Minkšti viduje, apskrudę išorėje bulvių ir varškės kukuliai. Išbandykit!

Bulvės, varškė – kasdieniai, lietuviški produktai, iš kurių gaminam įvairiausius patiekalus. Išbandykite keptus kukulius, kuriems reikės ir vieno, ir kito ingrediento. Gausite kai ką panašaus į spurgas, tik jos bus nesaldžios, tad valgomos su grietine ar į ją panašiais padažais.
Bulvių ir varškės kukuliai
Bulvių ir varškės kukuliai / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 5–6 bulvės;
  • 600 g varškės;
  • 7–8 valg. šaukšt. miltų;
  • 3 valg. šaukšt. krakmolo;
  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 3 valg. šaukšt. sviesto, minkšto;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • aliejaus, kepimui;
  • grietinės, patiekimui.

Gaminimas:

1. Bulves išvirkite, sugrūskite ir atvėsinkite.

2. Sudėkite atvėsusias grūstas bulves į dubenį, čia pat dėkite ir varškę, sviestą, muškite kiaušinius, berkite druską. Viską gerai šakute pertrinkite ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltų ir krakmolo mišinį ir suminkykite tešlą. Neminkykite ilgai, tik tol, kol viskas sulips ir neliks sausų ingredientų.

3. Iš tešlos suformuokite nedidelius (maždaug 2 cm skersmens) rutuliukus. Nedideliame puode iki vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, dėkite po kelis rutuliukus ir pavartydami kepkite kelias minutes, kol išorė gražiai apskrus. Išimkite iš puodo kiaurasamčiu ir dėkite ant plačios lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais.

4. Tiekite kukulius su grietine ar kitu mėgstamu padažu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų