Ingredientai:
tešlai:
- 360 g miltų (gali prireikti kiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo kiaušinių dydžio);
- 2,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnis tarkuoto muskato riešuto;
- 3 smulkiai tarkuotos morkos (kiek pavyks, tarkius nuspauskite);
- 30 g kokosų drožlių;
- saujelė labai smulkiai sukapotų pekano riešutų;
- 120 g cukraus;
- 3 dideli kiaušiniai;
- 500 ml raugintų pasukų;
- 120 g sviesto, išlydyto;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto ar pastos;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- šiek tiek aliejaus ar lydyto sviesto (vaflinei patepti kepant pirmuosius vaflius).
plaktas kreminis sūris:
- 150 g kreminio sūrio, kambario temperatūros;
- 1 valg. šaukšt. cukraus pudros;
- 100 ml plakamosios grietinėlės;
- žiupsnelis smulkios druskos.
kiti priedai:
- klevų sirupo;
- pakepintų ir smulkiai sukapotų pekano ar graikinių riešutų.
Gaminimas:
1. Pirmiausia paruoškite plaktą kreminį sūrį. Dubenyje gerai išsukite kreminį sūrį, cukraus pudrą ir druską. Atskirame dubenyje iki standžių putų išplakite grietinėlę. Tuomet sudėkite ją į kreminį sūrį ir atsargiai, lengvais judesiais išmaišykite. Dėkite šaltai.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir visus prieskonius.
3. Kitame dubenyje švelniai paplakite kiaušinius ir cukrų, tuomet suberkite morkas, kokosų drožles, smulkintus riešutus, išmaišykite. Supilkite pasukas ir vanilę, darsyk išmaišykite.
4. Skystąjį mišinį supilkite į sausąjį, atsargiai, kabindami iš apačios sumaišykite – turi nelikti sausų miltų, tešla tapti grietinės tirštumo. Galiausiai supilkite išlydytą ir atvėsintą sviestą. Leiskite tešlai kelias minutes pailsėti.
5. Įkaitinkite vaflinę, patepkite trupučiu sviesto ar aliejaus, o tada pilkite tešlos ir pradėkite kepimo procesą. Vėliau riebalų gali ir nebereikėti – jų yra tešloje.
6. Tiekite vaflius dar šiltus su visais ar pageidaujamais priedais – plaktu kreminiu sūriu, riešutais, klevų sirupu…