Ingredientai:
- 3 obuoliai;
- 150 g graikinių riešutų;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 2 kiaušiniai;
- 180 g cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 150 ml pieno;
- 100 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
- 120 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Nedidelę apvalią kepimo formą nuimamais kraštais išklokite kepimo popieriumi.
2. 80 g graikinių riešutų sumalkite elektriniu smulkintuvu iki trupinių. Likusius riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, kol pakvips, tada stambiai sukapokite, kiek pavyks, pašalinkite odeles.
3. Obuolius nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite skiltelėmis. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad neruduotų.
4. Išplakite 160 g cukraus su kiaušiniais ir druska. Supilkite pieną, išlydytą sviestą, tada suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir sumaltus graikinius riešutus, kruopščiais, tačiau švelniai sumaišykite. Galiausiai suberkite obuolių skilteles.
5. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą, ant viršaus pabarstykite kapotais riešutais ir likusiu cukrumi, o tada dėkite kepti. Kepkite 25 min., arba kol įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką šis bus sausas.
6. Leiskite trumpai pravėsti kepimo formoje, o baikite vėsinti ant grotelių.