Mini kišai keksiukų skardoje: puikūs pusryčiai į ranką

Kišas – lengvai pagaminamas, maistingas ir skanus patiekalas. Jame labai paprasta „paslėpti“ įvairiausias šviežias daržoves, kurių vaikai gal ne visada nori valgyti.
Mini kišai
Mini kišai / Shutterstock nuotr.

Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos technologai kviečia pasiruošti visai paprastų mini kišų be tešlos. Išsikepkite kelias skardas savaitgalį ir turėsite skanių pusryčių įtemptiems darbo dienų rytams.

Be to, mini kišai labai universalūs – šiame variante jie gaminami su špinatais ir mocarela, bet juos galima pakeisti ar papildyti virtais brokoliais, traškia šonine, pjaustytomis paprikomis, cukinijomis, žirneliais, grybais.

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 puodelis mažųjų špinatų
  • 1 mocarelos sūris
  • ¼ puodelio pieno
  • druska, pipirai

Kaip gaminti?

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų formelę papurkškite arba patepkite aliejumi.
  2. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepkite supjaustytus svogūnus. Maždaug po 3 minučių sudėkite špinatus ir nuolat maišydami pakepinkite 2 minutes. Špinatų mišinį perkelkite į nedidelį dubenį, kelias minutes atvėsinkite ir įmaišykite tarkuotą sūrį.
  3. Kiaušinius su pienu išplakite, įmaišykite špinatų ir sūrio mišinį, pagardinkite druska ir pipirais. Išpilstykite į keksiukų formeles ir kepkite 20-25 minutes arba kol keksiukai išsipūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų