Tradicinių Žemaičių blynų receptu pasidalinusi prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos šefė Elvyra Semaška pasakoja, kad Žemaitijos tradicinė virtuvė išsiskiria savo savitumu ir sotumu.
„Čia vyrauja bulviniai patiekalai, riebūs mėsos valgiai, ypatingi pieno produktai ir autentiški miltiniai gaminiai. Žemaičiai garsėja tuo, kad daugelį patiekalų ruošia kitaip nei likusieji Lietuvos regionai, o jų virtuvė dažnai yra sotesnė ir turtingesnė skoniais“, – sako pašnekovė ir siūlo išbandyti jos pačios patikrintą receptą, rašoma prekybos tinklo pranešime žiniasklaidai.
Tradiciniai Žemaičių blynai
Reikės:
- 1 kg bulvių,
- 1 kiaušinio,
- 2 šaukštų maltų džiūvėsių,
- 3 šaukštų miltų,
- 350 g virtos kiaulienos,
- 1 svogūno,
- 1 šaukšto sviesto,
- 3 šaukštų aliejaus,
- druskos ir pipirų.
Gaminame:
- Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, vėliau atvėsinkite ir sugrūskite iki vientisos masės. Į šią masę įmuškite kiaušinį, dėkite miltus ir šiek tiek druskos. Viską išminkykite.
- Kiaulieną sumalkite ir sumaišykite su svieste pakepintais svogūnais, druska bei pipirais.
- Iš maltų bulvių masės formuokite pailgus paplotėlius, ant jų dėkite šaukštą įdaro, užlenkite kraštus ir suformuokite blynelį. Sumaišykite šaukštą miltų ir du šaukštus džiūvėsėlių, kuriuose apvoliokite blynus. Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Patiekite su grietine ar grybų padažu.