Ingredientai:
- 300 ml pieno;
- 250 g maskarponės;
- 3 kiaušiniai (M dydžio);
- 500 g miltų;
- 4 valg. šaukšt. cukraus;
- 7 g sausų mielių;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 50 g sviesto;
- džiovintų spanguolių, razinų ar pan.
Gaminimas:
1. Į dubenį pilame truputį pašildytą pieną ir į jį suberiame sausas mieles. Gerai išmaišome ir paliekame 10 min. Tada beriame cukrų, druską, mušame kiaušinius ir dedame maskarponę. Viską gerai išmaišome.
2. Į skystąją masę beriame persijotus miltus su kepimo milteliais ir spanguolėmis ar razinomis. Viską gerai išmaišome. Dubenį uždengiame ir paliekame šiltai 1 val.
3. Į pakilusią tešla pilame tirpintą sviestą ir išmaišome. Aš tešlą pilu į konditerinį maišą, o tada kepu keptuvėje su lašeliu aliejaus ant silpnos ugnies po maždaug 3 min. kiekvieną pusę.
Kaskart išleisdamas receptą į viešą „gyvenimą“ drauge su juo išleidžiu ir dalelę savo širdies. Man maisto gamyba – ne tik darbas, pomėgis, aistra, bet ir meilė, kvėpavimas, dvasinis pasitenkinimas. Juk meilė geram maistui, kaip ir mylimam žmogui, niekada nesibaigia! Idėjų geram maistui galite pasisemti „Aurimėlio virtuvė“ feisbuko ir instagramo paskyrose.