip gaminti:

1. Iš vakaro atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus palikite kambario temperatūroje 10–12 valandų.

2. Baltąjį šokoladą iš vakaro ištirpinkite ant garų vonelės, sumaišykite su grietinėle, likeriu bei kokosų drožlėmis ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų ir sutirštėtų.

3. Sumaišykite migdolų miltus su milteliniu cukrumi, paskleiskite mišinį ant išklotos kepimo popieriumi skardos ir kelias minutes padžiovinkite iki 70–80 °C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.

4. Pakeiskite kepimo popierių, nubraižykite ant jo maždaug 2,5 cm skersmens apskritimus, apverskite popierių.

5. Cukrų suberkite į prikaistuvį ir užpilkite vandeniu, išmaišykite, labai švariai nuvalykite prikaistuvio kraštelius, kad neliktų cukraus, ir kaitinkite iki 118–119 °C temperatūros (kol pasidarys minkštas kamuoliukas).

6. Kol verda cukraus sirupas, išplakite baltymus iki standžių putų. Sirupą pilkite į baltymus, šiukštu nepataikykite ant plakimo šluotelės. Suberkite uogų miltelius. Plakite baltymų masę, kol atauš.

7. Po truputį baltymus sumaišykite su migdolų bei miltelinio cukraus mišiniu.

8. Gautą masę sukrėskite į konditerinį maišelį ir išspauskite vienodo dydžio apskritimus. Palikite išspaustus sausainius kambario temperatūroje, kad apdžiūtų.

9. Kepkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes, apsukite skardą ir kepkite dar 5 minutes. Aušinkite sausainius pirmiausia skardoje, o po to 5–6 minutėms perkelkite ant grotelių.

10. Gauta įdaro mase ištepkite sausainius ir sulipdykite juos po du.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais